Beste Lilian,

De Sint deelt je langs deze weg mee dat hij je brief brief heeft ontvangen. Hij dankt je hartelijk voor de zorgen die je hebt geuit over zijn gezondheid. Wat betreft je voorstel met betrekking tot de personeelskosten het volgende: De Sint wijst het aanbod om eens te informeren of Polen het werk van de Pieten kunnen overnemen vriendelijk doch resoluut van de hand.

Ook wenst de Goedheiligman zijn schimmel niet in te ruilen voor “een echte bak tjokvol paardenkrachten”. Americo voldoet uitstekend, zo meent Sinterklaas.
Bovendien verwacht de Sint dat de door u bedoelde bak niet goed kan functioneren op de gladde pannendaken.

Je suggestie om de stoomboot te vervangen voor een milieuvriendelijker manier van transport wordt meegenomen in onze jaarlijkse evaluatie.
Vooralsnog verkiezen Sint en zijn Pieten de traditionele aankomst in een haven met de stoomboot boven het verwelkomen van een elektrische vrachtwagen.

Ook de joint venture tussen de Kerstman en de Sint sluit Sinterklaas uit. Niet alleen esthetische bezwaren maken een fusie tussen de lange, slanke Sint en dikke, kleine Kerstman onmogelijk. Ook de data waarop één en ander moet plaatsvinden stuit op bezwaren.
Daarnaast schijnt Santa Claus Inc. hier ook niet welwillende tegenover te staan.

Verder kan ik je meedelen dat Sint Nicolaas je adreswijziging heeft ontvangen, maar moet, niet geheel tot zijn spijt, een bezoek aan jou afslaan. Als de Sint in Nederland is, heeft hij het erg druk.

Met vriendelijke groet,

Schrijfpiet


6 reacties

KawaSutra · 9 november 2007 op 19:04

Verkeerd bezorgd? :eh:

Overigens heet het paard van de Sint Amerigo. Dat zou die Schrijfpiet toch moeten weten!

WritersBlocq · 9 november 2007 op 20:08

Ik vind het wel grappig, en goed geschreven ook, maar had het door de titel bijna niet gelezen.
En dat Amerigo niet Americo wist ik ook niet 😮 maar ik geloof in jou hoor, Kawa!

Dees · 10 november 2007 op 10:39

Leuk bedacht 🙂

lisa-marie · 10 november 2007 op 11:45

Met een glimlach gelezen dit vind ik een orginele verpakking van wat we eigenlijk zouden moeten doen voor het milieu en de economie 🙂

arta · 10 november 2007 op 16:07

Geinig stukje!
Ik heb trouwens (na het zien van de film: Waar is het paard van Sinterklaas?) nog wat info over AmeriGo: Het is een Schimmelin! Altijd gedacht dat het een hengst was…. 😀

FatTree · 12 november 2007 op 08:59

Erg leuke manier van schrijven met een aantal leuke punten erin. Inderdaad is de titel niet echt top.

Ga zo door!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder