Het blad wijst tevergeefs. De herfst is haast op zijn eind en rept zich naar de winter. Fakenieuws denk ik dan. Niets is meer wat het lijkt. De herfst op sterven na dood met zijn 14 graden begin december. Encyclopediën moeten herschreven. Aardijkskundeboeken ook. Ja, u leest het goed lieve lezer. AardIJKskundeboeken. De boeken moeten herijkt. De aarde herijkt.

De evenaar schuift langzaam op. Niets is wat het lijkt. Kamelen op de Noordpol. Poolvossen in de Sahara. Het voelt nochtans allemaal goed. De wereld één dierentuin. Liever dan een gekkenhuis. Laten we vooral blijven communiceren mensen. Mensen communiceer. Er rest ons niet anders. In letters, woorden en bij zinnen. Het onderscheidt ons van de beesten. Vink het aan. Mensen, communiceren!

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

3 reacties

Nummer 22 · 28 april 2020 op 17:14

Precies, aan de Corona …bier op de Zuidpool, Vleermuizen op de BBQ in de Sahel, Friet Kapsalon in Wuhan, MC Drive in de Stille Zuidzee, Het Witte Huis in Syrie, de Taliban als Peacekeepers in Palestina. Het Stedelijk Museum met haar collectie op de Malediven nou ja Borkum mag ook. Mark Rutte als winterbandenwisselaar in Rome, de paus als kinderdagverblijf leider op Lesbos, Hugo de Jonge als schoenenpoetser in Mexico Stad en op Mars een Smarties Outlet en Nederland eindelijk weer een Republiek. Hoera Hoera voor de president op het bordes in Madurodam en om te eindigen Peter Ruft de Vries, Angela de Jong verbannen naar Oost Siberie vergezeld doorrrrrrr precies!

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder