A., 29 januari 2003
Beste mevrouw van der Laan,

Ik heb met open mond staan toekijken hoe u zich de kaas van het brood liet eten door die nikserige Dittrich. Dat Thom de Graaf gedoemd was het veld te ruimen, dat was al duidelijk ver voordat Maurice de Hond met zijn eerste peiling op de proppen kwam. Oude politiek, paars, een sex-appeal dat tussen belegen en oud pendelt maar in ieder geval geassocieerd wordt met kaas, daar win je geen stemmen mee. Ik heb D66 altijd een wonderlijke partij gevonden maar om nou een viergranenei te vervangen door een scharrelei, dat snap ik echt niet. Het is en het blijft een ei waar niemand op zit te wachten. Hak die Boris toch in de pan; met die belegen Thom erbij heb je in een wip een uitsmijtertje kaas.
Maar boven alles begrijp ik niet dat u zich niet in het strijdperk geworpen heeft. Jong, blond, goedgebekt en nog onbezoedeld door al te opzichtige blunders. Echt, meer is er niet nodig om dat uitsmijtertje in de groenbak te kieperen. Het is echt niet zo dat je als blonde politica in de Panorama moet om aandacht te trekken. Of heel hard roepen dat Mohammed familie is van Dutroux.
Een ding moet u me overigens nog eens uitleggen. Hoe komt het dat zo’n jonge blonde veelbelovende spetter zich uit Brussel laat verbannen naar de Haagse strafkolonie? Heeft u daar in Europa een scheve schaats gereden of was Prodi uitgekeken op uw scheve mondje?

Met vriendelijke groet,

B. Koele Boots


3 reacties

gast · 7 februari 2003 op 18:02

Als u mevrouw van der Laan schrijft hoort u dat zo te doen: mevrouw Van der Laan.

Oooeps · 7 februari 2003 op 20:49

Fijn dat er nog iemand aan de spelling denkt. 😕
In dit geval maakt mij niet uit of het van der Laan is of Van der Laan. Het lezen maakt het echt niet moeilijker of makkelijker 😛

KoeleBoots, je schrijft prima columns. Erg leuk bedacht!

gast · 7 februari 2003 op 23:07

We hebben toch een intressant thema te pakken: ‘vrouwen en politiek’
wacht o.a. even op mijn nieuwe column: ” Licht aan het eind van de tunnel ”
Maar intressant hoor, en actueel, daar kunnen we dan mooi over # # # # # # .

Geef een reactie

Avatar plaatshouder