Eventjes voor de duidelijkheid, ik ben niet ontvoerd door buitenaardse wezens, ik heb me niet aangesloten bij de republikeinse garde van Sadam en ik ben ook niet het klooster in gegaan. Waar ik dan wel heb gezeten de afgelopen weken? Goede vraag! Ik heb in de afgelopen weken zeker niet stil gezeten. Ik heb steden trips gemaakt naar Eurodam en Digitalië, ik heb wat gehandeld op de beurs, contacten gemaakt met de maffia en politieke informanten geïnterviewd. Voor sommige klink dit als de dagelijkse kost, voor mij was het een spel. Juist ik heb voor zakenman en journalist gespeeld. Niet in het echt natuurlijk want banden met de maffia heb ik al lang. Nee ik heb op het internet gewerkt.

In het spel miniconomy om precies te zijn. Een handels spel waar je veel meer doet als handelen. Het handelen is zelfs een bijzaak geworden. Het gaat er om macht, schandalen en invloed. Geld komt er ook nog bij kijken maar dat is slechts weg gelegd voor een enkeling die door zijn macht aan geld is gekomen.

Je kunt het spel natuurlijk eerlijk spelen. Je start kapitaal investeren in een winkeltje en dingen gaan produceren. Maar de concurrentie is moordend. Dan maar de beurs op. In het begin schoten de koersen de lucht in. Dat komt natuurlijk door al die investeringen. Maar hoe verder het spel vorderde, hoe dieper ze daalde, met af en toe een kleine klim.

Voor velen en ook voor me zelf ga ik nu iets te snel, wat is dat miniconomy gedoe eigenlijk. Simpel, je meld je aan en zorgt dat je binnen 4 weken zo veel mogelijk geld verdient in het spel door te handelen. Nou ja dat zou zo moeten je kunt het ook anders doen want het spel heeft ook criminaliteit. Je kunt stelen, bedriegen afpersen, corrupt worden en nog meer van die dingen. Ja zelfs moorden kan. Natuurlijk is er dus ook een gerechtelijke instantie. Politie, geheime dienst en rechters. Bij rechters horen advocaten dus zijn die er ook. Maar het volk wil weten wat er gebeurt dus zijn er ook kranten. De meest gelezen krant is the miniconomist, dat komt doordat het de staatskrant is.

Met de redactie van die krant kon ik het niet vinden, omdat ze het woord column beledigde. Ieder kranten artikel, zelfs de winkel top 10 noemden ze een column. Toen ik ze er op wees dat een column zo een onzin ding als dit is werden ze pis nijdig. Daarna hebben ze me uit de redactie vergadering gegooid. Voor mij was dat de druppel om ze te gaan beconcurreren.

Ik ben mijn eigen krant begonnen en heb reeds 2 succesvolle edities geschreven (www.decourant.tk). Nu wordt ik dood gegooid met sollicitaties van mensen die geïndoctrineerd zijn door de staats krant over wat een column is.
Ik heb er inmiddels 2 aangenomen die me geloofde over wat wel en wat geen column was en die nu artikels schrijven.

Categorieën: Media

2 reacties

Kobus · 27 april 2003 op 15:27

Leuk dat zakelijke gedoe Yannick.
Soort compensatiegedrag ?
Of is er in die stad ook nog tijd voor de liefde ?
Leuke column van onze Benjamin.
:dunno:

gast · 27 april 2003 op 15:54

Nee er is helaas geen liefde daar, er zijn voornamelijk mannen, slechts 1% van de bevolking is vrouwelijk. gelukkig is er de echte wereld nog,

Geef een reactie

Avatar plaatshouder