(vervolg op Bernadette deel 1)
Tering hé, echt niet te geloven. Het is acht uur en de zaken staan er heel anders voor dan dat ik ze een krap half uur terug voorstelde. Had ik toen nog bar stoere praat over het feit dat het toch nooit uit zo raken met mijn vriendin Bernadette en dan is het nu opeens over. De deurbel, die ik ternauwernood kon horen door de herrie van de stofzuiger, ging tegen alle verwachtingen in toch. Het was Bernadette die aan de deur stond. Whoooo, wat zag ze er verrukkelijk uit! Ik heb wel eens een mooie meid gezien, maar deze………….
Mijn posters van Shakira, Britney en Jennifer Lopez waren in één klap compleet oninteressant geworden.
Haar haar zat zo prachtig in model, dat ze wel als model door het leven kon. Met haar kleding was het geen ander verhaal. De beste stylist kon hier niet tegenop. Ik prijsde mijn nickname op de columnx site en besloot wederom om het maar niet uit te maken. Ik leek wel gek om zo’n lekkere vriendin aan de kant te zetten. Wel zou ik toch een beetje moeten laten merken dat het natuurlijk geen stijl is om pas zo laat nog even langs te komen, terwijl ik op het punt sta om op vakantie te gaan. Maar dat was voor later, haar gezicht leek nu wel niet al te vrolijk te staan, dus maar even rustig aan doen in het begin.
“Is er iets schat?” vroeg ik
“Ik wil je wat vertellen” antwoordde ze.
“Ben je gevraagd om fotomodel te worden?“ probeerde ik haar steeds ernstiger wordende gezicht op te vrolijken.
“Nee, er is iets anders……. ik ben niet meer gek van je”
Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuucccccccccckkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk, dacht ik. Dit is echt best wel goed klote. Unlucky-Leo zou geen verkeerde naam zijn voor dit moment.
“Tsja dan houdt het op hè, liefde hoort van 2 kanten te komen in een relatie” reageerde ik enigszins koeltjes.
Vervolgens was het zo stil dat je mijn piano van twee hoog kon horen vallen. Mijn piano viel echter helemaal niet, dus was er toch iets anders voor nodig om die ijzige stilte te doorbreken.
Toen ik op het punt stond te bevriezen, nam zij gelukkig het initiatief: “Dan ga ik maar weer, hopelijk heb je toch nog een leuke vakantie. Doei.”
“Dank je, doeg…..” zei ik haar na.
Terwijl ze wegliep zong ze half mompelend in haar zelf, maar nog wel op zo een toon dat ik er wat van kon opvangen: “Oh yes, it’s ladies night!”
Voor één van de weinige keren in mijn leven had ik nu niet mijn mondje klaar. ‘I never really loved you anyway’ van The Corrs zou toch wel wat te ver gaan.
Zou dan nu die stilte vallen die Van Dik Hout zo mooi bezingt in ‘De stilte valt zo hard’ (wat is muziek toch een geweldige inspiratiebron), vroeg ik me af. Het antwoord was voorlopig nog even nee. De klok sloeg 8 uur en ik realiseerde me dat de drogisterij bijna haar deuren zou sluiten. Snel pakte ik mijn fiets en haastte me om nog een pak condooms te halen. Als vrijgezel moet je tenslotte goed voorbereid op de vakantie gaan.
(einde)


12 reacties

Ma3anne · 14 april 2004 op 08:39

Een verrassende wending aan het verhaal. How easy is life… als je jong bent.

Leuk geschreven!

Bakema_NL · 14 april 2004 op 10:59

Bij elke vakantieliefde……….waarom dat op liefde eindigt weet ik niet eigenlijk, snol is beter op zijn plaats (en de heren zijn even erg hoor dames…….even mezelf redden) schreeuw je op het moment supreme gewoon “BERNADEEEEEETTTEEEEE”…als een soort therapie.

Sarakim · 14 april 2004 op 11:27

Erg goed geschreven column weer en een leuk einde van Bernadette 1. Goed idee trouwesn ook om het te verdelen over twee columns.

R@@F · 14 april 2004 op 11:40

Leuke column!
R@@F

Shitonya · 14 april 2004 op 14:00

Mooi einde 😛

deZwarteRidder · 14 april 2004 op 16:55

[quote]Snel pakte ik mijn fiets en haastte me om nog een pak condooms te halen. Als vrijgezel moet je tenslotte goed voorbereid op de vakantie gaan.[/quote]

goh wat goed dat je het zo verwerkt hebt. 😉 😀

pepe · 15 april 2004 op 09:10

leuke en verrassende wending.

luckyleo · 15 april 2004 op 10:32

Ik zal het doorgeven aan Bernadette dat ze gecomplimenteerd wordt met het leuke einde/de verassende wending 🙂

Mosje · 15 april 2004 op 13:50

En dat meisje met die zwarte streep voor haar ogen is Bernadette???

luckyleo · 15 april 2004 op 16:31

[quote]En dat meisje met die zwarte streep voor haar ogen is Bernadette???[/quote]

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Mosje · 15 april 2004 op 21:53

[quote]Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee [/quote]Nou, stel haar eens netjes voor dan 🙂

luckyleo · 16 april 2004 op 14:17

[quote]Nou, stel haar eens netjes voor dan [/quote]

helaas weet ik niks van haar, dus gaat wat lastig…..

Geef een reactie

Avatar plaatshouder