Adoptie kinderen zouden eigenlijk voor een groter publiek beschikbaar moeten zijn. Het grootste deel van deze kinderen is toch in een armoedig 3e wereldland opgegegroeid dus is het zoiezo niet erg als deze bij Sjonnie en Anita achtige gezinnen opgroeien (ik noem de tokkies, want stel je voor dat deze mensen hun kinderen zelf gemaakt hebben). Het adopteren van kinderen zou eigenlijk net zo makkelijk gaan als bij de afhaalchinees. Waarbij het kind eventueel ook de afhaalchinees zelf kan zijn, maar ook met etheopiers is niks mis. In de toekomst krijgen mensen dan dus een catalogus opgestuurd met allemaal buitenlandse kansloze kinderen. Waarin staat wat de bloedgroep is, de kleur ogen en of ze drager van het HIV virus zijn (deze zouden dan immers goedkoper moeten zijn, want de levensduur is aanmerkelijk korter).

Dit biedt ook een oplossing voor het overbevolkingsprobleem. Omdat ouders nu na het eerst kind wel doorhebben dat er helemaal niks aan is om kinderen te hebben. Ook een oplossing voor het economische probleem, want we investeren immers in de 3e wereld. Dus over een paar jaar gaat het foster parents plan kinderen verkopen in plaats van de mogelijkheid om ze te sponsoren aan te bieden.

Vervolgens zullen deze kinderen volledig inburgeren, zover dat ze zelfs op de EO jongerendag zullen verschijnen. Ze zullen niet denken over hoe volgens de bijbel zwarten onstaan zijn maar gezellig mee doen met zaklopen en liedjes zingen over jezus en god. Je zou ze over een tijdje zelfs bij de McDonalds kunnen gaan halen onder het mom van adoptiemenu, of McColombiaan. Je rijdt gewoon met de auto door de McDrive en het eerste wat het blonde IQ-wonder achter de kassa vraagt is of je er saus bij wil en of je ook zegeltjes erbij wil. Bij een volle spaarkaart kan je dan kiezen voor een Chinees of een Irakees voor de halve prijs. Ook kun je sparen voor airmiles om de vliegreis mee te bekostigen.

Dit is natuurlijk niet hoe ik de toekomst zie of wil zien, maar zo gaat het uiteindelijk wel natuurlijk. Het wordt in dit land gewoon steeds gekker en gekker.

Categorieën: Maatschappij

11 reacties

Raindog · 30 november 2004 op 18:37

Alweer een column waar ik echt helemaal geen ruk van snap? Ligt het dan echt allemaal aan mij? Waar gaat deze column nou bijvoorbeeld over? Als je wilde vertellen dat het steeds gekker wordt in dit land dan snap ik niet waarvoor de link met adoptie gelegd moet worden? Even los van persoonlijke betrokkenheid – mijn zusje heeft 4 Colombiaantjes geadopteerd en nee, die waren bepaald niet gratis of aan de drugs – zie ik het verband dus echt niet. Ik heb net twee dagen op een schip gezeten, ben nog maar pas thuis, heb onlangs mijn tv eruit geflikkerd en misschien heb ik bepaald nieuws gemist. Of wilde je gewoon grappig zijn en heb je daarom de creatieve bril maar even opgezet om met willekeur naar de wereld te kijken? Het wordt hier steeds gekker en gekker met die columnisten. Het zijn allemaal oordelen, oordelen, oordelen en ik zal je heus niet voor Tokkie uitmaken, wees maar niet bang, maar wat is deze column een ontzettende losse Flodder.

Grmbl… als het aan mij ligt, wil iemand me dat dan alsjeblieft uitleggen zodat ik mijn excuses aan kan bieden voor deze giftige reactie?

Bakema_NL · 30 november 2004 op 18:41

Dat het steeds gekker word heb je gelijk in.
Maar wat ik me nu echt afvraag bij deze column is waar jij in hemelsnaam nog blonde iq-wonderen achter een kassa ziet, die plekken worden tegenwoordig meestal door heel ander volk ingenomen.

Hendriks · 30 november 2004 op 20:23

I was totally confused 😕

Dinah · 30 november 2004 op 20:32

Ook ik begrijp de link met adoptie niet helemaal.
We hebben het hier wel over kinderen,levende wezens, die al genoeg meegemaakt hebben.
Blijkbaar maakt dat voor jou niet uit??

Ik sluit mij bij Raindog aan en zou hier ook graag een uitleg van iemand over krijgen!

pepe · 30 november 2004 op 20:35

Sorry maar ook ik kan er niets van bakken? Wat wil je met dit stukje vertellen?

Je hebt vast je best gedaan…

melady · 30 november 2004 op 22:49

the_oracle17…

Waarschijnlijk geschreven door een 17 jarige..

Losse flodders van gedachten.

Ach oracle…schrijf verder in je dagboek en als je later groot bent en wat genuanceerder kunt denken..dan komt het met je schrijferijtjes ook wel goed.

Melady 😛

Eftee · 30 november 2004 op 23:38

Dit is dus weer duidelijk een column van iemand die niet weet waar hij over praat.
Ik kan je, uit ervaring, wel vertellen dat het maar goed is dat het adopteren van kinderen niet zo makkelijk gaat. Begin maar eens met je voor te stellen dat je, helemaal alleen, bij wildvreemde mensen geplaatst wordt, die je helemaal niet kunt verstaan. Je kunt niet meer terug naar je oude vertrouwde omgeving (hoe slecht die ook was). Misschien dat je dan beseft dat je over mensen praat met net zoveel gevoel als jij en ik en niet over dingen die je in een winkel koopt.
Nogmaals, je column vind ik een beetje domme uitlating over iets waar je niets vanaf weet. Maar goed, ik raak ondertussen zelfs een beetje gewend aan de domme opmerkingen van mensen, die denken te weten waar ze over praten. Ik kan het nog beredeneren, maar hoe denk je dat mijn (adoptief-)zoon zich voelt na de zoveelste opmerking die zogenaamd leuk bedoelt is?
Ik kijk uit naar je volgende column waarin je schrijft over dingen waar je wel wat vanaf weet.

Groetjes Eftee

Charlotte · 30 november 2004 op 23:44

Wat is dit voor vaag, raar, idioot, belachelijk stukje???
Oracle, je hebt het over mensen hoor!!!! De manier waarop jij over adoptie en adoptiekinderen schrijft is ronduit vernederend, laag bij de grond en getuigt van geen enkel fatsoen.

Ik sluit me graag aan bij alle voorgaande boze reacties!

Fred · 30 november 2004 op 23:58

Ik kan er de humor wel van inzien. Niet echt lekker geschreven maar sparen voor een adoptiekind of afhalen is een leuke inval. nee hier valt wel iets van te maken. Werk eraan en maak het goed. betere zinnen en zo.
Niet zo letten op de reacties maar schrijven wat je wil schrijven.

Ma3anne · 1 december 2004 op 08:49

Dit lijkt mij een vorm van leuk willen doen, die mislukt is. Volgende keer beter.

Wright · 1 december 2004 op 11:27

Probeer eens wat dichter bij jezelf te blijven.
Het is allemaal te veel verzonnen, bedacht en net mis.
Schrijf naar je leeftijd en dingen die om je heen gebeuren.
Dat moet toch stof genoeg opleveren, lijkt me!
Wedden dat je columns dan een stuk leuker en begrijpelijker worden.
Groet, Wright

Geef een reactie

Avatar plaatshouder