Beter iets moois te verliezen. Beter verliezen dan nooit hebben gehad. Dit was het dan…bijna. Dit was dan bijna mijn leven. Een kortstondig bestaan met gitzwarte invulling. Ooit schreef ik dat de dood nooit onverwacht zou komen, hoogstens ongelegen. Daar blijf ik bij. Ik krijg haast geen letter meer op papier. Ik schreef epistels over de zin van een punt, over de essentie van het schrijversbestaan. Het onvermijdelijke gebeurde, mijn laatste restje leven zal terstond uit mij vloeien. Er valt nog veel te zeggen, maar niet meer in dit leven, niet meer in het mijne. Er valt nog veel te schrijven over geloof, over hoop en de broodnodige liefde. Muren moeten nog worden afgebroken, en dijken moeten worden aangelegd. Ik zal het niet meer doen, mijn tijd zit op. Het is tijd te gaan. Voordat ik u mijn laatste regel tot u laat nemen hoop ik dat u zult onthouden dat het beter is iets moois te verliezen, dan iets nooit te hebben gehad. Het ga u goed. Punt!

Tot in het hiernamaals,
[img]http://img147.imageshack.us/img147/4172/biccyiii6xs.jpg[/img]
[b]Bic…[/b]

Categorieën: Actualiteiten

11 reacties

WritersBlocq · 29 mei 2006 op 22:13

Wie is er niet groot mee geworden? Of: klein mee gebleven, ook goed. Wie heeft er niet op gekluifd?
Een Bickel van een column Martijn, prachtig ingeleefd.

Mosje · 30 mei 2006 op 09:26

Van mij mag je gaan beste Bic, had je maar niet zo vaak moeten lekken.

pepe · 30 mei 2006 op 09:44

Toen ik hem gisteren las snapte ik er geen snars van, schrok zelfs even, dacht dat jij er een punt achter zette.

Nu wakker en nogmaals gelezen kan ik er om lachen en vind hem superleuk.

Als bic er mee stopt, kan jij Martijn gewoon verder tikken geen bic voor nodig, ik lees ze graag zo!

Li · 30 mei 2006 op 10:08

Het lijkt wel of ze ons steeds vroeger ontvallen. 🙁

Ma3anne · 30 mei 2006 op 10:56

Geen punt.
Nemen we gewoon zijn Bic Brother.

senahponex · 30 mei 2006 op 11:53

Bic de meest gegeten balpen ter wereld, wie heeft er niet in gebeten 😀

Kees Schilder · 30 mei 2006 op 16:00

Nu McShit nog.
Heerlijk Amice.Like always

Mup · 30 mei 2006 op 16:04

Je zal een Bic geweest zijn, he, in ongeschrobde bekken gezeten, in plakhanden, tegen de muur gegooid, altijd op zijn kop aan het werk, rust zacht.

Groet Mup.

wendy77 · 30 mei 2006 op 16:30

Leuke column, maar heb toch nog het meest gelachen om de reacties 😀

Prlwytskovsky · 30 mei 2006 op 18:34

Laat je het even weten als je er niet meer bent??

KawaSutra · 31 mei 2006 op 02:23

In Memoriam BIC

Ik heb mij gedurende heel mijn leven
regelrecht het graf in geschreven

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder