Op sommige woonplekken zijn er nog regels die gelden na tien uur ’s avonds en op zondag. Zeldzaam maar het staat in de statuten en reglementen van onze flat, opgesteld door de vereniging van eigenaren. Die regels zijn er natuurlijk om overtreden te worden. En ik moet eerlijk toegeven, ik wil ze ook graag overtreden. Maar nu heeft er zich iets voorgevallen, dat kan toch niet waar zijn. Hiermee wil ik graag tot de kern komen in dit problematische zondagsverhaal. In geen geval een zondagskind, daar hebben we het in deze flat niet over. Onze geschrokken medebewoners van de tiende etage hebben blijkbaar op zondag zo ontzettend weinig te doen dat ze van verveling gaan luisteren of andere bewoners zich houden aan deze regels. Na een ontspannen zondagavondje uit kwamen wij thuis en zien in de galerij een briefje hangen dit briefje is op dezelfde dag geschreven. Op dat briefje zien wij staan dat er op heden ’s middags om half vier het geluid hadden gehoord van een schuurmachine (voor het juiste effect: sla nu uw hand voor de mond en geef een gesmoorde ooooh)!!
Ik stel me voor, gezien het handschrift, een oud echtpaar met gehoorapparaten op stand tien wat tot de conclusie kwam dat dit toch echt niet kan! De oren gespitst en zoekende naar dit specifieke geluid, want harde muziek en stemverheffing staat niet de regels, en boren en schuren wel. In staat zijn om de politie te bellen maar het briefje is bijna van hetzelfde niveau. Zie hen staan in de woonkamer, met een glas tegen de muur. Gehoorapparaat even op 11, mag niet maar stiekem wel even doen:
Hoor jij dat ook? Dat kan toch niet? Ja hoor, ik hoor het toch echt goed, dat is een schuurmachine! Snel, snel, pak de statuten en reglementen en kijk wat daar in staat. Ongehoord (schelden mag niet) dat mensen dat op DE rustdag doen! Hier moeten we wat mee. Schil jij de aardappels alvast, dan pak ik pen en papier.
Geheel eens met elkaar gaan ze aan de slag. Ik zie het voor me dat ze urenlang bezig zijn met het schrijven van een briefje. Dit is inclusief de lange discussies over de woordkeuze en koffie met een koekje. De geraniums hebben de verzorging al gehad maar zijn spontaan overleden door de herrie die op zondag is gemaakt (het zijn gereformeerde geraniums). Ze staan geheel achter hun geschreven tekst met daarin vermeld dat zij erg(!) zijn geschrokken van het plotselinge geluid. Bij het indienen van een officiële klacht betekent het een boeteclausule van een behoorlijk bedrag. Ik vroeg mij af of ze dit zelf hadden verzonnen, het stond niet in ons boekje, waarschijnlijk hebben ze er nog een uit het jaar nul.
Buurt- en sociale controle oké maar dit is miereneukerij en klagen om het klagen. Dus de hardwerkende mens die 40 uur in de week werkt mag in deze flat niet schuren en boren ’s avonds en op zondag. Het MOET op zaterdag volgens de regels. Wanneer ze die regels aan hun laars lappen wordt er een briefje opgehangen en worden ze verscheurd door schuldgevoel. Kan er niet in de statuten en reglementen worden opgenomen dat gehoorapparaten op zondag uitgezet kunnen worden?
De volgende ochtend was het briefje alweer weg. Pfff, al die ophef om niks.

Categorieën: Diversen

7 reacties

arta · 16 februari 2009 op 15:45

[quote]Ik zie het voor me dat ze urenlang bezig zijn met het schrijven van een briefje. [/quote]
In tegenstelling tot dit stukje: Dat ziet er uit alsof het in een half uurtje is geschreven met een knipperende verzendknop in de rechteronderhoek.

axelle · 16 februari 2009 op 19:36

Mmm het is zo
o
ooooooooooo
in één korte en één superlange adem
Axelle :s

u-queen · 16 februari 2009 op 21:24

Het is inderdaad heel veel, heel lang, achter elkaar.
Desondanks vond ik het een leuk stukje om te lezen maar dat kan alles te maken hebben met het feit dat ik het soort buren ken 😉

Dat soort buren kan dat soort acties erg ver doortrekken.

Succes ermee 😀

Mosje · 16 februari 2009 op 22:54

Stukjes die eigenlijk nergens over gaan kunnen wel leuk zijn, maar jij had hier wel wat meer van kunnen maken.

KawaSutra · 16 februari 2009 op 23:05

Zeg toch gewoon dat het je vibrator was. Nooit geen last meer!!! 😀

Mien · 17 februari 2009 op 16:38

Niets zo heilig als [b][url=http://www.youtube.com/watch?v=zvoeeq-BH4w]ZONDAGSRUST[/url][/b]

Mien (met de korte broek)

maurick · 17 februari 2009 op 17:16

Hmmm. Wel erg veel slordigheden en foutjes.

[quote]Op dat briefje zien wij staan dat er op heden ’s middags om half vier het geluid hadden gehoord van een schuurmachine[/quote]

Wie ‘hadden gehoord’?

[quote]Ik stel me voor, gezien het handschrift, een oud echtpaar met gehoorapparaten op stand tien wat tot de conclusie kwam dat dit toch echt niet kan![/quote]

Ook al zo’n kromme zin 🙁

[quote]want harde muziek en stemverheffing staat niet de regels, en boren en schuren wel.[/quote]

STAAN :eh: | + in

etc 🙁

Zonde!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder