Er zijn teveel mensen van mijn leeftijdscategorie (35-50 jaar). Daardoor loopt ‘onze generatie’ de kans dat er straks meer pensioengeld nodig is dan dat er opgehoest kan worden. Ik heb een goed idee: laat 80-plussers terug op de arbeidsmarkt komen! Gewoon een nieuwe wet erbij: na tien jaar pensioen ga je weer aan het werk. Heb je vervolgens tien jaar gewerkt dan kom je weer in aanmerking voor tien jaar pensioen, etc. Achterliggende gedachte?
De eerste jaren na het pensioen hebben de meeste mensen het nog druk met het opknappen van huis en tuin. Ook worden de sociale contacten met familie en vrienden weer wat geïntensiveerd. Maar dan slaat de leegte toe…Men raakt soms uitgekeken op de partner, begint kleine pijntjes te voelen, men wordt onredelijk. Kortom: de bejaardenpuberteit doet zijn intrede. Op zo’n moment moet je mensen dus verplichten te gaan werken. Niet fulltime natuurlijk, één fulltime baan per twee bejaarden lijkt me beter werkbaar. Ploegendienst kan prima want bejaarden slapen toch zowel ’s nachts als overdag. Wat voor een werk dan? Beroepen als bejaardenverzorger, verkoper van bijvoorbeeld hoortoestellen of seniorenbedden, peuterspeelzaalleider, parkeerwacht e.d. moeten tot op hoge leeftijd vol te houden zijn! Het mes snijdt hiermee aan twee kanten: de bejaarden blijven fitter en kosten daardoor minder aan gezondheidszorg EN het is goed voor de economie en de pensioenpremiepot.
Graag ontvang ik adhesiebetuigingen van mensen die het met mijn plannen eens zijn, zodat we ze in den Haag op de agenda kunnen laten zetten.

Categorieën: Actualiteiten

9 reacties

senahponex · 26 april 2006 op 17:04

Als ik nu een paar jaartjes mag stoppen en op mijn 80 weer moet beginnen teken ik er voor een goed idee :laugh: :laugh:

Li · 26 april 2006 op 18:24

[quote]één fulltime baan per twee bejaarden[/quote]
[quote]Beroepen als bejaardenverzorger[/quote]

Goed idee! Kunnen opa en oma elkaar betaald verzorgen 😛

Li

WritersBlocq · 26 april 2006 op 21:03

Leuk verzonnen en goed gebracht 🙂
Groetje, Pauline.

Prlwytskovsky · 26 april 2006 op 21:51

Volgens jou rekenmodule heb ik dan per vandaag recht op 40 jaar pensioen waarna ik mij weer aanmeld op de arbeidsmarkt als ik 98 ben. Deal?

KawaSutra · 26 april 2006 op 23:28

Prima idee. Kunnen we die 10 jaar niet wat naar voren halen. Ik ben niet zo hoopvol over mijn overlevingskansen. 😀

Mup · 27 april 2006 op 00:04

Im weet niet of ik, gezien mijn leeftijd de tijd nog heb om naar naar Den Haag te komen:-)

Groet Mup.

Ma3anne · 27 april 2006 op 18:19

Nou, het valt me op, dat in het vrijwilligerscircuit dat zich ontvouwt om mijn oude, hulpbehoevende vader heen, bijna allemaal bejaarden werkzaam zijn als o.a. belastingadviseur, alarmcentrale-electromonteur, oppas, chauffeur voor ziekenhuis bezoek, tuinman/-vrouw enz.
Allemaal 65-plussers die zich inzetten voor anderen.

Het is dus geen toekomstmuziek, maar al in volle gang, dat krasse bejaarden nog werkzaam zijn. Als vrijwilliger dus. Nu enkel nog een redelijke financiële vergoeding voor hun engelenwerk. Laat de grijze golf maar rollen!

Dees · 28 april 2006 op 08:15

Prima idee. Dat en een sociale dienstplicht voor jongeren / schoolverlaters. Zet je dat er bij als ik mijn adhesie betuig?

😉 Dees

Nana · 28 april 2006 op 12:03

In Amerika doen ze dit dus wel. Ik heb ooit een prachtige documentaire gezien over oudjes die met veel plezier werkte in een technisch bedrijf. En ze maakte winst! Was ontzettend mooi om te zien en ontroerend. 😉

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder