Dit is een feestweek in Amerika: donderdag is het Thanksgiving, het feest waar mensen bij familie op bezoek gaan en voornamelijk kalkoen eten. Wat ze met dit feest gedenken is de aankomst van de blanke immigranten in het toenmalig door indianen bewoonde Amerika, en de vreedzame manier waarop deze blanke immigranten in het begin werden onthaald, kompleet met kalkoen en wat feestelijks dies meer zij. Nodeloos u te vertellen (maar ik doe het toch even) dat het niet zo’n heuglijke herdenking is voor de sindsdien schandalig uitgemoorde indianen door deze zelfde blanken en hun afstammelingen, die nu heer en meester zijn in dit land. Maar ja, ze zijn nog steeds de meest kapitaal krachtige en invloedrijke groep hier, dus wordt Thanksgiving nog steeds groots gevierd! En het is zowaar het grootste gebeuren in dit land, nog groter dan kerst zelfs, want je kunt er op Thanksgiving haast nergens uit eten: alles is voor de verandering gesloten, en dat gebeurt hier niet vaak! Als je dus een buitenstaander bent hier, zonder veel familie of kennissen, dan wordt het al gauw eenzaam op zo’n dag.

Maar de winkelverkopen zijn enorm, want iedereen haalt van alles in huis om het zo aangenaam mogelijk te maken voor de verwachte gasten. Nu is het wel zo, dat er op dit moment nog steeds een grote staking onder de kruidenierszaken heerst, waarbij je bij deze ketens, met name Ralphs, Albertson’s, en Von’s hele horden ex-werknemers met grote protestborden ziet rondlopen, vragend om begrip en solidariteit, terwijl de zaken draaiende gehouden worden met nieuwelingen die natuurlijk de vlugheid en flexibiliteit van de vaste medewerkers nog niet hebben aangeleerd. En dat brengt op zijn beurt weer frustraties onder de kopers. Ik heb begrepen dat er dit weekend misschien een doorbraak komt, omdat iedereen er zo’n beetje moe van is, en met de feestdagen op komst, willen de zaken, die rond deze tijd ongeveer 15% van hun jaarwinst binnenhalen, natuurlijk optimaal functionere, en de werknemers willen ook weer aan het werk om een goed jaareinde te hebben.

Trouwens, over uit eten gesproken: ik weet niet of u gehoord heeft van die massale vergiftiging die er voornamelijk in de staat Pennsylvania is geregistreerd. Met name de klanten van het welbekende restaurant-keten Chi-Chi hebben zwaar geleden tot nu toe onder deze rondwarende voedselvergiftiging. Er waren tot op het moment dat ik deze rubriek schreef ongeveer 575 gevallen bekend, waarvan er, als ik het wel heb 75 reeds met dodelijke afloop. En frappant genoeg, waren er van al die gevallen, 500 geconcentreerd in Pennsylvania, zoals ik net stelde, en maar liefst 375 in een bepaald stadje! Autoriteiten hebben in hun onderzoek zover kunnen achterhalen dat de boosdoeners waarschijnlijk groene uien zijn, en ze zijn de gangen van een drietal groenten leveranciers aan deze restaurant ketens aan het onderzoeken.

En dan is er die Michael Jackson kwestie in Santa Barbara, niet ver van Los Angeles. Zoals u weet is hij weer eens beschuldigd van ondeugdelijke handelingen met een minderjarige blanke jongen, hoewel ik me afvraag of de ouders van deze jongen ook niet aan een onderzoek moeten worden onderworpen waar het hun motieven betreft, want je moet volgens mij wel getikt zijn of op een mooie som geld uit zijn om je zoon, die aan alle attraktie-eisen van meneer Jackson voldoet, daar te laten overnachten. Dat geeft volgens mij te denken, maar niemand die daar natuurlijk een woord over rept hier.

America…The Beautiful…

Categorieën: Actualiteiten

2 reacties

Levellae · 26 november 2003 op 20:54

Leuk. Een leerzame column in ieder geval. Geen geweldige uitspattingen, maar ik vind hem leuk om te lezen, vooral het taalgebruik en de zinsconstructie spreken mij aan.

E.

Godspeed · 27 november 2003 op 09:50

Ik hoorde vanmorgen op radio 3 dat de nieuwe rage voor thanksgiving een drankje is nl. een [b]vruchtensap met kalkoensmaak.[/b]

Op het pak staat dat het niet smaakt, maar iedereen wil het hebben. Ze worden al geveild op internet, laatste bod was 63$ voor een liter smakeloos vruchtensap.

Amerika het land van onbegrensde mogelijkheden.

Lees maar zelf hoe het precies was:[url=http://www.tiscali.nl/content/article/bzr/569150.htm]drankje[/url]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder