Er is een nieuwe Jezus op aarde geland. Een zwarte Jezus dit keer. Iemand waarvan bovenmenselijke prestaties worden verwacht. Behalve de kredietcrisis moet hij ook nog alle andere problemen van Amerika en de rest van de wereld oplossen. Alles wat George W. fout heeft gedaan in 8 jaar tijd zal in een paar maanden worden teruggedraaid en vervolgens begraven worden. De aan alcoholdementie lijdende voormalige president wordt heel snel in het vergeetboek gestopt. De eerste dagen van onze Black Jesus hebben al indrukwekkende resultaten opgeleverd: de stropdassen zijn voorgoed afgedaan in het Witte Huis. De processen tegen terreurverdachten in Guantanamo Bay worden gestopt; alleen 1 opstandige militaire rechter heeft dit nog niet door, en wil dat de processen doorgaan. En ook is er (terechte) schande gesproken van die eigengereide bankiers op Wall Street, die ondanks de miljardensteun van de Amerikaanse Overheid zichzelf toch nog steeds exorbitante bonussen blijven uitbetalen.

Ik ga er van uit dat deze enigszins cynische opsomming gevolgd zal worden door echte daden, waarvan de wereld inderdaad beter gaat worden. Waarom ik dit geloof? Omdat Obama fatsoenlijk oogt en fatsoenlijke dingen zegt. Hij brengt hoop en warmte in deze ijskoude wereld. En de zwarte Amerikanen hebben eindelijk het gevoel dat Amerika ook van hen is. Zodra Obama ook nog fatsoenlijke dingen gaat doen, dan zal Amerika er eindelijk weer eens wat vrienden bij krijgen. Als hij tenminste de kans krijgt om er wat van te maken en niet de een of andere gek, type eencellige ‘Redneck’ uit Texas, hem neerschiet. Laten we bidden dat het niet zover gaat komen. In God we trust. Maar ik ben er niet gerust op.

Categorieën: Politiek

5 reacties

Prlwytskovsky · 6 februari 2009 op 18:19

[quote]Alles wat George W. fout heeft gedaan in 8 jaar tijd zal in een paar maanden worden teruggedraaid en vervolgens begraven worden.[/quote]
Maar of dat nou een voordeel is …….?
Voorlopig heeft “Sjors-dubbel-joe” zijn tijden uitgediend, en dat moet Barack hem eerst nadoen.

Maarrehhhh …., welkom op ColumnX. 😉

Neuskleuter · 7 februari 2009 op 12:40

Lekker geschreven en echt columnvoer 😀 Wat mij betreft mag het zelfs wel langer, hier wil ik wel meer over lezen. Klein maar fijn, dit stuk.

Mosje · 7 februari 2009 op 14:39

Redelijk goed stukje, hoewel ik niets nieuws lees. Tsja, dat krijg je als je over een onderwerp schrijft dat al redelijk is uitgekauwd.

Dees · 7 februari 2009 op 19:42

Black Jesus versus Red ‘Neck’ Judas. We shall see wie er deze keer overleeft. mooi stukje, inderdaad een beetje vlak, er kan meer in, qua originaliteit in kijk op zaken enzo. Beetje lef en creativiteit erbij en ik ben benieuwd 😉

Mien · 9 februari 2009 op 10:59

Welkom op ColumnX,

Sluit me aan bij voorgaand commentaar.
Iets meer uitwijden.

Naar eigen zeggen heeft BO een aantal jaren nodig om de uitwassen van GB wit te wassen.

Keep confidence!

Mien

Geef een reactie

Avatar plaatshouder