‘Anuskakker, anuskakker, anuskakker!’ WAT?! ‘Anuskakker, anuskakker, anuskakker!’ WAT?! Je zou haast denken dat er een derde zin aan zit te komen. ‘Anuskakker, anuskakker, anuskakker!’ WAT?! En je had gelijk. Het leven is nu eenmaal zo voorspelbaar als anuskak, dus je kunt al snel gelijk krijgen. Ook kun je denken dat het afkomstig was van een zieke papegaai, maar zo heel ver zit je er niet naast. Mijn buurman heeft wel eens een slok teveel of te weinig op, waardoor er wel eens hele vunzige zaken uit zijn mond kunnen komen. Toen een toevallige vaginapassant eens een sigaret opstak op mijn balkon, geheel naakt uiteraard, stond mijn buurman ook toevallig buiten. ‘Bloedkut, bloedkut, bloedkut!’ WAT?! De vaginapassant keek verbaasd op en vroeg mij of we nog aan het dromen waren. Ik liep meteen naar mijn buurman en gaf een flinke tik tegen zijn neus. ‘Goede morgen, goede morgen, goede morgen!’

Ja, zo doen wij dat. Geen lading pillen, geen therapie, geen kinderen, geen vakantie, geen ander geneuzel vol nep geluk. Gewoon een lading alcohol en vervolgens een flinke tik op de neus. Dan lijkt het nog een beetje alsof we functioneren.
Geregeld drink ik een glaasje met de buurman mee en voeren we zeer ernstige gesprekken over het leven. Bijvoorbeeld over de zin van het pijpen van een kurkentrekker, de zin van het verzinnen van een naam voor een spin en de zin van het bouwen van een glijbaan in onze badkamers. Na een tijdje begint hij weer vunzigheden te schreeuwen vanaf zijn balkon en dan weet ik dat het tijd is om te gaan.

Eenmaal thuis trek ik mijn eigen fles open en met wat doorzettingsvermogen nog een fles en eventueel nog een flesje meer. Totdat ik helemaal niets meer weet en mezelf een flinke tik tegen de neus geef. En ineens voel ik mij een heel wijs mens.

‘The only true wisdom is in knowing you know nothing’

Categorieën: Diversen

3 reacties

BlogBoy · 18 april 2012 op 13:36

Een lekkere buurt woon je..

Mien · 18 april 2012 op 15:36

[color=FFFFFF].[/color]

[b][u][url=http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20110910211011/shameless/images/4/4d/MartyFisher.jpg]Shameless[/url][/u][/b] goed!

Mien de la Tourette

Libelle · 19 april 2012 op 11:04

Shit, nu nog de humor. Leven doe ik al zo!

Geef een antwoord