Weekend staat weer voor de deur. Alle kinderen uit mijn vorige huwelijken trouwens ook. Zal wat worden met mijn verzwikte enkel. Als ik de krant opensla zie ik het verongelijkte gezicht van Wilhelm Schippers. Jezus wat ziet die man eruit. Wat zou hij onder de leden hebben? TBC? En nu we het toch zo gezellig over Schippers hebben. Wat hebben ze met de rechten van die man gedaan? Ja! Niet dan! Die man heef toch ook rechten? Het is toch van de gekke dat hij met zijn volle naam in de krant staat? “Willem S. slaat bejaarde schedel in.” Zό had het gemoeten.
En waarom heeft hij, op de foto, geen zwart balkje voor zijn ogen? Ik bedoel maar, die twee AH-jongens die een overvaller op hun onvolkomenheden wezen, kregen onmiddellijk een balkje voor hun ogen. Oké, dat is een zwaarder vergrijp dan iemand de schedel inslaan, maar toch.. Kijk, als je een hoogwaardigheidsbekleder bent die een misdaad pleegt is het anders.
Dan maakt zo’n zwart balkje de foto meteen een tikje ordinair. Notoire BC-ers (bekende criminelen) als wijlen oplichter Prins B , aanrander Ruud L en ontelbare bekende captains of graai-industrie staan in vol ornaat op de foto. En dat hoort ook zo! Daar gelden andere rechten voor. Welke? Het recht van de machtigsten. Geen balkjes dus voor BC-ers. Bij Jan-Peter zou een balkje sowieso overdreven zijn want die man bestaat uit zichzelf al helemaal uit balk. Man wat een ellende.

Over criminaliteit gesproken. Minister Verdronk was in Marokko. Ik heb haar rondreis niet op de voet kunnen volgen vanwege mijn verzwikte enkel maar toch even een kanttekening. Met al haar geklets over inburgeren en verplichte taalcursussen is het toch beschamend om te zien dat zij een tolk nodig had in Marokko. Ja, toch? Zij heeft Goddomme een voorbeeldfunctie. Spreek dan Marokkaans als je dat land bezoekt. Daar gaat het laatste beetje geloofwaardigheid weer dat we nog hadden.
Jezus wat heb ik een koppijn. Vannacht had ik een nachtmerrie door teveel slikken van antidepressiva. In die nachtmerrie zag ik een tunnel en dat vertelde ik aan mijn huisgoeroe Ab. Die had geen beter advies dan achteloos te melden dat die tunnel niet erg was zolang ik er maar niet inging. Want, ik citeer:” Jouw ogen kunnen niet tegen dat TL licht in die tunnel”
Maar onderhand zit ik ermee. En mijn geld is ook nog op. Wil niet zeggen dat ik rijk zou willen zijn hoor. En zeker niet na die uitspraak van een Amerikaanse winnares van de loterij.18 miljoen won ze en een verslaggever vroeg wat ze allemaal ging doen nu ze niet hoefde te werken. ‘Ach’, glimlachte ze. ‘Mijn leven wordt één groot kappersbezoek’
Jezus! Waar gaat het heen met de wereld…
Zou het trouwens, vooruitlopend op een zich steeds meer uitbreidende criminele wereld,niet beter zijn als iedereen, standaard, een balkje voor zijn ogen krijgt op een pasfoto voor rijbewijs en paspoort? Of ga ik nu te ver…


10 reacties

WritersBlocq · 20 juni 2005 op 17:56

[quote]Ik heb haar rondreis niet op de voet kunnen volgen vanwege mijn verzwikte enkel maar toch even een kanttekening. [/quote] Kicken-zin, deze. De hele column is trouwens heel goed.
[quote]Zou het trouwens, vooruitlopend op een zich steeds meer uitbreidende criminele wereld,niet beter zijn als iedereen, standaard, een balkje voor zijn ogen krijgt op een pasfoto voor rijbewijs en paspoort? [/quote]
Wat zich op beeld laat ‘bebalken’ dekt helaas de lading niet. Het zijn niet de ogen, maar wat erachter ligt… Brrr!

Ma3anne · 20 juni 2005 op 22:00

[quote]Weekend staat weer voor de deur. Alle kinderen uit mijn vorige huwelijken trouwens ook.[/quote]
Dit vind ik de mooiste zin uit deze column. Lijkt me een gezzlige boel bij jullie, zo’n weekend. 😉

Mosje · 20 juni 2005 op 22:32

Voordat je een balk voor mijn ogen plaatst Kees, stop eerst een splinter in die van jezelf.
😛

Wright · 20 juni 2005 op 22:45

Waarom die BCers geen balkje krijgen Kees, is omdat ze al een plaat voor hun kop hebben. 😉

sally · 20 juni 2005 op 23:52

[quote]bekende criminelen) als wijlen oplichter Prins B , aanrander Ruud L en ontelbare bekende captains of graai-industrie staan in vol ornaat op de foto. Geen balkjes dus.[/quote]

Niet zichtbaar in ieder geval. ze hebben de balkjes in hun broek.

Mooi Kees. En weer verbazend weinig scheldkanonnades. hoe lang hou je dat vol? 😀

champagne · 21 juni 2005 op 10:21

Kees, hij is leuk! 😀
Foto’s met geluidsfragmenten: ia ia ia

Louise · 21 juni 2005 op 12:50

[quote]die man bestaat uit zichzelf al helemaal uit balk. Man wat een ellende.[/quote]
😀
Ik vind ‘m erg leuk, Kees! En die balkjes standaard voor de ogen; laten we dat nog maar even niet doen, oké? 😉

KawaSutra · 21 juni 2005 op 19:12

Leuke column Kees! 😀

Dees · 22 juni 2005 op 18:00

Vergeet ik helemaal op Kees te reageren… Terwijl het een Keesjuweeltje is. Die Ab zou eens een boek oneliners aan moeten leggen, vind ik. Ik zou em zeker kopen!

😀

pepe · 23 juni 2005 op 21:40

[quote]Jezus! Waar gaat het heen met de wereld…[/quote]

Gelukkig hebben wij hier Kees S. zonder balkje, zodat wij mogen genieten van zijn columns. Ik ga hier niet tikken dat ik hem weer top vind. Want dat weet je allang;-)

Geef een reactie

Avatar plaatshouder