Arme Nico! Alles heeft hij in huis om een klusprogramma tot een succes te maken. Hij heeft 2 rechterhanden. En die 2 rechterhanden zijn ook nog eens multifunctioneel inzetbaar. Want Nico is niet alleen handig met gereedschappen uit de bouwmarkt, iets dat hij jarenlang liet zien in zijn onmisbare bijdragen aan het RTL 4 programma Eigen huis en tuin. Sinds kort weten we pas echt hoe handig Nico is. Nu pas weten we dat Nico een echte bouwvakker in hart en nieren is. Een echte bouwvakker is niet alleen goed in metselen, betonstorten en spijkers op de kop slaan. Tussen het voegen en het ramen zetten in fluit en roept een echte bouwvakker naar alle vrouwen vanaf de steiger waar hij op staat. Dus ook naar Bea Willemstein in Nico’s geval. Bouwvakkers zijn soms bijna sociaal werkers. Zij zijn het aan wie de Bea Willemsteins van deze wereld hun gevoel van eigenwaarde ontlenen. Wie zou er anders aandacht voor hun hebben. Maar Nico deed zijn heilzame werk niet zoals de meeste bouwvakkers op een steiger op veilige hoogte en op een veilige afstand. Hij stond in een studio. Dezelfde studio waar ook Bea Willemstein rondliep. En tijdens een feestje kan het dan gebeuren dat je, je bent niet voor niets Nico, naakt in dezelfde douchecabine als Bea belandt. Nico wilde zoals een echte bouwvakker betaamt zijn werk niet halverwege laten liggen. Hij wilde de laatste hand, de finishing touch leggen aan Bea’s gevoel van eigenwaarde. Maar Bea vond dat hij daar al ruimschoots voldoende aan gewerkt had. Daarover deed Bea onlangs een boekje open. Nu hoeft SBS waar Nico samen met zijn maatje Rob Verlinden zou gaan werken hem opeens niet meer. Zijn sterke punten hadden zich tegen hem gekeerd.

Maar wat wil SBS nu eigenlijk? Wie moet dan handyman spelen? Een boekhouder, een politicus, een verkoper in een platenzaak? Paul Witteman, Mart Smeets, Humberto Tan? Moeten zij dan de scheten laten en de “seksueel getinte grappen” maken? We hebben het wel over een klusprogramma. SBS als fatsoensrakker, je moet maar durven als mediabedrijf dat regelmatig in de late uurtjes heel andere handige klussers op het scherm brengt in programma’s waarin nooit een kastje in elkaar gezet wordt. Klussers die handig zijn met heel andere gereedschappen dan hamer en nijptang spelen daarin de hoofdrol. Hun voornaamste talent is het om meisjes die ze eerst snel uit de kleren hebben geholpen alle hoeken van de kamer te laten zien. Dat heb ik Nico met Irene Moors en Myrna Goossen niet zien proberen. Nico heeft zich jaren in moeten houden. Hij heeft ons zelfs nooit zijn ‘bouwvakkersdecolleté’ mogen tonen. De 2 respectabele bouwvakkersbillen met een onmetelijk bouwvakkersgat ertussen, de speciale afzakkende bouwvakkersspijkerbroek er losjes omheen hangend. Voldoende maten te groot om inkijk te garanderen. Ook dat traditioneel vertoon moest Nico achterwege laten. Geen wonder dat een echte vent, en dat is een bouwvakker bij uitstek, iets af te reageren heeft.

Nico is een ouderwetse vakman in hart en nieren en het hart op de juiste plaats. Hij dateert uit de tijd dat het begrip ‘ongewenste intimiteit’ nog uitgevonden moest worden. Een museumstuk en daarmee ga je zorgvuldiger om. Nico moet gewoon terug op het scherm. Of moet hij straks de oude ambachtenmarkten af om zich als laatste echte bouwvakker tentoon te stellen?


7 reacties

Mosje · 8 augustus 2004 op 11:56

Deze erg leuke column dient eigenlijk vergezeld te gaan van een

[url=www.intermetzo.com/columnx/nico.mp3]bijpassend muziekje[/url]

Dees · 8 augustus 2004 op 12:57

Leuk weer eens iets van je te lezen Maurits en, als vaker, goed geschreven!

Misschien is een museum voor bouwvakkers een goed idee?

Met diverse flirtende fluittonen, meters bilcleavage en voor de liefhebbers een naakte Nico in de douche, desnoods zo’n pop van Amsterdam’s bekendste Madam (op maat).

Ma3anne · 8 augustus 2004 op 16:09

Nu krijgt mijn vertrouwen in de mannen toch werkelijk een opdonder. Als zelfs Nico, onze brave borst……! 😮

Hahaha geinig en goed geschreven, Maurits! 😀

Kees Schilder · 9 augustus 2004 op 07:25

Toegegeven, inhoudelijk is er nogal wat op aan te merken maar ik zou niet weten wat. Grammaticaal,mis ik wat uitroeptekens en voetnoten maar daar kan ik mee leven.Al met al moet ik tot de conclusie komen dat ondanks de hitte, deze column redelijk leesbaar is.
Naar mijn bescheiden mening je beste, Mauritzz.Moge er nog vele van deze volgen.Hulde

tontheunis · 9 augustus 2004 op 08:35

Gezien het tumult van de laatste dagen, Maurits, ga ik me afvragen of je eigenlijk wel gelijk hebt. Nico kreeg speciale gedragsregels opgelegd, zegt RTL. Want er waren al eerder ‘incidenten’ geweest, zegt RTL. En schuine moppen mocht hij ook al niet meer vertellen, zegt RTL. Hetzelfde RTL dat in de avonduurtjes vieze filmpjes placht uit te zenden om toch maar vooral Nico’s te bewegen naar hen te kijken.
In elk geval is het niet die Bea geweest die de boel in de openbaarheid heeft gebracht, dus daar sla je de plank mis (maar dat is iets wat elke doe-het-zelver bij tijd en wijle overkomt).

Lekkere column.

Louise · 9 augustus 2004 op 08:51

De ouderwetse ambachtsman wordt steeds zeldzamer en als er dan weer eens eentje opduikt worden zijn “handelingen” ogenblikkelijk gelinkt aan ongewenste intimiteiten…

De vergelijking is zo mank als iets, maar zoals jij het brengt, gaat ie erin als koek! 😉

sally · 9 augustus 2004 op 13:19

tja, dit vind ik heerlijk om te lezen.
lekkere ongecomliceerde humor.
Vooral met `het muziekje`erbij, mosje. Geweldig!
echt genieten Mauritz!
sally

Geef een reactie

Avatar plaatshouder