Deze week heb ik veel geleerd over mijn stadsgenoten. Want er is uitgebreid onderzoek gedaan naar de uitgaansgewoonten van inwoners van grote steden. Wij Amsterdammers scoren hoog op veel terreinen. Maar of we daar nou écht blij mee moeten zijn? Ik loop even een paar uitkomsten langs. We hebben de meeste one-night stands, zegt het onderzoek. Dat is slecht nieuws. Ons overkomt het dus het vaakst dat we de volgende ochtend concluderen dat we naast een of ander afzichtelijk spook wakker geworden zijn. Ook bijzonder: we zoenen van alle grootstedelingen het vaakst met iemand van ons eigen geslacht. Ook als we geen homo of lesbo zijn. Kun je nagaan hoe slecht het is gesteld met de verlichting in al die bedompte uitgaansgelegenheden: je hebt geen idee met wie je nou eigenlijk staat te kopkluiven… Andere uitkomst: de Amsterdammer slikt het vaakst een pilletje. Dat betekent dus dat de drank die we de avond tevoren hadden gedronken van zo’n beroerde kwaliteit was, dat we een halve apotheek nodig hebben om weer een beetje op de been te komen. Fijn. Kortom: het onderzoek lijkt goed uit te vallen voor de zogenaamde vrijpostige, ruimdenkende seksueel actieve Amsterdammer, maar feitelijk zijn we door de bank genomen gewoon een stelletje slempende maniakken.

Ik ben blij dat ik niet aan dit stereotype voldoe. Ik slaap iedere nacht tot grote tevredenheid met mijn eigen geweldige vrouw, drink hoogstens een wijntje bij het eten en kom qua pillen niet verder dan zo nu en dan een aspirientje. Saai? Ik ben er erg tevreden mee. Ik ben tuttig, en ik ben er trots op. Op mijn brievenbus heb ik zelfs zo’n sticker dat ik geen ongevraagde reclametroep in de bus wil.

En dat brengt mij op een puntje van kritiek. Kent u die alternatieve postbodes? Ik weet eigenlijk niet hoe ze heten. Sand? Send? Sendit? Nou ja, die met die belachelijke naam. Die hebben rare postbodes, die kunnen zelf niet eens lezen. Want ze gooien gewoon hun reclametroep in mijn brievenbus. Maar ik schoot bulderend in de lach toen mijn blik op hun foldertje viel: ze zoeken meer postbodes. Tsja. Zoals RTL sterrenwichelaars uitzond zonder te checken of ze écht sjoege hadden van astrologie, maakt het voor de postbodes van Sand, Send, Sendit of hoe die tent ook mag heten, niet uit of hun personeel kan lezen. Daarom zou ik over de bedrijfsleiding van Beun de Haas Postbezorging willen zeggen

Kan deze schavuit
De stad effe uit?

Categorieën: Gein & Ongein

DriekOplopers

Driek Oplopers is het pseudoniem van veelschrijver Rikus Spithorst. Rikus is actief als voorzitter en woordvoerder van de Maatschappij Voor Beter OV en is hoofdredacteur bij stevigestukkies.nl

7 reacties

Prlwytskovsky · 26 september 2008 op 17:24

[quote]Kan deze schavuit de stad effe uit?[/quote]

Ik zou zeggen: bel ze eens op? 😆

Mup · 26 september 2008 op 17:39

:hammer: Burgerlijk hoor! Leuk stuk,

Groet Mup.

DreamOn · 26 september 2008 op 17:42

Geweldige column!
Goed gedaan, ik ben (weer) trots op je!

DreamOn.

pally · 26 september 2008 op 17:43

Je hoort dus niet bij de gemiddelde Amsterdammer. Driek, en daar ben je wel trots op, maar niet op die analfabethe gleuvenvullers 😆
Leuk stukje,

groet van Pally

SIMBA · 26 september 2008 op 18:11

Het kan nog erger! Hier kwam laatst een krantenjongen aanbellen, hij moest de krant nabezorgen op 60A en hij kon dat nergens vinden. Ik zei tegen hem dat dat toch echt ons nummer was, maar hij beweerde dat 61 op onze brievenbus stond…. 😕

Neuskleuter · 26 september 2008 op 18:32

Jaaah! Wat een verademing, de post in plaats van de telefoon! Leuk gedaan. Het schijnt trouwens dat de studenten in mijn plaats het minst seksueel actief zijn van alle studenten in Nederland. (Sorry heren, ik verhuis binnenkort wel weer)

Ik zie alleen niet zo goed de inhoudelijke verbinding van je inleiding naar het slot. Woordelijk is die verbinding er wel, van seksueel naar saai en tuttig naar de brievenbussticker naar de postbode. Maar ik voel die verbinding niet.

Heerlijk Driek, weer zonder telefoon!

Mien · 1 oktober 2008 op 11:58

Jij bent toch Jordanees?
Dat is toch buitencategorie in A’dam?
Je valt dus sowieso buiten de statistiek.

Zend Sendit maar naar NB wij lusten aanbiedingen rauw, lezen altijd de kleine lettertjes en leeten vooral op vervaldata!

Mien Leest Alles

Geef een reactie

Avatar plaatshouder