Zeer gewaarde Prof. Dr. Mr. Ir. Leijdecker

Als het u niet ontrief wil ik het hebben over de vier meest deprimerende plaatsnamen van Nederland. Ik zit hier namelijk echt mee in mijn maag. Mogen zulke steden met zulke namen eigenlijk wel bestaan? Hebben mensen, die daar vrijwillig wonen, hun recht op zuurstof niet verspeeld door daar te gaan wonen.

Waarde van Gellekom, dank voor uw aanhef.

Waarde van Gellekom! U vroeg mij in een van uw slotzinnen om ‘mijn licht over dit onderwerp te laten schijnen’ Nou, dat gaf even wat ‘voeten in de aarde’. Ik moest 144 led lampen vervangen in het O.I.L. Niemand van de medewerkers was nog aanwezig. Ik had ze namelijk met een onderzoeksopdracht naar Werkendam gestuurd. Werkendam, wordt daar echt gewerkt Ook het volgende wil ik graaf met u delen; in een of ander dorp dat geen naam mag hebben, alhoewel een naam in dit dorp wil ik u niet onthouden: Lijkweg…  Lijk weg of Lijkweg?, maar dit terzijde.  Alhoewel om klokslag middernacht kunt u beter deze weg vermijden, er gaat een gerucht dat de oude pastoor , veroordeeld voor kindermisbruik, overleden in 1978, naakt rondloopt onder het roepen van de kindernamen. Piet en Theo, 2 bekende Lijkweg bewoners die komen al jaren niet meer buiten.

In Arnhem is een Weg Achter De Begraafplaats. Nou, daar s het met Haloween elke jaar een groot feest, maar dit ook even terzijde.

 

STAD 1

MODDERGAT

Een stad zo genoemd omdat er vrijwel altijd met modder wordt gegooid. Met name naar elkaar. In het weekend wordt de gehele bevolking bij elkaar gedreven door zogenaamde ‘Modderagenten ‘ die er op toezien dat de bevolking elkaar naar het leven staat met in modder verborgen stukken glas.

Tsja, wat is dat voor een GAT, waar  deze  zichzelf noemende ‘Modderagenten’ ineens op de deuren beginnen te rammen en schreeuwen ‘ AUFMACHEN’ en alleen horen’ Wer da? Achter de deur staat de hoogbejaarde man van 98 jaar, die zijn Modderland net voor de 2ewereldoorlog had verlaten ’ Oh Modderlieb”, Mutti, Muttie aar zijn ze weer, even doen of ik het niet heb gehoord: Wer da?

Overigens is in het Moddergat luieren enorme populair, vooral toen een BNN  daar naakt in ging springen en niet meer bovenkwam. Over Bergen op Zoom even te zwijgen of nee toch maar niet. Deze stad heeft tijdens de dwaze dagen van dronken as voorhoofd gekruisigde feestgangers namelijk ‘Krabbegat’. Het filiaal van Onkruitvat  kan de anus zalven niet aanslepen. Mud, die popgroep uit Engeland kwam in dit dorp graag hun fans bezoeken, maar dat was jaren geleden voor het laatst. Tsja, wat een gat, zeg maar een moddergat, toch?

STAD2 :SEXBIERUM

Een stad ergens in Friesland, dat met Pietersbierum samen een dorp vormt . Dorpen in de buurt noemen Sexbieren/Pietersbierum gekscherend Sodom en Gomorra. Weer anderen noemen het Sodom en Gonnoroe omdat Gonnoroe het meest voorkomt in Sexbierum.

Het centrum van Sexbierum wordt gevormd door een blok van drieënzestig sekshuizen en daarnaast twintig Thaise erotische massagesalons met een zogenaamde “Happy ending

Na analyse van het woord ‘Sexbierum’ zegt mijn lieftallige assistente Emilie den Boef- den Brave (86 jaar):’‘professor er ontbreekt een ‘r’ in deze plaatsnaam. Het moet Sexbierrum zijn’  Eureka, Precies! Seks Bier en Rum. Overigens is een Thaise massage aan te bevelen na het overvloedig innemen van Bier en Rum of eerst Rum en dan liters bier. Het is bekend uit veldonderzoek dat in die omgeving Gonnoreu & Gonnera een heel bekend duo is dat graag met Syfillis als lead zangeres  de kroegbezoekers tot het zingen in de kerk als favoriet bed verdrijf heeft doen verleiden. Condoom apparaten zijn nergens te bekennen maar Thaise happy end gender neutrale masseurs wel.

STAD 3 : ACHTEREIND

Het Achtereind, een buurt in de gemeente Waalre, bestaat al sinds 1650. Het handjevol boerderijen dat hier te vinden is, is gebouwd op de hoger gelegen delen van het land, in het beekdal van de Tongelreep. De plek dankt zijn naam – quelle surprise – aan het feit dat de bewoners, sinds 1651, elkaar in de kont neuken.

Boze tongen beweren echter dat de naam te danken is aan het feit dat de bewoners zo dom als het achtereind van een varken zijn

Aha, een snel veldonderzoekjes door wat stagiaires uit die buurt, heeft wel wat opgeleverd. De kontpest en de enorme verkoopaantallen van uierzalf, anus anti schimmel en jeukzalven, is nu verklaarbaar. Over mond en klauwzeer wordt nog onderzoek gedaan door een ander stagiaire uit Koedood, maar dit terzijde. De oorzaak, waarom stagiaires uit die buurt nooit langdurig op een stoel willen zitten, is  nu ook gevonden.

STAD 4: ZIEK Een buurtschap van het Gelderse dorp Etten, in de buurt van meer buurtschappen met klinkende namen als Warm, Wals en Wieken. De naam ‘Ziek’ wordt voor het eerst vermeld in 1235 (‘Syke’) en betekent niet veel meer dan ‘instelling voor langdurig gestoorde mensachtigen.’

 

Nu heb ik zojuist de slapende bibliothecaris betrapt in een diepe snurkende slaaphouding achter een stapel onderzoeksrapporten waar menig veiligheidsraad graag inzage wilt hebben. Ik schudde deze gender neutrale persoon wakker en  zag dat de kwijl langs de wangen liep.  De eerste reactie “ wah is, wah etten we vandaog, professor?’. U moet namelijk weten dat we 4x per maand gezamenlijk eten met alle medewerkers van het O.I.L ( 1955) en dat de maaltijd door hen zelf wordt gemaakt in de bedrijfskeuken, want die hebben we zo’n bedrijfskeuken. We hebben voldoende brandstof. Ja, al die onderzoeksrapporten waaruit blijkt dat bepaalde oud bewindslieden hun zakken ook hebben gevuld met bijbaantjes, daar zit ons parlement niet op te wachten, alhoewel we een klein succes hebben gehaald met Lobin van Rinschoten. Nu werken we aan het dossier Henine  ‘mortier’ Jennis.

Een momentje, de telefoon ‘aha u bent ziek, zo zo en waarvan als ik vragen mag en dat mag ik?’Oh, u zit in het klooster te Sint Job is Goor aan de A16, de baan naar Antwerpen, Brussel en Gent. Nou, ik wens u beterschap pastoor van Het Heilig Hart der Minnebroeders en kleine mannekes. Ja, ja.. 3x uw anti schimmel zalf tussen en rond uw testikels smeren. Uw naam is toch Pastoor van den Vulgaire. lid van de congregatie er verstotenen – sinds 1456?

Uw van Gellekom ( gedeprimeerde hater van steden met idiote namen, waar je niet dood gevonden wilt worden!!)

Opgehangen van Gellekom, Allah.

Zo, u hebt mijn licht op bovengenoemde depresssief makende namen en gebeurtenissen ontvangen,

Uw Prof dr. mr. Ir. R. Leijdecker.

 


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

12 reacties

Robert · 5 oktober 2017 op 15:34

Helaas een onvolledig empirisch onderbouwde scriptie! Waar is Rectum?

  Nummer 22 · 5 oktober 2017 op 16:05

  Klopt!waarde Robert. Ter correctie een vraag; of u verwijst naar: waar is het rectum of naar rectum.
  Doelt u op rectum met ‘ het’ ervoor te plaatsen, dan kan dit- na het nuttigen van darm krampend voedsel, het en / of moddergat het resultaat geven.
  Doelt u op Rectum als plaats, dan zal dat een gender neutrale plaats zijn met een vriendschapsband met Moddergat Zwijndrecht

  van Gellekom · 5 oktober 2017 op 16:13

  Jij als, en wat ben je dan? Ja. Toch? Juist. Jij als expert, ik vraag je: Je zegt ‘Rectum’. Dan heb je het over jij en je paard?

   Nummer 22 · 5 oktober 2017 op 16:24

   Aha.. waarde van Gellekom. Rectaal lineaal recta naar Rectum. Mogen wij van het AV dat schrijven? Ja, dan mogen wij. Jij, ik. Leve Rectum of zoals in het Arabisch. Rektoem Maleikum! T’ is maar dat wij het weten, toch!

Nummer 22 · 5 oktober 2017 op 16:20

Boer Slager van de vegetarisch boerderij’ de makke lam’ reageerde met’ ut zal mien kont roestuh’ Wie Rectummers (479 inwoners)zijn geen Krabbegatters (Bergen op Zoom) en gaan op graag op stedentrip naar Termunterzijl, Vlagrwedde en Oostvoorne. En dan is Rectum een dood gat. Regent het in ons durrep dan is het bij ons een kopie van Moddergat. Zo wie krabt zo wie erst zunne rectum moet wassen!

Mien · 5 oktober 2017 op 17:06

Zeg, ‘ouwe lullen’, zijn jullie nu schatplichtig aan de jeugd van tegenwoordig en aan de Belgen?! Het moet niet gekker worden. 🙂 🙂 🙂

https://www.volkskrant.nl/reizen/de-jeugd-reist-af-naar-de-anale-driehoek~a4019888/

  Nummer 22 · 5 oktober 2017 op 19:04

  Precies. Kwam door dat trieste bericht over een jongen die zijn beide ouders heeft vermoord en die plaatsnaam.

  van Gellekom · 5 oktober 2017 op 20:22

  De anale driehoek bedoelt u..En wat dacht u van Katlijk!!!! Daar wil u niet dood gevonden worden en toch gebeurde dat met de vermoorde ouders van een 14 jarige jochie. Dan bouw je karma op

Arta · 5 oktober 2017 op 18:20

😀
Jaaa, die plaatsnamen! In België heb je ook zoveel bijzondere!
Boeiend sruk!

NicoleS · 6 oktober 2017 op 19:41

Erg goed mannen!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder