Hoe is het toch gekomen dat er binnenkort een café Godspeed bestaat.
Ik zal in kort uitleggen hoe men in 3 weken tijd van columnschrijver/planner naar cafébaas kan overstappen en wie hier allemaal schuldig aan zijn. Schuldig?? Jazeker, tot 3 weken geleden had ik geen idee dat ik binnenkort kroegbaas zou worden en hier hebben onbedoeld verschillende mensen schuld aan. Of moet ik zeggen dat deze mensen medeschuldig zijn dat ik mijn toekomstplannen drastisch heb bijgesteld. [b]Zaterdag 6 september:[/b] Mijn vrouw is niet meer echt tevreden over haar baan en wil eigenlijk wel iets anders, ze zit in haar 3 maandelijkse dip betreffende haar werk en toekomst. Tijdens het naar bed gaan zegt ze, zullen we de kroeg overnemen van Ann en Thei? Ik heb hier eigenlijk geen mening over, maar om haar toch een beetje tegen moet te komen zeg ik tegen haar dat we er wel eens over kunnen fantaseren. Wat gaan we er allemaal bij doen, hoe de boel in te richten etc. etc. Ik had namelijk gehoord dat de vraagprijs veel te hoog was en dacht met een avond fantaseren de dip bij mijn vrouw zou zijn weg getrokken Dat was ook het geval en ’s maandags is ze weer vol goede moed en met veel plezier gaan werken.
[b]Woensdag 10 september[/b] Mijn carpool maatje heeft zich verslapen, en ik ga met de auto van mijn vrouw naar het werk. Ze belt me ’s middags op en vraagt of ik dan op de terug weg even bij de slager langs ga en even vlees meeneem. Na het afrekenen bij de slager blijf ik nog even praten en vraag of hij weet hoeveel er eigenlijk voor de kroeg betaald moet worden.
Het bedrag verbaasd mij enigszins vanwege de geringe hoogte in mijn ogen, en ik keer huiswaarts.
[b]Donderdag 11 september[/b] Na het eten toch maar even naar de kroeg en aan Thei persoonlijk vragen. De prijs ligt 10% hoger maar noch steeds acceptabel.
[b]Vrijdag 12 september[/b] De bank gebeld voor een financiering maar deze doen erg moeilijk. Eerst een bedrijfsplan en bla bla bla.
Mijn buurman ( 2 huizen verder) heeft een assurantiekantoor/hypotheek/makelaardij in ons dorp en ik bel hem voor een gesprek. Hij kent de zaak heel goed en heeft hem zelfs in de “stille” verkoop. Volgens hem een goudmijn en daarna gaat het snel.
[b]Maandag 15 September[/b] Gesprek bij de makelaar op kantoor, en een eerste plan van aanpak besproken.
[b]Woensdag 17 september[/b] Bezichtiging van het pand en de prijs nog naar beneden bijgesteld.
[b]Vrijdag 19 september[/b] Feest ter ere van 12,5 jarig bestaan van de kroeg, en een nieuwe bier leverancier. Meteen een meeting met de vertegenwoordiger en de makelaar om mij als toekomstige eigenaar voor te stellen.
[b]Zaterdag 20 september:[/b] Eerste kijkers bij mij thuis, ik zal moeten verhuizen uit mijn paradijsje, ook aangezien er een woonhuis bij de kroeg is.
[b]Woensdag 24 september[/b] De makelaar komt foto’s maken voor de internetsite en de brochure. En heeft het voorlopige koopcontract al klaar. Ik zal nog wat navraag bij de gemeente doen betreffende de vergunningen en dan kunnen we tekenen.
[b]Donderdag 25 september[/b] Gesprek met de gemeente, gebruiksvergunning, horeca vergunning, milieu alles lijkt o.k.

Nu zijn we aangekomen op het [b]Point of No Return.[/b]
Vandaag of morgen zullen we het contract tekenen en is de toekomst voor café Godspeed vastgelegd. Na het kriebeltje op papier heb ik toegezegd dat ik de kroeg koop nadat mijn huis is verkocht. Het kan nu heel snel gaan, er zijn al weer 2 nieuwe gegadigden voor mijn huis.

Dankzij mijn [b]vrouw, carpoolmaatje, slager en de makelaar[/b], heb in 3 weken tijd de toekomst van familie Godspeed een heel nieuw gezicht gegeven, en iedereen is even enthousiast.
Mijn dochter van bijna 3 jaar heeft al aangegeven dat zij ook zal steentje zal bijdragen, zij zal mama helpen met poetsen. Mijn dochter van 16 wil er een avond voor de jeugd organiseren. Mijn zoon is meer geïnteresseerd in een eigen voetbalveld, er is namelijk nog een grote tuin. Maar als hij straks ziet dat er beamer met scherm komt en hij daar het voetbal kan volgen wil hij wel glazen spoelen.

Tja, want al ben ik dan dadelijk kroegbaas, ik zal mijn huidige baan er voorlopig nog bij doen om er dan langzaam aan te wennen om fulltime kroegbaas te worden.

Het zal wennen zijn om aan de andere kant van de bar te zitten, als mijn vrouw nu vraagt om wat te drinken spring ik meteen op terwijl ik normaal zou zeggen, ga even zelf en neem mij een pilsje mee.:-D

Proost:pint:


7 reacties

Kees Schilder · 29 september 2003 op 12:35

Worden we nog uitgenodigd op de opening?

R@@F · 29 september 2003 op 13:49

JA WORDEN WE UITGENODIGD!! ennuh….omdat het zo een pleuris eind weg is van Den haag mag ik dan s’nachts tussen you en mevr Godspeed gaan liggen??

Maar als ik kan carpoulen met Schilder vind ik het ook goed dan slaap ik wel in Volendam tussen hem Ab en carmen in…..ja ja ben niet moeilijk 😉

Groetuh……En ik kom echt als het mag!!

R@@F

Godspeed · 29 september 2003 op 20:57

Kees, R@@F, en de rest van ColumnX

Natuurlijk is iedereen uitgenodigd voor de opening. Ik weet nog niet wanneer die zal zijn, hopelijk ergens in december.

Pilsje?:pint:

Dat is dan 1,15 euro.

Gafé Godspeed
:pint:

Casperio · 30 september 2003 op 18:42

Wat kan de tijd soms toch snel gaan Godspeed!
En wat een veranderingen in korte tijd…:-o

Dat jullie (jij en je vrouw) dit aandurven zeg… want het zal keihard werken worden.
Ik hoop dat je d’r heeeeeel veeeeel succes mee zult behalen!

Houdt ons op de hoogte! 😀

viking · 30 september 2003 op 19:12

Yo Raaf, jij hebt wel heeeeeel veel lef. Naast mevr. Godspeed allez maar naast the man himself 😀 😀 😀 😀 😀
En ik kan het weten… 😕

Kees Schilder · 2 oktober 2003 op 08:16

Wil je naast Ab liggen,Raaf? Zou ik mee oppassen anders kun je daarna naar Vanessa om je anus met melkzuur op te laten krikken. 😀

Kees · 2 oktober 2003 op 19:38

Godspeed & Family gefeliciteerd !!! Snel gedaan zeg, verander je leven in 3 weken. Doe ik je niet na,
En zeg je baan maar zo snel mogelijk op, dat hou je denk ik niet vol naast elkaar.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder