Hoog bezoek vandaag: Rita Verdonk komt een Chineesje pakken, gewoon met haar gezin. Even lekker weg. “En we willen allemaal met stokjes eten,” vertelde ze me een paar dagen geleden door de telefoon. “en dan echt Chinees, niet dat standaard afhaalgedoe van een zondagavond. We willen de cultuur leren kennen,” ging ze onschuldig als een baby verder, “en zou het dan misschien ook mogelijk zijn een rondleiding door uw zaak te krijgen?” “Ja hoor, natuurlijk,” zei ik opgewekt, terwijl mijn maag zich samentrok. “Stokjes, cultuur en rondleiding worden geregeld.” Ik slikte voordat ik verder ging: “en ik vind het een hele eer dat u in mijn restaurant komt eten.”

Holy Cho Ku Kai, drie dagen had ik. En bedankt, Rita!
Ik dook stressy in mijn papieren, verlangde naar Lie en belde met de IND. Daar trof ik na enkele doorverbindingen, een bereidwillig juffrouw die nog een appeltje te schillen had met Maria Cornelia Frederika Verdonk.
Ik belegde een spoedvergadering en joeg mijn werknemers de hele zaak door. Er moest nog een hoop gebeuren. Ik zegde al mijn reserveringen af en gooide de tent dicht onder het mom van familieomstandigheden. Wat nog waar was ook; mijn zus in China zat vast niet te wachten op een gezinsuitbreiding van mij en mijn 6 kinderen.
Ik overlegde met de IND. Lie hielp mee.

Ik liet mijn moeder overvliegen samen met haar geheime recept van de heerlijkste Tausi Kai en Hau Jau Juk en besloot dat Babi Ritja absoluut aan het speciale menu moest worden toegevoegd.
Ik discussiëerde met de IND en Lie vocht mee.

Ik belde een castingburo en regelde figuranten voor de bewuste avond, liet er meteen vijf opdraven voor een heuse auditie en suste de IND. Lie suste mee.
Ik belde met de houtbewerker uit mijn geboortestad en beloofde de hoofdprijs voor authentieke bamboe eetstokjes en sloot een compromis met de IND. Lie leefde mee.

De schoonmaak is klaar, het menu voor elkaar, de cast zit daar, mijn moeder doet raar en ik ben gaar.
Lie en ik gaan een dagje naar de sauna.
En Rita?
Nou, die bekijkt het maar.

Categorieën: Politiek

14 reacties

WritersBlocq · 27 juli 2005 op 17:07

😆 😆 [quote]De schoonmaak is klaar, het menu voor elkaar, de cast zit daar, mijn moeder doet raar en ik ben gaar.[/quote] En als je het uitspreekt, wat gebeurt er dan met die erretjes? Ik vind hem weer helemaal leuk, wat mij betreft staan jouw columns vaker op het menu.

bert · 27 juli 2005 op 17:17

Ik ben zeer verheugd dat je onze adviezen ter harte neemt en de sauna gaat bezoeken. Die Rita komt niets tekort en die sauna, daar wil ik natuurlijk in je volgende column weer alles over lezen. 🙂 🙂 🙂
Leuke Tjapstic column.

KingArthur · 27 juli 2005 op 18:30

Nou Tjap ik ben toch serieus aan het overwegen jou te vragen de catering te laten verzorgen voor de meeting van 10 september, als je dat wilt tenminste. Misschien bevalt het wel om een maaltijd voor een stel CX’ers te maken :-). Leuk verhaal.

champagne · 27 juli 2005 op 20:14

Heerlijk verhaal! 😀 En ik begrijp dat je liever kiest voor jouw sauna-stress dan voor de restaurant-stress. 😉

Dees · 27 juli 2005 op 20:20

😀 😀

Heerlijk snelle column. Je blijft verrassen 😀

Ma3anne · 27 juli 2005 op 21:55

Dat varkentje heb je toch maar weer mooi gewassen, Tjap. 😛
Mag je blijven van Rita?

sally · 27 juli 2005 op 23:00

Een column die loopt als een tierelier.

erg leuk om te lezen
groet
Sally

Li · 27 juli 2005 op 23:00

[quote]En Rita?[/quote]
Of is het Lita 😮

Hij is weer leuk Tjap 😛

Li

KawaSutra · 27 juli 2005 op 23:57

@King:
[quote]Nou Tjap ik ben toch serieus aan het overwegen jou te vragen de catering te laten verzorgen voor de meeting van 10 september[/quote]
Krijgen wij ook Babi Ritja? Want zo lust ik er nog wel meer! 😀

Louise · 28 juli 2005 op 07:49

[quote]en besloot dat Babi Ritja absoluut aan het speciale menu moest worden toegevoegd[/quote]
Je zou maar op je eigen menu staan 😀

Had je de rondleiding niet uit kunnen breiden met een bezoekje aan de sauna. Met die stokjes en een verborgen camera ofzo 😉

Tjaptjoy · 28 juli 2005 op 10:43

Bedankt voor jullie reacties!!!!!
Het gerecht Babi Ritja bestaat echt en is gebakken vlees met groente in pittige ritja-saus.

En KingArthur, ik heb begrepen dat er een meeting voor alle columnx mensen is bij jou. Ik zal op de planning kijken, maar ik denk dat ik wel wat kan regelen eventueel met koken.

KingArthur · 28 juli 2005 op 11:07

Top Tjap, bij deze ben ik je langzaam aan het strikken.

klungel · 28 juli 2005 op 12:32

Ben benieuwd wat er nog komen gaat :-).
Het is weer erg leuk geschreven 🙂

Troy · 28 juli 2005 op 14:01

Opnieuw een erg geestige en originele Tjaptjoy column. Erg lekker 🙂

Grt Troy

Geef een reactie

Avatar plaatshouder