Als hij nog één keer oogcontact zoekt stap ik op hem af, heb ik mezelf voorgenomen.

De impulsiviteit waarmee we deze avond in zijn gestapt zorgt ervoor dat deze nacht binnen één uur al is genomineerd tot één van de leukste stapavonden in geschiedenis. Als ik ogen voel branden kijk ik meteen zijn richting op. We staan oog in oog.
Ik haal mijn verleidelijkste lach tevoorschijn en merk direct dat het vruchten afgeworpen heeft. Hij mompelt iets tegen zijn vriend die naast hem staat en komt daarna, terwijl hij mij aankijkt, op mij afgelopen
Mijn hart begint, ondanks ik hem niet ken, sneller te kloppen bij elke stap die hij in mijn richting zet.

Dan staat hij tegenover mij. Van dichtbij zijn ogen nog blauwer, nog intenser. Ineens voel ik me een stuk kleiner. De verleidster van net is uit me geklommen en heeft plaatsgemaakt voor mijn verlegen kant.

Hij stelt zich voor en vraagt mijn naam. Zijn stem klinkt warm en kordaat, precies zoals had gehoopt. Het maakt hem compleet, zijn [i]finishing touch[/i]

We praten over koetjes en kalfjes en over alles wat mij niet interesseert. Het maakt niets uit. De bewegingen die zijn mond met onweerstaanbaar mooie lippen maakt, compenseert met alles wat eruit komt.

Na een half uur een oppervlakkig gesprek te hebben gevoerd, banen we ons naar buiten waar we onze conversatie doorzetten op een romantisch plekje aan het water.

Als de spanning hoog opgelopen is worden we plotseling verstoord door zijn vriend die ineens uit het niets voor ons staat.

[i]“Nina zoekt je, Bart”[/i] Zegt hij laconiek.

Bart staat direct op.

[i]“Nina?”[/i] Vraag ik, maar niemand vind het nodig mijn vraag te beantwoorden.

Terwijl Bart, zijn vriend en ik zwijgend terug lopen naar de kroeg zie ik in de verte een blond meisje staan.

[i]“Lieverd, was eerder vrij en kon het niet laten even de kroeg in te gaan, wist dat je er zou zijn!”[/i] Zegt ze zonder af te vragen waarom Bart in godsnaam om 2 uur ’s nachts uit een park komt lopen met een meisje.

De bitch in mij heeft zin om de boel eens flink op stelten te zetten maar mijn zachtaardige kant houdt mij in bedwang.
Ik passeer het net samengevoegde drietal en werp Bart nog een lieve blik in de hoop dat het Nina opvalt. Missie mislukt, hoewel Bart wel wat ongemakkelijk uit zijn ogen kijkt.

Met als motto [i]Een man verpest je avond niet[/i] drink ik er nog één.

Bart de Bedrieger staat inmiddels met zijn vriend en Naïeve Nina op de plek waar ik hem ontdekte en hij vindt mij allang niet meer interessant.

Af en toe zie ik hem vanuit mijn ooghoeken naar me kijken.
Mijn reactievermogen is door de alcohol verminderd en de kans dat ik hem op hete daad betrap is minimaal. Maar toch heb ik me voorgenomen; als hij nog één keer oogcontact zoekt, stap ik op [b]haar[/b] af.

Categorieën: Algemeen

5 reacties

SIMBA · 2 september 2008 op 13:18

[quote]de kans dat ik hem op hete daad betrap is minimaal.[/quote]
😆
Vast niet zo grappig bedoeld als ik hem lees 😀
De uitdrukking is namelijk: op heteR daad betrappen.

lisa-marie · 2 september 2008 op 18:35

Goed neergezet en die bedoelde of onbedoelde woordspeling “hete daad” vind ik in het geheel erg leuk. 🙂

arta · 2 september 2008 op 21:23

Persoonlijk vind ik deze wat minder, wat slordig geschreven en vrij oppervlakkig. Ik denk dat je hier veel meer uit had kunnen halen…

weathergir · 3 september 2008 op 11:18

Geinig verhaal, slordig geschreven. Ik mis punten en komma’s en eigenlijk mogen de enters ook nog wat minder. Desalniettemin (3x de woordwaarde) erg gelachen om je story… heel leuk.

Dees · 4 september 2008 op 10:16

Leuk stukje. Je uitsmijter is wat slapjes, maar verder, leuk.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder