Hey ouwe man! Pardon, zeer hoogbejaarde gewaardeerde kindervriend uit Griekenland!

Griekenland? Jawel, want waar u vandaan komt ligt nu wel in Turkije, maar toen echt niet!

Chillen dat lijkt mij vet cool gaaf. Gaan we samen op Amerigo naar Nightclub Happy Black  P.A. rijden we samen statig in een rustig tempo zo naar binnen. Hoe vindt u mijn idee? Of samen naar Sauna In de Oude Peerdenstal in  Sint Job in ’t Goor, net over de voormalige grens van onze zuiderburen. Het is aan de baan naar Antwerpen, by the way! Bij de weg, maar dat zal uw trouwe viervoeter blindelings kunnen vinden.

Samen met u P.A.’s het dak op en meezingen met de liedjes over een oude man die onaangekondigd op deuren klopt. Ziet u dan ook eens de maan dan door de bomen schijnen en hooligans hun wild geraas staken?  Ik ben, om even helder te blijven supporter van FC Sint Maartensdijk, maar ben een pacifist.

Een gedicht voor u Sinterklaas

Mantel, baard en mijter, een staf. Amerigo in lichte draf. Samen chillen, zo vet en cool, dat is nu mijn wens, dat is wat ik bedoel!

Vrede komt met u Sinterklaas al is dat maar voor 2 dagen. Al het stampij vooraf is niets voor u en mij. Uw P.A.’s daar kunt u op blijven vertrouwen. Gekleurd of niet, zonder hen is het maar een saaie boel.

Laat u mij even weten of we gaan chillen? Niet per mail of via Whatapp. Kom maar langs, klop op mijn deur. Ik doe wel open hoor. Een vreemdeling zeker die nu niet verdwaald is zeker. Ik maak dan warme chocolademelk, stukje boterletter erbij en de centrale verwarming op 5.

5 december 2017, 8 uur  ’s avonds, dus!

Met eerbiedige groet,

Prof.dr.mr. ir. R.Leijdecker

Uw trouwe volger sinds 1955.

 

 

 

 

 


Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2021 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de eigenheimer onder de eigenheimer, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

Mien · 4 december 2017 op 16:11

Ik had dit jaar ook zo’n Sirtaki-Sinterklaas over de vloer. Had een lichtblauwe mijter en lichtblauwe mantel aan met witte strepen en ja, een wit kruis. Nou geef mij dan toch maar die Spaanse look-a-like in rood en geel. Het was werkelijk waar geen gezicht.

Nummer 22 · 4 december 2017 op 19:07

Tsja, er lopen vele sinterklazen in den haag. De mantel van compassie is als een zwaar kruis te moeten dragen. Puttertjes…

Geef een antwoord