Dag dokter.
Meneer Trawant, gaat u zitten.
Wat scheelt eraan.
Ik kom er niet door, dokter.
Ach. ’n feestdagendipje..maakt u zich geen zorgen. Na 1 januari is alles weer voorbij.
Nee dokter het is erger..het wordt almaar meer en het stapelt zich op, vandaag wéér een kilo erbij.
Maar meneer Trawant, ook al zijn het dé Feestdagen, met hun morbide voedselterreur, u hoeft toch niet álles op te eten. Eten, dokter ik kom niet eens aan eten toe. De hele familie zat gezellig aan de konijnenpaté en ik…Ik heb me op kerstavond op mijn studeerkamer opgesloten om in iéder geval ’n beginnetje te maken.
Waarmee dan in Godsnaam ?
Lezen dokter, letters. Het kerstnummer van HP de Tijd, 2 keer een dúbbele december editie van Vrij Nederland, de Groene, de nieuwe Hollands Diep net in de bus en ik lag al een nummer achter. De weekendbijlagen van de kranten van de afgelopen maand, en vandaag alweer de nieuwe vuistdikke zaterdag edities.
Dan laat u die toch even liggen.
Kan niet dokter..want ik moet ook de Avonden nog voor oud en nieuw uitlezen, doe ik elk jaar.. en dit keer in die sublieme uitgave met tekeningen van Dick Matena, en dan nog 657 bladzijden met de lotgevallen van de familie Meijer, prachtig boek dokter..moet u echt eens..net als Schaduw van de wind, ik ben al op pagina 109..
Hou op met lezen meneer Trawant, ga TV kijken..
Dat durf ik niet Dokter..
…?
Ik kan niet kiezen. 135 films, die ik allemaal zou willen zien..De man bijt hond marathon, heb ik alweer gemist. Paul de Leeuw marathon, moet ik nog even terugkijken op Internet. In Europa 2e serie, nog geen aflevering van gezien .Freek de Jonge, opgenomen..vanavond van Muiswinkel en van Vleuten en straks ook nog ook nog eensYoup..en dan al m’n weblogs en de nieuwste You Tube video’s, de top 2000 is alweer bij 1500.. De Klassieke muziekdagen op radio 4 beginnen morgen..

Menéér Trawant, ik schrijf u een maand absolute media stilte voor..boswandelingen, Kundalinimeditaties en groene thee..en u houdt zich eraan.
Ja dokter, dank u dokter..
Eh meneer Trawant..
Ja dokter ?
Wat hebt u daar onder uw trui ?
Oh dát…de laatste jaargang Arts en Auto, wat oude Viva’s en een Donald Duck, dokter..
Wilt u die dan wel onmiddellijk terugleggen in de wachtkamer ..en nu wégwezen !


11 reacties

arta · 31 december 2008 op 08:23

😆
Erg leuk verslavingsgevoeligheid onder woorden gebracht met hier en daar ook een subtiel steekje naar de ‘feestdagen-gekte’.

Ma3anne · 31 december 2008 op 08:54

Dat wordt schiften om niet geschift te worden. 😮

Krasblog · 31 december 2008 op 09:34

Geweldige column Trawant. En zo herkenbaar.
En het ergste is dat het ook zo’n pijn doet om al die bladen (ongelezen) bij het oud papier te leggen. Ik geef ze daarom vaak aan mijn huisarts of aan mijn tandarts voor hun wachtkamers. Mocht je belangstelling hebben, ik wil je met alle plezier hun adres geven.

Prettige jaarwisseling.

pally · 31 december 2008 op 10:23

Hij’s mooi, hij’s leuk en absoluut realistisch, Trawant! Het aanbod! Je wordt er gek van en je wilt niks goeds missen.
Tip: je kunt er ook velletjes interessant toiletpapier van knippen, dan heb je er het hele jaar plezier van. Van die tijdschriften dan, met tv-programma’s krijg je je billen niet schoon, natuurlijk… 😆 😆

groet van Pally

Anne · 31 december 2008 op 13:26

Ahhh! Zoveel leesvoer, wat ben jij een bofkont! Ik snak daar al vier jaar naar……
Erg leuke column.

SIMBA · 31 december 2008 op 13:54

Zullen we dan maar allemaal onze overschotjes aan leesvoer naar Anne opsturen???
Heerlijk stukje leesvoer trouwens Trawant, ik moet trouwens ook nog flink doorstomen om de stapel tijdschriften en boeken weg te werken, dit jaar gaat dat niet meer lukken.

Anne · 31 december 2008 op 13:57

Ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja!!!!!!!!!!! 😀

SIMBA · 31 december 2008 op 14:01

😆 😆 😆
Kan het nog tot morgen wachten…..?

WritersBlocq · 31 december 2008 op 17:19

Leespijn goed beschreven Trawant, je beste die ik gelezen heb. Groetje Pauline.

KawaSutra · 1 januari 2009 op 01:59

Gelukkig geen doktersromannetjes.
Ik heb al moeite om al die columns bij te houden op CX. Maar digitaal leesvoer is makkelijker weg te gooien zonder schuldgevoel. Deze niet overigens, zeer lezenswaardig!

doemaar88 · 4 januari 2009 op 16:26

Leuk stuk, goede uitsmijter! 😆
Ik heb wat lezen betreft ook nog veel in te halen hier 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder