Als ik in de middag even het nieuws op de televisie wil zien, krijg ik altijd toch de verleiding om even naar die huppelkutjes van belspelkoppensnellers te zappen. Wat moeten die veel onzin uitkramen voor zulke moeilijke woorden en ze verdienen zo weinig geld. Met dank aan John de Mol. Edoch, gelukkig komt er snel een verbod op dit soort irritante, en onpedagogische televisie. Buiten het feit dat ouders schrikken van de telefoonrekening, is het ook van de lachwekkende dat er verschrikkelijk mee gesjoemeld wordt, is eindelijk toegegeven, alleen om het bellen te rekken 75 eurocent per gesprek. Bingo, binnenkoppertje.

“Noem een stuk pluimvee van drie letters wij geven je vast de K”, roept zo’n stralende afgetrokken soepkip die denkt dat ze de tweede Kelly wordt, maar dat kan niet, zo dom is niemand toch? Of wel…Ik ga nu zelf twijfelen..

En ja hoor de telefoon gaat direct. “Is het een Koe”, vraagt Joris uit Kutjetieleredeelstra??
“Nee da’s helemaal fout, maar je zit er dicht bij hoor, bedankt voor je belletje en probeer het nog eens”, zegt flubberkutje stralend in de camera. En ze lult verder door over het moeilijke woord dat toch heel makkelijk is, dat je snel moet bellen, omdat de helft van Nederland werkt, en de andere helft het toch niet verstaat omdat het niet in het Arabisch is.Klapkutterjij ten voeten uit.Dus bel snel.

En wij massaal maar bellen, moet wel, want ze zijn nog steeds op de buis. Welke idioot gaat geld verspillen aan puzzelwoorden van het niveau kleuterklas? Wie durft er eerlijk te zeggen dat zij of hij nimmer gebeld heeft?? Ikke dus, omdat ik het zo lachwekkend vind, dat het mij waarschijnlijk de dood kost als ik bel, want ik blijf erin.

Vroeger bij Kopspijkers, en nu bij Koppensnellers ( zo vaak kijk ik niet meer) worden deze dames altijd uit de kast getrokken, en terecht. Zij die voor een screentest geslaagd zijn, moeten zich maar eens heel goed bedenken dat er mensen zijn die niet eens in de gaten hebben net als die flubberkutjes zelf trouwens, dat ze besodemietert worden.

Laatst stond het woord helemaal in beeld, en nog werd er gevraagd, en haast gecommandeerd
“Bel nou dit is je laatste kans, mijn tijd zit er zo op en dan gaat er 1000 euro aan je neus voorbij”. De foon bleef stil, het woord stond er immers al –boekenbrek-

Het zou waarschijnlijk boekenrek geweest moeten zijn, maar dit zullen we nooit weten, want een beller kwam er toch tussen en die had het in één keer goed. “Jáááá’je hebt 1000 euro gewonnen met het woord boekenbrek, gefeliciteerd” juicht Flubberkutje. Nou, mij kon je bij elkaar vegen, schiet mij maar af, want ik kon het in geen enkel woordenboek ( en we hebben er wat in huis) vinden.

Dus wat mij betreft, weg met de bloopers, want de middag tv met die belspelletjes, die zijn echt om te lachen, en iemand van de Dikke van Dale, daar moet een redacteur toch eens op gaan neuzen, of er geen nieuwe woorden bij kunnen, als naslagwerk voor het nageslacht der Nederlanders, die de taal haast niet meer machtig zijn, op de sms en msn taal na natuurlijk..

Maar dat is weer een ander verhaal.


klapdoos

Gewoon een Amsterdamse vrouw die met een vrouw getrouwd is, ziek is, zodanig dat de neerwaartse spiraal steeds verder zakt. maar een kniesoor die daarop let. Ik lach graag, heb genoeg traantjes gelaten om mijn ziekte en nu is het tijd om via mijn nieuwe boek eens door te gaan met uit het leven te halen wat er te halen valt, zeker in een crisistijd is het de kunst om toch vrolijk te blijven. Mijn motto is dan ook: Een dag niet gelachen is zeker een dag niet geleefd.

8 reacties

KawaSutra · 21 mei 2007 op 21:22

Haha, leuk ooggetuigenverslag Klapdoos. Hoef ik zelf tenminste niet meer te kijken. 😀

Li · 21 mei 2007 op 22:53

[quote]Dus wat mij betreft, weg met de bloopers, want de middag tv met die belspelletjes, die zijn echt om te lachen, en iemand van de Dikke van Dale, daar moet een redacteur toch eens op gaan neuzen, of er geen nieuwe woorden bij kunnen, als naslagwerk voor het nageslacht der Nederlanders, die de taal haast niet meer machtig zijn, op de sms en msn taal na natuurlijk[/quote]

Sjemus wat een lange zin. Dat is een goeie voor het nationaal dictee.
En wat zegt Van Dale over ‘flubberkutjes’?
Ik kan het namelijk nergens vinden.:-D

Li

Ronaldjecas · 22 mei 2007 op 02:22

Lijkt erg veel op mijn column… Onderwerp, zeer creatief.. 😡

Bitchy · 22 mei 2007 op 06:39

Leuke column!! En ook ik zit er met open mond naar te kijken.. hehe 😉

klapdoos · 22 mei 2007 op 08:58

Ronaldjecas, ik heb je reeds in een pm mail geschreven dat het niet helemaal terecht is dat je zo reageert, maar nogmaals dat is een kwestie van onderwerp en het lezen ervan….
groet van leny

SIMBA · 22 mei 2007 op 09:44

Toen ik met verstandelijk gehandicapten werkte heb ik wel vaker zo’n “programma” gezien, die mensen vonden het heerlijk dat ze al die moeilijke opgaves konden raden!
Leuke stukkie!

Mup · 22 mei 2007 op 13:46

Lang leve BVN op Curacao:-),

Groet Mup.

Ma3anne · 22 mei 2007 op 21:11

[quote]“Noem een stuk pluimvee van drie letters wij geven je vast de K”, roept zo’n stralende afgetrokken soep[b]kip[/b] [/quote]

Jaaaaaa, nou moet je niet voorzeggen, want nou weet ik het al!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder