Binnenkort gaat het weer gebeuren, formeren en coaleren. Stemmen is bijzaak. Het zet alleen de toon. Een formaliteit achter pluche gordijnen. Wie gaan de komende vier jaar op de blaren zitten, hun billen branden? Hoeveel dames, hoeveel heren? Duurzaam of kort? Krijgen ze allen een Tesla om het goede voorbeeld te geven? Nemen ze allemaal een vluchteling in huis? Geven ze royaal aan hongerend Afrika? Grijpen ze in bij het Openbaar Vervoer? Leggen ze nieuwe wegen neer? Heffen ze kilometerbelasting? Voeren ze een reisvignet in? Houden ze de belasting strak? Zijn ze lief voor het Koningshuis? Snoeren ze Uncle Trump de mond? Laten ze zich hacken door de Russische maffia? Houden ze de Italiaanse buiten de landsgrens? Legaliseren ze alle genotsmiddelen? Voeren ze de dienstplicht in voor 65 plussers? Stutten ze heel Groningen? Veroordelen ze de PVV-partijlijder voorgoed? Mag ie bij goed gedrag dan eerder naar huis?

Krijgt Willem Neus nog ooit een nieuwe brommer? Sluiten ze alle godshuizen? Zetten ze er nieuwe bedrijven in die het licht zeer nodig hebben, nieuwe nederweedfirma’s, ontwikkelaars van dakpannen met geïntegreerde zonnecollectoren? Digitaliseren ze de dierentuinen en katten ze deze om tot onderzoekscentra medische wetenschap, zonder eigen risico? En niet onbelangrijk, wie voert het pluche aan? Welke bronstige leeuwenkoning of slimme uil waagt zich daaraan? Is hij of zij gekooid of kan ie juist vrij fladderen? Tot hoe lang mag het kabinet elect en erect regeren? En mag het dan zelf de eindpil slikken, zonder enige vorm van homo sapiens haat? Laat het coaleren maar beginnen! Geef alle panda’s de noodzakelijke ruimte en houdt vooral ogen en gordijnen open.

Categorieën: Politiek

Mien

Bewonder luidruchtig en verwonder in stilte

7 reacties

NicoleS · 14 maart 2017 op 07:28

Dat gaat lastig worden om een coalitie te vormen. Niemand komt boven de 30 zetels uit. Zie t somber in?

    Mien · 14 maart 2017 op 07:34

    Misschien strategisch kiezen Nicole. Op naar vlag en wimpel. Maar pas wel op voor de bommetjes. Misschien staat de vlag er wel tussen. En ja, het wordt een gekleurde vlag. Geen witte, geen zwarte. Zeker weten. Hopelijk. 😉

Nummer 22 · 14 maart 2017 op 11:32

Kijk…de paringsrituelen gaan op 16 maart beginnen.
Er moet gepaard worden want het torentje leeg blijven. Nee! Stinkende monden door hielen likkers. Krom lopende politici door kontkruiperij. Dineetjes bij kaarslicht in Casa Ludmilla, want daar wordt je niet afgeluisterd door Vladimir. Snoep Turks Fuit reisjes naar Izmir en Washington DC. Brusselse wafels in Schaamheuvel. Ik zweef nee ik weet het wel..maar morgenvroeg eerst de woorden van de premier lezen op columnx.nl en daarna pas stemmen. Een advies oom voor u.

Bananen, Döner codicil meenemen. Leve de republiek! Leve wij!

Nummer 22 · 14 maart 2017 op 14:55

Alexander P. belde mij zojuist met de vraag of hij op mijn stem kan rekenen. Ik zeg’wie bent u’ Hij zegt’Alexander Pechtold’ Nou da’s net wah min told is; Pech, meneer. Wordt de verbinding verbroken

Esther Suzanna · 14 maart 2017 op 19:30

Alles op een rij …

Leuk!

    Mien · 15 maart 2017 op 08:15

    En samen regeren. Dat is pas democratisch. Iedere dag mogen de 150 kamerleden dan referenderen naar eigen inzicht. Ja, nee of blanco. Over alles. En ze mogen tussendoor niet koffiedrinken op de gang, laat staan thee. Dan kunnen er ook geen combinatiedeals gesloten worden. De aangevoerde referendumonderwerpen worden iedere dag vlak voor openingstijd tweede kamer bekend gemaakt. Maar niet nadat de 150 kamerleden eerst een laatste plas hebben gemaakt. De volgende dag worden de besluiten bekend gemaakt en uitgevoerd. De eerste kamer laten we slapen. De enige bevoegdheid die zij nog hebben is hun tijd uitzitten. Dat hebben ze afgedwongen. En terecht. Door natuurlijke processen sterft de eerste kamer vanzelf uit.

Karen.2.0 · 15 maart 2017 op 08:51

Heel erg benieuwd hoe er ge-coaleerd gaat worden na vandaag, prachtig woord Mien 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder