Pauze. Bel gaat, snel even chillen. Als in een race wordt er op de goedkope houten stoelen gedoken die als een soort Italiaans Elftal-formatie door de aula verspreid staan. Aan de ene tafel één aandoenlijk stoeltje, aan de andere kant een hele zwerm voor de diehard socialize-beesten. De handen van menig scholier duiken in de broekzak. Ditmaal geen gesmolten Kitkat-derrie of zakje dropfruitduo’s, maar een glanzend blinkend gestroomlijnd apparaatje die meteen wordt benuttigd door de ‘mute’-knop uit te klikken en de dichtstbijzijnde mede-scholier te irriteren met de nieuwste Justin Bieber op volume 10. Ook ik heb regelmatig een scholier voorbij zien komen die probeerde zijn hele iPhone mijn gehoorgang in te wringen, met daarbij de voor jongeren vaak gehoorde woorden:
‘Moet je deze horen, luister, luister kil!’.
De tijd dat dit soort zak-entertainment alleen werd gebruikt voor muziek is voorbij.
De iPhone kan nog veel meer.

Virtuele Fristi’s achterover slaan, mondharmonica spelen op je iPhone door in een microfoontje te bléren en niet te vergeten: de ‘Hold on’-applicatie. Een applicatie waarvoor ik de makers hierbij wil prijzen. Een spelletje waarbij de speler zijn vinger zo lang mogelijk op een knopje moet houden. Zo simpel, zo geniaal. Het antwoord op menig irritant krijsend kind. Werden er maar wedstrijden in gehouden, dat de score met een beamer op een groot scherm werd bijgehouden en de winnaar een verrassingsprijs mee naar huis mocht slepen, wat dan later een luxe ingepakte banaan of een zakje ongezouten pinda’s blijkt te zijn. Dan kan ik tenminste even genieten van mijn pakje Appelsap en in alle rust een smsje in tikken op mijn schlemieluitziende zak-koelkast.

Nu ik over de iPhone ratel, moet ik ook wat vertellen over hun grote vader: Apple. Laatst hoorde ik een schokkend feitje langskomen. Een groots onderzoek van een of ander hoogstaand professor had uitgewezen dat bij het merk Apple dezelfde gebieden in onze grijze massa oplichten als de gebieden die oplichten bij gelovigen als zij zich bezig houden met hun geloof. Apple is dus een soort geloof. IPhones zijn dus echt goddelijk. Zelf moet ik helaas ook bekennen dat ik in een zekere mate ben bekeerd tot de Apple-church. Geen iPhone maar een retro iPod . Zo eentje waar je nog een zaklantaarn bij moet houden om te kunnen zien welke ultieme classic je nu weer aan het opzetten bent. Het zou mij niets verbazen als er binnenkort ook een Pray-app zou komen, een applicatie voor de drukke gelovige businessman die tussendoor even een hemels gezang nodig heeft om te bidden naar Onze Heer. Of natuurlijk even smsje naar Hem te sturen.
Dan maar hopen dat hij het niet te druk heeft met de ‘Hold-on’-app.

Categorieën: Maatschappij

9 reacties

Nimrod1979 · 16 juli 2010 op 00:00

Is 99% hier Microsoft-fan ofzo?! Best een leuk stukje. Snap niet dat het zo belachelijk weinig gelezen is.

Mien · 16 juli 2010 op 00:17

Apple is al zo oud als Eva en de Beatles!
Leuke digi-column!

@Nimrod1979
Volgens mij is deze column er laat op de avond door de Redactie van CX tussengefrot of er is technisch iets misgegaan. Er staan nu namelijk twee columns met publikatietijd 11:00 uur. Misschien komt het wel door Microzacht :hammer:

Digimienimaal

RobertH · 16 juli 2010 op 08:49

Ik vind het ook een leuke column. Enig puntje is dat de ‘kritiek’ op Apple (in ieder geval voor mij) inderdaad al oud is. Wel een leuke inkijk in hoe het er aan toe gaat op de scholen!

DACS1973 · 16 juli 2010 op 08:56

Wie is die Justin Bieber toch? Opa heeft nog nooit van die man gehoord. Dokter Bibber ken ik wel.

Steller dezes heeft een godsgruwlijke hekel aan Apple. Niet zozeer aan de producten die ze maken, maar aan de [i]fanboys[/i] die ermee rondlopen. Het feit dat er een paar weken terug een relatiebemiddelingsbureau voor Apple-bezitters is gestart, is toch wel de limit. Wat een zielige mensen. Daar wil ik niks mee te maken hebben. Ik ben van mezelf al meelijwekkend genoeg.

Wat mij betreft mag Apple snel tot Clockhouse worden gereduceerd.

– edit – Vergeet ik door al dat gemopper nog te zeggen dat ik het een leuk stuk vind :stom: .

arta · 16 juli 2010 op 09:58

Hier gieren de varianten op Justin Bieber door de huiskamer, (met als hoogtepunt de hit ‘balhaar’) geloof me, als je dat eenmaal gehoord hebt, wordt je blij van de echte…
Leuk stuk!

sylvia1 · 16 juli 2010 op 11:32

Hmmm, ik had deze column helemaal niet zien staan :eh: Maar Apple, toen ik ging studeren hadden we alleen maar Apples op de uni, super gebruiksvriendelijk. Snap de Apple church dus beter dan de fans van Justin Bieber (wat zien ze toch in dat jong?) Weer ‘ns een ander onderwerp, deze column, leuk!

Anti · 16 juli 2010 op 14:00

Lekker vlot geschreven en interessant kijkje in de wereld van middelbare school.
Tja Apple-adapten ken ik genoeg. Reclamemensen en vormgevers zweren erbij. Volgens mij denken ze dat een Microsoftpc hun creatieve brein leegzuigt.
Mij maakt het echt geen moer uit waar ik mee werk. Als het maar praktisch en snel is.

Dees · 17 juli 2010 op 09:33

Was het nou brood? Of vis? Of allebei?

[b][url=http://web.me.com/saamvisual/thejesuscomic/Home.html]the jesus comic app[/url][/b]

Leuk stuk!

Heb een blackberry, maar niet getreurd, want Applegod heeft whatsapp gemaakt voor gebruik op blackberry en iPhone. Gotta love em.

Avalanche · 17 juli 2010 op 16:54

Helemaal over het hoofd gezien deze prachtige, appelige column. Gelukkig nog net voor het van de hoofdpagina vallen deze pennenvrucht weten te onderscheppen! Mooi!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder