Beste meneer Blokland,

“Hou het hoofd koel”
Volgens mij gooi je dan juist kolen op het vuur
Ik had Mario Been zo graag eens boos gezien, dat hij het gevoel van dat immense legioen zou vertegenwoordigen. Om vervolgens af te sluiten dat hij zijn eigen positie ter discussie zou stellen. We houden het hoofd koel.. Dus ik ging die avond naar Rotterdam, wat altijd voelt als thuiskomen. Ik moest weten of ik als Feyenoord supporter veilig was in mijn eigen stad na die 10-0 nederlaag. Met een Feyenoordlied keihard in de auto zocht ik naar een parkeerplaats. Die was natuurlijk niet te vinden en dus heb ik dat Feyenoord lied wel honderd keer keer kunnen draaien. Ik keek uit mijn raam en zag aan de linkerkant dat geweldige mooie stadion, die tempel aan de maas. Alles leek Feyenoord te ademen. En ook al kwam er zichtbaar koude lucht uit de monden van voorbij komende passanten het was verre van koel, eerder verhit. Ik zag supporters voor het stadion staan, verhaal halen bij alles en iedereen die voorbij kwam. Jankend zat ik in de auto, op zoek naar antwoorden op mijn vragen over mijn mooie club Feyenoord en op zoek naar een parkeerplaats.
In mijn gedachte hoorde ik Mario Been weer: “hou het hoofd koel”
Het is te hopen meneer Blokland, dat ik volgend jaar weer met opgeheven hoofd door Rotterdam kan lopen. Elke supporter is op zoek naar veiligheid en steun.

Na lang zoeken heb ik eindelijk een parkeerplaats gevonden, is de parkeerautomaat stuk. Ik hou het hoofd zo koel dat ie bijna van mijn romp afvriest. Ik heb warmte nodig, VUUR.
Maar niet teveel warmte, want een crematie schijnt zelfs in de dood pijnlijk te zijn. Tegen PSV was het de beurt aan Feyenoord om gecremeerd te worden. We waren op sterven na dood. De pijn kan nooit in verhouding staan met de laatste jaren van onze mooie club.

Iemand heeft me weleens gezegd dat ik dingen beter formuleer dan onze eigen hoofdtrainer, maar als de club niet verder komt dan te zeggen dat het hoofd koel gehouden moet worden, is het niveau wel erg laag. En dat mag gezegd worden, toch?

Groetjes,

een fan van onze club

Categorieën: Sport

3 reacties

Prlwytskovsky · 28 december 2010 op 18:06

Leestekentechnisch bezien zou ik het nog eens keer herlezen, als ik jou was.
Verder loopt het schrijfsel naar mijn idee wel.

Welkom op CX. :duimop:

Kwiezel · 28 december 2010 op 19:24

patjelotje!
Niet best dit. Ik snap niet wat je de heer Blokland mee wilt geven. Zijn supporters serieus op zoek naar ‘veiligheid en steun’? Ik dacht altijd dat ze voor voetbal naar het stadion gingen, maar blijkbaar is een bezoek aan het stadion tegenwoordig slechts therapeutisch.

Kok · 30 december 2010 op 01:16

[quote]Dus ik ging die avond naar Rotterdam, wat altijd voelt als thuiskomen.[/quote]

Veruit de beste zin uit het hele stuk. De rest, ach – als de hele charme van Rotterdam uit de prestaties van Feyenoord zou bestaan, dan zou het maar mager gesteld zijn met mijn mooie Rotjeknor. Gelukkig hangt het daar niet op.

Voetbal is zo overgewaardeerd en je zieleroerselen over Been en Blokland kunnen me niet overtuigen van het tegendeel. Eerder dat ze het bevestigen.

[quote]Het is te hopen meneer Blokland, dat ik volgend jaar weer met opgeheven hoofd door Rotterdam kan lopen. [/quote]
Een echte Rotterdammer heeft Feyenoord niet nodig om met opgeheven hoofd door zijn stad te lopen. Rotterdam werkt zich door je poriëen je hart binnen en geen 10-0 tegen Feyenoord, Sparta of Excelsior kan dat eruit krijgen. Ik vraag me trouwens af wat Leo Blokland daar nou mee te maken zou kunnen hebben, want die verslaat de boel alleen maar voor Rijnmond (of had je het niet over hem?)

Wat niet wegneemt: een verlaat welkom op columnx! Maar ik hoop toch op een wat interesaanter stukje de volgende keer…

Geef een reactie

Avatar plaatshouder