De wereld is te klein. Hemel en aarde in beweging. Paus, keizer, praeses in paniek. Papier en inkt zijn op. Oorkondes worden niet meer uitgereikt. Kastelen, kerken en universiteiten gesloten. Er is gewoon geen oplossing. Hoge bomen zijn allemaal dood. Zo ook pek en olie. Omgehakt, in stukken gezaagd, op. Zwart ziet alleen nog lucht. Het ambacht en de kennis. Doen er niet meer toe. Gelauwerd wordt slechts de nar. Maakt ons aan het lachen. Bekijkt de wereld niet serieus. Toch zijn er wel oplossingen. Kartonnen dozen in goud gedrenkt. De zegel is van diamant. Iets moet er toch uitblinken? De pedel schrijdt voorzichtig voort. De misdienaar wierookt zijn gedachten. Keizer bulkt weer van vertrouwen. Lang leve het gouden bulkarton.

Categorieën: Diversen

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

4 reacties

Nummer 22 · 9 juli 2020 op 08:33

Hora est! De pedel gaat krakend door de houten vloer. Alles is schijn..zoals mijn Nijmeegse 4 daagse kruis (na 4 dagen van 50 kmin de hitte, 4 jaar geleden) niet van goud is.

van Gellekom · 9 juli 2020 op 11:43

Kastelen, kerken en universiteiten gesloten. Er is gewoon geen oplossing? Ook alweer zo’n kansloos verhaal. Wat een gotspe zeg! Dat dit allemaal maar is toegestaan zonder hoor en wederhoor. Bovendien heb ik Maurice de Hond hier nog niet over gehoord.
Namens mijn client
Peter R de VRies

    Nummer 22 · 10 juli 2020 op 09:20

    Heer v.G. u hebt het druk met de heet Peter Ruft de Vries te verdedigen en dat siert u, maar…. u wordt in het ootje genomen of bedreigd. Dat KKK niet te verwarren of juist wel ( dat is aan u en uw client P. Ruft de V)met de witte puntmutsen uit de Joe Es Ee. Kortom Kerken, Kastelen, Klooster nog gesloten houden is niet zo vreemd! Het zijn broedplaatsen van religieuze besmettingen en andere sodom en gomorra zaken over markies de sade leerstoel zwijg ik maar. P.Ruft de V. is inmiddels een expert geworden ‘ ik ken de zaak, ken de betrokkenen persoonlijk dus kan het openbaar ministerie mij niet negeren… Beau’
    En Maurice? Er is gebleken uit mijn onderzoek op de Bible Belt, en alle nog bestaande kloosterordes en onder de laatste der mohikanen, excuseer de laatste kergangers, dat er een significant valide verschil is tussen de verkregen cijfers , mijn computer modellen en mijn 5 rekenlinealen want ik heb gelijk! 97% van de geintervieuwden kennen PRuftdVries en vinden hem een arrogante betweter en roeptoeter tafel en rtl boelevart toeteraar. Toelichting: deze kwalificaties hebben de geinterviewden niet van.mij noch van mjjn computer model programma’s. Uh eh wat vroeg u eigenlijk?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder