Alaaf daar gaan we weer! Ik dacht laat ik dit jaar ook eens carnaval gaan vieren, maandag middag in om even de balans op te maken en als je je dan afvraagt hoe was het nou eigelijk zeg je eerst uit volle borst Ja fantaasties! Maar als je na gaat denken valt het toch wel mee.
Tijdens de carnaval heet het dorp waar ik woon “het Ballefruttersgat” dat is al een heel stuk gedurfder als Kruikenzijkerstad. Het achtervoegsel gat past nog echt ook want wat je hier kan doen valt erg tegen. We hebben 3 kroegen waar je kunt gaan zuipen, ze liggen ver uit elkaar dus je doet over het algemeen maar 1 kroeg per avond aan. Dan is er ook nog de dansschool, voor 1 keer mag je er alleen in als je minstens 18 bent. Aan je met moeite aangeleerde wals heb je niet veel want het is al een hele klus recht te blijven staan, ook voor de BOB want zelfs de lucht daar bevat genoeg alcohol om ervan tegen de grond te gaan. Kort samengevat is ons gat niks waard tijdens de carnaval.

Dan maar naar Kruikenzijkerstad, Chillburg, Tilburg. Voor 8 euro’s heb je een passepartout,een pasje ter grote van een net gestolen creditcard waarmee je in alle bekende zuiptenten naar binnen kunt, dat is de bedoeling in ieder geval. Want natuurlijk gaat iedereen die niet gaat skiën met zo een kaartje de straat op, dat betekent dat je 3 kwartier in de rij staat om je jas op te halen die je een aantal uren en vele biertjes eerder bij Bolle had gehangen. Bolle is wel het voorbeeld van een tent waar je lang voor de deur hangt voor je binnen kunt, in andere tenten loop je zo naar binnen. Die zijn dan ook wat gezelliger omdat het daar rustiger is, voor de “goede” muziek hoef je niet naar een speciale tent te gaan want beter als “ik heb een toetoetoeter op mijn waterscooter en daarmee toeter ik naar jou” wordt het niet. Ook voor goedkoper bier hoef je het niet want je koopt bij 1 tent muntjes voor 1,70 per stuk en die zijn overal evenveel godenpis waard. Het klinkt allemaal negatief maar als je daar staat zit je in de zevende hemel, overal halfnaakte vrouwen die betrekkelijk makkelijk mee te krijgen zijn. Veel liters bier, muziek waar je niet voor hoeft te kunnen dansen op een of andere manier maar gewoon moet kunnen springen en de schouders van een ander kunnen vinden. Natuurlijk is het gezellig en kun je op weg naar huis lachen om je zingende vrienden die alle stoeptegels van dichtbij willen bekijken.

Aangezien carnaval 4 dagen duurt lassen sommige deelnemers (ALAAF!) een pauze in van een dag, zo heb ik dat ook maar gedaan zondag, officieel heb je dan nog maar 1 nacht gezopen maar eigelijk begint het vrijdag al, dan heb je personeelsfeesten en natuurlijk dweil avond.
Dweilen heeft op die avond meerdere betekenissen, ik noem ze even op in volgorde van meest bedoelde betekenis: van de ene naar de andere kroeg gaan en proberen je stempelkaart vol te krijgen, na een stuk of 15 stempels kruipend naar de volgende kroeg gaan en met je kleren de stoep schoon houden, de volgende ochtend je badkamer schoonmaken d.m.v. een emmer sop en een dweil. De dag daarna begint het carnaval officieel.

Wat gaan we dan doen? Nou eerst bijkomen van de vrijdag, daarna de bier en tabak lucht uit je kleding verjagen en daarna de stad in en jezelf weer vol gieten. Zo gaat dat dan door tot en met dinsdag. Mensen die carnaval maar niks vinden heb ik 1 ding te zeggen, namelijk: Ik vond carnaval vroeger ook niks, ga het 1 keer proberen met een stel vrienden en ik weet voor 90% zeker dat je daarna weer gaat.(net als ik)

ALAAF!!
Mien waar is m’n feestneus!

Categorieën: Gein & Ongein

10 reacties

Godspeed · 5 maart 2003 op 11:22

Dat is nou eens een positief verhaal over carnaval.;-)

Eerst doen, en daarna een analyse waar je extra studie punten mee kunt verdienen.:-D

Extra studiepunten verdient. 😮 😮

3 x alaaf uit Limburg

Godspeed,
:pint: :pint: :pint:

Yannick · 5 maart 2003 op 11:26

ALAAF!

Godspeed · 5 maart 2003 op 11:54

[quote]“het Ballefruttersgat”[/quote]

Betekent dit dat iedereen daar aan zijn/elkaars ballen zit te spelen? 😀

Zal wel een gezellige boel zijn.

G:-Ddspeed
:pint:

Yannick · 5 maart 2003 op 12:16

Dat doen ze nog “net” niet

Kees Schilder · 5 maart 2003 op 12:23

veel anustoerisme zeker bij jullie?
😀
paco

Martijn · 5 maart 2003 op 12:33

[quote]Mensen die carnaval maar niks vinden heb ik 1 ding te zeggen, namelijk: Ik vond carnaval vroeger ook niks, ga het 1 keer proberen met een stel vrienden en ik weet voor 90% zeker dat je daarna weer gaat.(net als ik)[/quote]

(1) Waarschijnlijk behoor ik dan tot die 10%
(2) Vrienden…Welke vrienden.

Groet Martijn.

Yannick · 5 maart 2003 op 12:35

(1) eerst proberen.
(2a) vriendinnen kan ook.
(2b) maak je daar wel.

Kees Schilder · 6 maart 2003 op 14:45

Amice,
je vraagt welke vrienden? Ik dacht dat je er hier genoeg hebt.
groet
paco

Mien · 9 maart 2003 op 15:56

Alaaf Mien!

Dat vraagt om reactie, omdat ik doorgaans ook wel eens die naam bezig.

Ik heb je niet gezien met Carnaval. Vond je verhaal wel erg leuk. Zeker gezien de omstandigheden (weinig keuzemogelijkheden in Ballefruttersgat). Bovendien is het een lange stoep die je moet vegen van Tilburg tot Goirle.
Het is overigens “Kruikezeiker” en niet “Kruikezijker” over zeiken gesproken.

Voor mij is Carnaval één groot feest waarbij ik 4 dagen van de wereld ben en het feest aangrijp om tot mezelf te komen en in hogere sferen. Vooral omdat het een feest is dat door en voor iedereen is (ongeacht status, geslacht, leeftijd, karakter of wat dan ook …!).
Ook kun je tijdens Carnaval toegeven aan ongekende verkleedparteitjes. Ik was dit jaar (on)herkenbaar als: William (één van de 4 Daltons) (William), Pebbles (van de Flintstones), R(B)ob Marley en monsieur Cannibal.
Ik heb geen toegangskaart nodig gehad voor de Korte Heuvel en het Piusplein en vind het raar dat jij er wel een nodig had.

Tip voor Carnaval 2004: ga naar het Elfde Gebod en naar de Flepsteppers (in de Schouwburg, wel kaartjes voor nodig en voor Carnaval kopen). Dan merk je het ware genot van Carnaval. Moet wel erbij zeggen dat er een wat ouder publiek komt (30-40-50).

Alaaf, Mien too

Yannick · 11 maart 2003 op 11:57

wat een gezeik over gezijk,

de alcohol was nog niet helemaal uitgewerkt.

duizendmaal sorry,

ALAAF

Geef een reactie

Avatar plaatshouder