In de huidige situatie is alles keurig geregeld, je krijgt je vakantie dagen, verlet dagen en eventueel bijzonder verlof dagen. Deze bijzondere verlof dagen zijn natuurlijk meestal alleen voor droeve gebeurtenissen (sterfgevallen). Voor blijde gebeurtenissen (huwelijken, geboortes) is in de meeste CAO’s geen plaats meer, daar moet je maar je normale vakantiedagen voor gebruiken. Nu is het zo dat mijn ex-schoonvader gisteren gestorven is en ik vrij heb genomen, om met mijn kinderen meteen naar die kant van de familie te gaan om bij hun moeder en mijn ex-schoonmoeder te zijn, en de rest van de familie. Hoe dat nu zit met dat bijzonder verlof is mij nog niet helemaal duidelijk, maar aangezien het de opa van mijn kinderen zijn is het ook nog steeds familie van mij.

Nu nadenkend over dit dilemma, en de huidige samenstelling van mijn naaste familie, moet ik concluderen dat door echtscheidingen in het algemeen het aantal families banden in eerste en 2e graad gigantisch wordt uitgebreid en er nog vele dagen bijzonder verlof zullen volgen.

Eerst heb ik natuurlijk mijn eigen familie, en door mijn huwelijk met mijn eerste vrouw is er ook nog steeds een binding via de kinderen naar mijn (ex)schoonfamilie.

Door mijn 2e huwelijk heb ik natuurlijk weer 2 complete families erbij gekregen. De familie van mijn schoonmoeder en de familie van mijn schoonvader. Nu wil het toeval deze onlangs uit elkaar zijn gegaan en beide weer een nieuwe vriend/vriendin hebben en ik van die kant weer extra familie er bij krijg.

Ik ben nu in bezit van (1e en 2e graads) :
1 vrouw met 2 kinderen + 2 families van mijn vrouw zijn kant waar nog 2 oma’s leven.
1 ex-vrouw met 2 kinderen + (ex)schoonmoeder
1 vader en moeder +2 broers met ieder weer 2 kinderen + en nog 1 setje opa en oma.
1 Schoonvader met stief schoonmoeder met 1 stief schoonbroer + 2 families aangezien stief schoonmoeder ook al eens getrouwd was. Het aantal stief oma’s en stief opa’s die naar nog rondlopen is mij onbekend
1 Schoonzus + vriend
1 Schoonmoeder met stief schoonvader + zijn familie waarvan vader en moeder nog leven dus weer 1 stief oma en een stief opa.

Nu ik op papier zet kom ik erachter dat ik toch noch van geluk kan spreken dat ik niet naar ieder verjaardag hoef te gaan, de meeste zal ik pas ontmoeten op hun laatste reis.

De dood is altijd om je heen, en altijd zullen de verkeerden( de goeden) er het eerst mee te maken hebben. In de afgelopen weken zijn er ook nog de nodige “engelen” films op TV geweest, de strekking was meestal dat iemand die per ongeluk zich bij Petrus moest melden in een nieuw lichaam terug gestuurd wordt naar de aarde.

Lou, ik hoop dat Petrus zich bij jouw ook vergist heeft en hij je terug stuurt als ……….

Je zult zelf maar met Petrus overleggen als wat je dan terug wilt komen, om een of andere reden kun je in de films nooit als jezelf terug komen.

Lou, het gaat je goed in je nieuwe leven.

Je ex-schoonzoon
:pint:


1 reactie

viking · 11 augustus 2003 op 09:35

Beste Godspeed,

Ik heb met je te doen:

[quote]2 families van mijn vrouw zijn kant waar nog 2 oma’s leven[/quote]
Ik hoop dat het toch aan ‘haar’ kant is en niet ‘zijn’ kant anders mogen we gezien je nakomelingen toch echt spreken van toverzaad!

En wat Lou betreft, tja ik denk dat hij zich toch heel heldhaftig een weg terug gaat vechten als een new born Rambo. Ik denk dat hij Petrus zal aanzien voor de politieagent in First Blood. Dat gaat dus nog wat worden aan die hemelpoort.

Salute e force al canute 😀

ps
ik hoop dat die andere groene barret nog een lang leven gegund is gezien Lou’s opvattingen over diens kookkunst.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder