Je loopt een weg alleen ver boven ons allen…. Is dat wel geheel waar is het leven wat je leid niet een weg die je alleen bewandelt en de tekst je hebt iemand gevonden waarmee je door het leven gaat niet een illusie die wij ons zelf vertellen zodat ons leven makkelijker lijkt? Tussen de zinloze conversaties van cola en tieten, billen en nog veel meer ranzigheid (de tweede kut en lul fase na je puberteit) krijg je ook last van een voor vorm van emotionele luchtzakken oftewel je gaat na denken over het leven! Zolang ik al leef bewandel ik de weg al alleen. Niet dat ik geen maatjes heb, ver van dat al. Ik heb leuke vrienden ga uit. Zoen met verkeerde jongens en probeer met zelf kranig te houden als ik weer een blauwtje heb gelopen. Ik kan op dit moment eigenlijk best wel zeggen dat ik gelukkig ben. Maar ik loop nog steeds alleen.

De illusie die wij ons voor houden is slechts een manier van geloven hoe het leven er uitziet. We behouden onszelf van een waarheid is het niet.

Misschien moet ik dit wel gaan vertellen aan de dames van de kerk. Dan weten ze dat het niet perse hoeft om voor hun man eten te koken op het moment dat zij trek krijgen. Want we zeggen ook wel dat wij Nederlanders geëmancipeerd zijn. Maar ik denk dat we nog lang niet zo ver zijn als we zelf denken. Want mijn moeder is zich aan het haasten om op tijd eten te hebben als ons pa klaar is met werken en als ze dat niet heeft een smoes achtig verhaal vertelt. Je kan toch ook zeggen dat je nog geen honger had en dacht een keer later eten is ook normaal.

Nee, nee wij Nederlanders en de rest van de wereld zijn overal goed in behalve de waarheid. Maar goed dat ik alleen ben! Niemand om op te letten


5 reacties

Kees Schilder · 7 februari 2005 op 14:36

Misschien is het handig eerst je column te schrijven en pas dan te snuiven.Scheelt typefouten.Heb hetzelfde met drank. Waar ging het eigenlijk over?

HomoUniversalis · 7 februari 2005 op 16:26

Emancipatie is, in het perspectief waarin jij het plaatst relatief. Sommige zullen zeggen dat we ver zijn, sommige zullen zeggen dat we nog helemaal niet ver zijn.
Wat ik interessant vind is het sociologisch aspect van feminisme, en de werkelijke resultaten. Ergo, is de vrouw er werkelijke beter van geworden?

Dit betwijfel ik, maar dit is niet het punt waar jij het over hebben. Liever wil je, denk ik, benadrukken dat in een privé situatie de vrouw nog steeds als minderwaardig wordt beschouwd. Dit aan de hand van een voorbeeld waar beiden personen een bepaalde taak hebben, een persoon die taak niet naleeft en met een excuus er onder uit probeert te komen.

Wanneer de vader niet naar zijn werk was geweest, had hij dan ook kunnen zeggen dat hij geen zin had?

Ik denk het niet. Emancipatie richt zich op het wettelijk en sociologisch gelijk maken van man en vrouw, en ik geloof dat we ons buiten het gezin moeten houden. Mensen hebben een verantwoordelijkheidsgevoel, en wanneer je moeder niet blij is met haar rol in het gezin heeft ze genoeg mogelijkheden om dit te veranderen.

Mensen denken nou eenmaal over hun leven na. Als jij denkt dat de relaties die je nu hebt niet interessant zijn, en je meer zoekt, dan leg de plank wat hoger. Er zijn genoeg aardige jongens in de wereld wiens interesses beperkt zijn tot sex.

Ik spreek uit persoonlijke ervaring :).

melady · 7 februari 2005 op 20:57

Ik struikelde al over de lange intro zonder adem te halen.

[quote] Er zijn genoeg aardige jongens in de wereld wiens interesses beperkt zijn tot sex.[/quote]

Deze reactie van HomoUniversalles vind ik leuker dan het stukje..dat zijn pas leuke foutjes.

Melady 😀

Winny · 7 februari 2005 op 22:29

Shit! Melady, laat ik dat nou letterlijk opgevat hebben. Meen ik! Aleen maar beperkt tot sex. Ik vond het eerlijk gezegd wel een goeie tip, om misschien van dat gezweef af te komen.
TM, geef ’s een reactie. Je komt zo over of je het totaal niet naar je zin hebt!

made-by-god-TM · 24 februari 2005 op 15:13

probeer het ook lukt niet altijd. Mijn voor beeld Karin WALKER

Geef een reactie

Avatar plaatshouder