Als er één taal moeilijk is voor de Nederlander en de allochtoon is het Nederlands, vooral als ze binnen 3 jaar de spellingen steeds wijzigen. De kinderen hebben zo hun eigen sms taaltje ontwikkeld en de ouderen proberen dat dan maar te lezen in de hoop hun kids nog te kunnen volgen. Want je weet natuurlijk nooit wat ze uitvreten in die nieuwe teksten die ze via MSN of de CHAT of de sms uitvinden. Mijn tante had zo haar eigen taaltje dit wilde ik jullie niet onthouden. Die zou goed italiaans kunnen leren ware het niet dat zij haar Nederlands nog niet helemaal onder de knie heeft. Hier een brief naar mijn neef die even op staatskosten verplichte vakantie aangeboden kreeg van de rechtbank.

Liefe jonge

Hoe is ut nouw met jouw? Gaat ut weer een beetje nadat die kerel van de kit jouw een paar blauwe ogen hed getimmert terwijl jij nooit wat doet? Ja behalleve dan dat je die ene knakker zijn arm het gebroken in de waserette. Dat doe je toch nie somaar?

Dan kan je verwagte dat je een paar pompe voor je kanis terug krygt van de prinsemarij. Ik denk oak niet dat het nojig is om een klagt in te dienen want die gasten dekken elkaar allemaaal, het benne net dekhengsten die gasten.

Maar die blauwe oagen stoan je goed hoor dat weer wel. Alleen jammer dat je er weer een week extra moet blijven logeren van de rechter. Die verdient ook een linkse direkte op sein oag vind je niet? Weet je niet woar die woant??

Dan sal ik um es effe besoeke en vrage waarom hij mijn kleine soon een week extra bajestijd geeft omdat ie nouw toevallig een collega een arm breekt tijdens eens stoeipartijtje, Of was er iets meer an de hand? Karel je mot wel eerlyk tege je moeder sein hoor anders kan ik je niet helleppe, en doar benne moeders voor.

Opoe was van de week haar gebit kwijt, zat ze de hele tijd op haar eigen tanden tijdens het voetballe. Die ouwe had haar gebit uitgedaan en zo dement als een deur had se vergeten die fietsestalling er weer in te doen.

Wat had se een pruimedantenmondje, je kon er so een appel indouwen en terugtrekken an het steeltje. Maar gelukkig hebbe we ut gebit weer gevonden toen se een skone luier om moest.

Gerrit sit ook nou in Breda want die was so bijdehand om de plisie te bellen in plaats dat ie Marie belt dat ie eraankomt, belt die lummel naar de kit om te segge dat ie thuis kwam. Nou die heeft ook een paar jaar gratis onderdak.

Het wort so wel stil in huis met al die uithuisige sonen van mij. Je vader praat al lang niet meer tege mij, maar dat komt ook omdat ik altijd maar gelijk roep KANIS HOUWE….Ja dan segt ie al niks meer, moar hy is wel liev hoor.
Greet laat je de groeten doen en je hoeft voorlopig geen haast te maken om thuis te komme segt se, se werrekt tegenswoordig bei een of andere klup waar se alleenig in een bikini of so motte lope om de gaste te bediene, dat is de wet segt se. En wie ben ik om de wet niet te eerbiedigen??

So goser ik skrijf je gauw weer en moak je maar niet druk hoor hier gaat alles wel goed…
Liefs van je mamma.
Kussies
PS. O ja ik ben vergeete dat ik door de buuf ben uitgenojigt voor een dameselleftal tegen allemaal van die gleuvenduiksters, allemaal van die liefe lesbiese meiden.Nou die moaken we in met fijf meiden want doar hebbe we tog geen elluftal foor nodig.

Alleen mot ik wel uitkijke want die skijts skijnt een ex van de boas van de tegepartei te sein. Dus miskien dat je moeder effe gaat proeve wat de andere kant nou is, maar ik blijf altijd je mamma dat weet je tog goser van me.
Liefs van je ma en ik hout je op de hoogte…
Dag jonge van je moeder ik hout van jou hoor.

Categorieën: Gein & Ongein

klapdoos

Gewoon een Amsterdamse vrouw die met een vrouw getrouwd is, ziek is, zodanig dat de neerwaartse spiraal steeds verder zakt. maar een kniesoor die daarop let. Ik lach graag, heb genoeg traantjes gelaten om mijn ziekte en nu is het tijd om via mijn nieuwe boek eens door te gaan met uit het leven te halen wat er te halen valt, zeker in een crisistijd is het de kunst om toch vrolijk te blijven. Mijn motto is dan ook: Een dag niet gelachen is zeker een dag niet geleefd.

5 reacties

giobro8 · 11 december 2008 op 12:04

Haha, geweldig. Ik kan er echt om lachen.
Leuk gedaan!

Prlwytskovsky · 11 december 2008 op 20:40

Hoeva kikkemo klees, hij blij fleuk.
😆 uitgenojigt 😆

Fem · 11 december 2008 op 21:16

moederliefde is mooi 😀

Mup · 12 december 2008 op 17:07

😀 Toevallig deze week een sollicitatiebrief gelezen vol met spelfouten, waarbij een foto alles goed maakte,

Groet Mup

Mien · 15 december 2008 op 10:14

Ja, ja, ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is.
Gelukkig gaat moedertaal er altijd als moederkoek in!
Lief stukkie ATN (Algemeen Tante nederlands).

Mien

Geef een reactie

Avatar plaatshouder