Het Algemeen Dagblad bericht over de hervormingen van de Champions League op basis van geheime notities waarop de krant zegt beslag te hebben gelegd. Het hoofdtoernooi verandert niet van opzet en blijft bestaan uit een deelnemersveld van 32 ploegen verdeeld over acht poules van vier clubs. Deze hervormingen, vanaf 2009 te komen tot een nieuwe opzet van de Champions League, zouden wel eens het einde kunnen betekenen van de play-offs in de Eredivisie. In plaats daarvan kan de bekerwinnaar via de voorronden een ticket voor de Champions League bevechten. Getverdemme! Welke bal binnen de hofhouding van Platini heeft er nu weer gelekt? Het zal toch niet weer die Martijn van de Bergh geweest zijn? Eerst foto’s van het opvanghuis voor muizen van Belinda Meuldijk lekken naar de Telegraaf en nu dit weer. Nee, bij nader inzien zal dat wel niet. Wat dan wel? Wij hebben het wel even over geheime notities. Hoe leg je daar in vredesnaam beslag op? Wij mogen aannemen dat zulke notities niet op een bord met huishoudelijke mededelingen in de UEFA-kantine zullen hangen. Het kan natuurlijk zijn dat Platini op zijn hotelkamer doende was een kamermeisje het verschil uit te leggen tussen een penetratie en een penalty waarbij de broek van Platini onbewaakt over een stoel hing en de vriend van het kamermeisje…Nee. Nee, dat gaat te ver. Laten wij het maar gewoon houden op een schijnbeweging van die enge Platini die zijn plannen bij opbod verkocht heeft. Ja, niet dan? Die man moet toch ook eten?
Dat de play-offs verdwijnen is op zich geen ramp want van die play-offs werden veel voetballiefhebbers ook al niet vrolijk van.
De bekerstrijden worden daardoor wel weer veel interessanter. Het is dan ook niet te hopen dat er volgend jaar wèèr een paar geheime notities opduiken waarin er weer een einde wordt gemaakt aan startbewijzen voor bekerwinnaars. …Zou namelijk zo maar kunnen.

Categorieën: Actualiteiten

3 reacties

Li · 8 juli 2007 op 13:30

Potverdriedubbeltjes Jager. Je lijkt, qua schrijfstijl etc., precies op onze zeer gewaardeerde Driekoplopers.:-o

Li

jager · 8 juli 2007 op 18:55

Dat zie ik als een compliment, Li

lisa-marie · 10 juli 2007 op 09:07

Met plezier gelezen.
[quote] Welke bal binnen de hofhouding van Platini heeft er nu weer gelekt? [/quote]
Leuk gevonden en geeft meteen de toon aan.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder