Nee dit is niet de nieuwste slogan van een grote software gigant. Dit is een tv programma dat gaat over het wel en wee van de rijken onder ons die gezien willen worden in de P.C. Hoofdstraat in Amsterdam. Toen ik een avondje aan het zappen was kwam ik dit programma tegen en dacht de eerste vijftien minuten dat ik naar een aflevering van Koefnoen of Draadstaal zat te kijken. Er was een man wiens kapsel evengoed een pruik uit de studio’s van Jim Henson had kunnen zijn welke Grover niet zou misstaan. Geert Wilders zou jaloers zijn op deze man..
De hele show is gevuld met karikaturen. Zo is er een homofiele look- a- like van Rod Stewart die met een been uit de kast is en zijn vrouw houdt zijn andere been angstvallig in de kast. Dat deze mensen zichzelf serieus nemen is voor mij onbegrijpelijk. Hoe meer geld hoe meer vervreemd van de werkelijkheid lijkt het motto in de P.C. Hoofdstraat te zijn.

Er zijn weet ik nu, mannen die voor elke dag van de week een ander horloge hebben. Zou het ook nog uitmaken welke dag je welk horloge draagt? Zo van de Seiko is voor de dinsdag en de Breitling voor de zaterdag want dan ga ik even lekker los. Dat ze de dagen ook op de achterkant van hun horloge laten graveren zodat ze zich niet vergissen? En dat hun collega’s op kantoor daar ook op letten. “ Zo Wim, zware avond gehad? Ik zie dat je je verkeerde horloge draagt ”. Zullen ze een speciale kist hebben op hun nachtkastje waar ze alle zeven in liggen te pronken en dat hij ze nog allemaal even een nachtzoen geeft voor het slapen gaan?

Er is een man die elke aflevering weer in beeld komt. Dat is Regilio” blijf van mijn lijf huis” Tuur zoals wij hem thuis noemen. Wat opvalt is dat hij altijd op een scooter rijdt. Zou dat de nieuwe trend zijn of is hij al zijn geld kwijt aan dure advocaten met zeven horloges dat een auto er voor hem niet meer inzit. Of kun je op een scooter in Amsterdam makkelijker de politie ontvluchten.

Thuis noemen we het programma ” Voor ons liever de W.C.”

N. Verjans.


4 reacties

RobertH · 21 oktober 2009 op 10:37

Goed geschreven Verjans. Beetje in de Youp van ‘t Hek stijl [url=http://weblogs.nrc.nl/youp/2009/10/17/geitenwollen-sokkel/][zoals deze..][/url].

Verjans · 21 oktober 2009 op 15:45

Dankje wel. Leuke column van youp trouwens.

sylvia1 · 22 oktober 2009 op 10:17

Hoi Verjans, ik heb bij deze column dezelfde ervaring als bij je eerste, over Boer zoekt Vrouw. Ondanks dat ik soms over je zinnen struikel omdat ze niet lekker lopen of grammaticaal niet helemaal kloppen moet ik toch eerlijk toegeven dat ik het leuke columns vind die ik graag lees. Waarom dan? Ik denk door de onderwerpen, je observaties, je humor. Dus hoop vaker iets van je te lezen!

LouisP · 22 oktober 2009 op 17:46

V.

“Zo Wim, zware avond gehad? Ik zie dat je je verkeerde horloge draagt”

Dat mag ik wel. Leuke humor hoor!

L.

Geef een antwoord