“Ach Raindog, waarom schrijf je dan niet even een stukje over iets totaal anders?” Dat zegt mijn goede vriendin die me een beetje op probeert te beuren in deze droeve tijden. “Ja maar…. waarover dan in vredesnaam?” vraag ik terwijl ik mijn schouders optrek. “Weet ik veel. Over neuken voor mijn part!” Voorwaar geen slecht idee denk ik. Maar is dat eigenlijk wel zo? Het is moeilijk om de actualiteit te negeren. Maar toch zou ik zo graag even een stapje terug willen doen om iets van het overzicht terug te winnen. We zitten met zijn allen met onze koppen in een wespennest dat bevolkt wordt door prehistorische inboordelingen van tweeërlei afkomst. De ene soort dreigt met de radicale islam te steken, de andere met de gifangel van xenofobie. En als we onze koppen er maar lang genoeg in houden is het nog maar slechts een kwestie van afwachten wie als eerste toesteekt. De een kan niet zonder de ander en ze vechten om het hardst om onze koppen in de hoop dat, wanneer zij één van ons gestoken hebben, wij met onze klappen niet hen maar juist elkaar zullen raken. Maar ik dwaal af, dit zou een column over neuken worden.

Theo van Gogh is ritueel verneukt. De vrijheid van meningsuiting is zwaar verneukt. Mohammed B. zal zich wel verneukt voelen nu de martelaarsdood hem onthouden is (allahzijdank toch nog iets van rechtvaardigheid in dit alles.) Een zooitje arabieren van de Islamitische Tawhid Brigades voelt zich verneukt omdat er hier een feestje is en zij er niet bij zijn. Veel Nederlanders voelen zich als in een aha-erlebnis verneukt omdat ze nu pas beginnen te begrijpen wat Paul Scheffer een paar jaar geleden bedoelde. De Palestijnen voelen zich verneukt met een Arafat die zich ineens wel heel erg joods gedraagt door steeds maar weer uit de dood op te staan. De Nederlandse moslimgemeenschap wordt op dit moment op afschuwelijke wijze verneukt. Als niemand op het idee komt om heel even een klein stapje terug te doen zijn we straks samen verneukt.

Ik zelf tenslotte voel me nu vreselijk verneukt door mijn vriendin die totaal niets blijkt te hebben bijgedragen in de verbetering van mijn stemming in deze droeve tijden. Misschien zijn er andere manieren denkbaar waarop ze me kan helpen. Ik ga meteen maar even subtiel informeren hoe we volgens haar het beste invulling kunnen geven aan de ‘make love, not war’ gedachte. Om dit op een multiculturele manier aan te pakken zal wel niet echt een optie zijn, hoewel een multiculturele orgie in ieder geval vele malen aangenamer en vast een stuk minder bloederig zal zijn dan een collectieve slachtpartij. Nee, wat mij betreft houden we het gewoon heel praktisch.

“Zeg Fatima? Mag ik je misschien nog iets vragen?”


13 reacties

Mup · 11 november 2004 op 21:37

[quote]toch zou ik zo graag even een stapje terug willen doen om iets van het overzicht terug te winnen. [/quote]

Ik ook,

Groet Mup.

P.S. Eerste stapje; de vraag?

Li · 11 november 2004 op 21:45

[quote]hoewel een multiculturele orgie in ieder geval vele malen aangenamer en vast een stuk minder bloederig zal zijn dan een collectieve slachtpartij.[/quote]

Over verneukt gesproken: Sinds dat stapje verder bekijk ik het woord ‘geslacht’ ineens ook heel anders.

Li

Mosje · 11 november 2004 op 21:52

Tja Raindog, als vriendinnen zeggen dat je maar over neuken moet schrijven, dan bedoelen ze dat ze eens lekker genomen willen worden.
Moet ik je dan ook alles voorzeggen? Kom op, pc uit, werk aan de winkel.
😛

GVDD · 11 november 2004 op 22:36

Ik had laatst een stuk geschreven over alleen neuken maar die werd geweigerd helaas.

sally · 11 november 2004 op 23:47

GVDD
Aangezien we weten dat alle columns met een sextitel het meest gelezen worden, schaam ik me niet te zeggen dat je me erg nieuwsgierig gemaakt hebt naar jouw column.Durf ik zelfs te zeggen dat deze column me in eerste instantie enigszins teleur stelde.
Maar daarna een glimlach ontlokte.
En bij nader inzien eigenlijk heel mooi geschreven

😀 groet Sally

GVDD · 11 november 2004 op 23:51

Haha, nou het was niet alleen het onderwerp wat niks was maar ook de inhoud van mijn column was niet van het niveau van raindog.
Mischien moet ik maar stoppen met schrijven en meer gaan neuken haha

Ma3anne · 12 november 2004 op 00:01

Mooi beschreven, die overgang tussen de verwarring en de draad weer proberen op te pakken om verder te gaan.

Mooie (ouderwetse) boodschap: make love, not war. Ik heb nog van die dingen op zolder liggen, die ik vroeger op mijn spijkerjackie droeg (hoe heten die ook alweer? Buttons?). Misschien weer tijd om ze voor de dag te halen en op te spelden met een nieuwe tekst:

‘Oorlog is niet leuk: neuk!’ of zoiets.
😮

WritersBlocq · 12 november 2004 op 00:33

Lekker verhaal en zalige reacties! Ik ga naar bed 😉

tontheunis · 12 november 2004 op 07:57

Euh… Nou wil ik niet vervelend zijn, maar was dat niet onze geachte Mosje die ooit eens tegen mij vroeg, na een van mijn onvolprezen columns maar kennelijk voor zijn begripsgehalte wellicht wat veel van hetzelfde, of ik het niet over iets anders kon hebben. Voor zijn part neuken, sprak hij lieflijk…

Ik voel mij vernaai… verdraaid! Genomen, zal ik maar zeggen.

TT

Wright · 12 november 2004 op 08:14

[quote]De Palestijnen voelen zich verneukt met een Arafat die zich ineens wel heel erg joods gedraagt door steeds maar weer uit de dood op te staan[/quote]

Sterk!! 😀

Mar · 12 november 2004 op 09:27

Allahzijdank wat kan je toch briljant schrijven!

Mar

Raindog · 12 november 2004 op 10:13

Hey lui, dank jullie wel!

Ik merkte bij mezelf dat mijn aandacht te zeer gericht was op alles rond Van Gogh en dat de blik daar niet bepaald helderder van werd. Hier op de site zag ik dat ook al en tevens ben ik met een van mijn vrienden in een pittige discussie terecht gekomen over hoe het nou eigenlijk zit en hoe het moet. (Sinds mijn laatste email eergisteren heb ik nog niets weer van hem gehoord. Misschien toch wat teveel uitroeptekens gebruikt?)

Hoe dan ook….. Even de zinnen verzetten dacht ik, oftewel eens op een andere manier tegen de materie aankijken.

Wat de vraag aan de (overigens fictieve) vriendin was ga ik even niet vertellen Mup ;-).
Probeer deze eens Li: vrouwelijk geslacht….
Mosje; mijn meerdere in zoveel zaken waaronder deze…
Mosje; mijn meedere in het bedenken van leuke thema’s voor columns. (Ooooppss TT!)
GVDD en Sally; Het ging niet echt over neuken he? En ik heb bewust het woord in de titel vermeden. Van anderen weet ik inmiddels hoe dat werkt en sinds 2-11 ben ik niet meer zo dol op ‘hits’.
Ma3; buttons van zolder, margrietjes in je haar, verander de wereld! 😉
TT; ik was me echt van geen kwaad bewust maar nu je het zegt….. Van beoogd pythonesque naar ongewenst diekstraiaans… shit hee…
Wright en Mar; ze zeggen dat ‘ie dood is maar ik wacht nog maar even af tot morgen 😉

pepe · 13 november 2004 op 23:27

Geweldige column

Ik geloof zelfs dat die buttons er weer komen, even 30/40 jaar terug in de tijd zou niet gek zijn.
Dansen met bloemen in het haar, klinkt goed.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder