Escape

Genre: SF 3D movie

Regisseur: James Cameron

Hoofdrollen: Mahershala Ali, Sayed Badreya, Faran Tahir

Jaar: 2025

Drie Islamitische mannen, op weg naar de Philippijnen, denken dat ze enige overlevenden zijn na een vliegtuigcrash. Ze bevinden zich in onherbergzaam gebied, namelijk bijna 11 kilometer onder zeespiegel. In de zoektocht naar voedsel stranden ze uiteindelijk op een varken in het laadruim.

James Cameron is persoonlijk afgedaald op deze diepte en de pitch is goed. Ik ben benieuwd.

Met mijn 3D brilletje raak ik even onder de indruk bij de vliegtuigcrash en een onderzeese Tsunami maar haak al snel af als de tweede zich aandient en er een aaneenschakeling volgt van gevechten met groteske garnalen, zeekomkommers en buiten proporties gegroeide kwallen. In de bijna drie uur durende film wordt het dilemma in 10 minuten afgedaan met een ruzietje en laat ik het tranendal aan het slot aan me voorbij gaan.

Het mysterie tussen leven en dood verdrinkt in de Marianentrog. Doodzonde.


Suus

Huis, tuin en keuken typiste. Meer een blogster dan columniste, schrijf graag over dagelijkse sores in Jip en Janneke taal. Regelmatig met een kat op mijn toetsenbord die hfgrts;s;saa;llal;kk sas typt.

5 reacties

Nummer 22 · 29 maart 2019 op 22:17

10 kilometer diep toch?

Suus · 30 maart 2019 op 18:55

De Marianentrog is met een diepte van ongeveer 11 kilometer de diepst bekende plek in de oceaan. De trog is gelegen ten oosten van de Marianen. De trog is ongeveer 2500 km lang en loopt in een boog van het noordoosten naar het zuidwesten. De trog heeft een gemiddelde breedte van zo’n 70 km maar is in het zuidwesten bij het vulkanische eiland Guam, op het punt van de Marianentrog, ongeveer 338 km breed. Op de bodem heerst een druk van ongeveer 108,6 MPa (= 108.600.000 Pa), meer dan 1000 keer zo hoog als die aan de oppervlakte. ( Wikipedia)

Mien · 2 april 2019 op 07:21

Jules nog tegengekomen?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder