Aangezien reclameterreur zender Talpa het programma ‘de gouden kooi’ wil uitzenden, volgt hier een cursus pesten voor de toekomstige pesters. Om te beginnen moet jij als toekomstig pester aan een aantal dingen voldoen. Je moet ten eerste een persoon zijn die al meerdere jaren in een keurslijf zit en bomvol met opgekropte woede omdat je nog steeds geen creatieve ruimte heb gekregen van je werkgever. Dit vereiste is werkelijk cruciaal, omdat je toch je pesthumeur 1 jaar lang moet voeden. Het volgende waaraan je moet voldoen is een creatieve geest, want als je maar 1 week lang kan pesten dan zal je het niet snel uithouden in ‘de gouden kooi’ van de Mol.

Je moet elke week nieuwe pesterijen bedenken, alles is toegestaan en het mag heel onschuldig beginnen.

Fysiek pesten.

Je kan bijvoorbeeld kijken of je je slachtoffer lek kan prikken met naalden. Als je de onschuldige fase hebt gehad dan beland je al snel in de grove manier van pesten. Denk hierbij aan het vol laten lopen van je slachtoffer door hem/haar zo snel mogelijk de spoelbak van een toilet leeg te laten drinken…..natuurlijk blijf je wel origineel en houd je je slachtoffers hoofd in het toilet zelf en druk je op doorspoelen. Het groter en sterker zijn dan je slachtoffer is een pré, maar het is niet geheel noodzakelijk.

Zo zie je maar de sky is the limit bij het fysiek pesten en alles is toegestaan zolang je je slachtoffers niet vermoord. Doe je dat dan heb je een probleem, want wie moet je dan pesten? Jezelf?

Na het fysieke pesten komt het beste en het leukste gedeelte van dit mini terreur. Het mentale gedeelte, dit deel kan je slachtoffer compleet breken. Want vertel me wat is nou leuker, het vol laten lopen van je slachtoffer, of je slachtoffer ingedoken en gebroken aantreffen in een hoekje van een kamer zonder enig gevoel van zelfwaarde?

Jij bulkt daarentegen van het zelfvertrouwen, want jij hebt als pestkop namelijk nu al bereikt dat jij gevreesd wordt door heel Nederland. Jij bent verantwoordelijk voor het verwoeste leven van je medekandidaten.

Mentaal pesten.

Je begint door een slachtoffer te kiezen die er raar uitziet, er raar bij loopt, rare kleding heeft, of gewoon raar is. In dit geval zijn het al je medekandidaten, de luxe van te veel slachtoffers.

Je bent als een roofdier die vast zit in een kooi met een levenslange voorraad prooidieren.

Oké, je kiest 1 prooi uit en begint langzaam te pesten met zijn zwakheden. Draagt het een bril, maak sarcastische opmerkingen daarover. Wanneer je prooi daar niet meer op reageert, word je grover en je verstopt zijn/haar bril, hangt het aan een boom (deze tip werkt super als hetzelfde slachtoffer ook hoogtevrees blijkt te hebben) en als ultieme move verwoest je de bril.

Een ander goed voorbeeld van mentaal pesten is het betrekken van de familie van je nu al murw geslagen huismaatjes. Zeg dat jij hun moeder nog hebt genaaid, zeg dat hun vader een hoerenloper is, en de conclusie is dat zij hoerenkinderen zijn. Als je dit vaak genoeg herhaalt en dat doe je door bijvoorbeeld ’s morgens op te staan en iedereen te begroeten met ‘goedemorgen Hoerenjong’, met de klemtoon op Hoerenjong natuurlijk, dan breekt dat iemand op na verloop van tijd. Je bent natuurlijk wel iets langer bezig dan de fysieke manier, maar het is zo veel meer bevredigend. Natuurlijk is een eigen creatieve inbreng erg geapprecieerd.

Conclusie.

Als jij je nu houdt aan al het bovenstaande dan staat jou niks in de weg tot een glansrijke carrière als pestkop. En dan nu maar hopen dat je medekandidaten dit niet lezen en de rest van Nederland niet haatdragend is, als je na 1 jaar pesten de villa wint.
Namens mij veel succes in de gouden kooi.

Categorieën: Media

6 reacties

Martijn · 28 april 2006 op 11:48

[quote]Fysiek pesten. Je kan bijvoorbeeld kijken of je je slachtoffer lek kan prikken met naalden. [/quote][quote]Mentaal pesten.Je begint door een slachtoffer te kiezen die er raar uitziet, er raar bij loopt, rare kleding heeft, of gewoon raar is. In dit geval zijn het al je medekandidaten, de luxe van te veel slachtoffers.[/quote]

Ultiem pesten:
Eens met zijn allen het goed fatsoen opbrengen zulke bagger te negeren en niet naar te kijken.

Verantwoord pesten:
John de Talpa met stroop en honing in zijn eigen Put des Verderf mikken en de rest van het ongedierte hem horizontaal geprogrammeerd laten aanvreten. [b](!)[/b]Tenzij[b](!)[/b] het zijn streven is om elke mislukte BN-er op te kopen en deze – met als treffend voorbeeld Barend & van Dorp – binnen een mum van tijd van de buis te halen en een enkeltje Rita-rot-op-premie te geven. Dat heet dan ook geen pesten meer, maar zuivere bevrediging. Indien dit zo is….Geef de man een lintje!!

Chantal · 28 april 2006 op 17:49

Weet je wat me wel wat lijkt? De Gouden Kooi met BN’ers van Talpa. Diegene die overblijft mag zijn programma blijven presenteren en de rest moet ophoepelen. 😀

Leuke column!

DriekOplopers · 28 april 2006 op 22:22

Om goed, scherp en effectief te kunnen pesten, moet je juist géén rothumeur hebben. Je kunt je omgeving het beste het bloed onder de nagels vandaan halen als je zelf juist een uitstekende bui hebt!

Geloof dat maar. Pesten is (een beetje) mijn vak!

Driek Oplopers 🙄

Chantal · 29 april 2006 op 12:36

@ Driek: Aha… nu begrijp ik het. Ik ben altijd vrolijk. Vandaar dat ik zo weinig vrienden heb… 😀

wendy77 · 29 april 2006 op 21:13

Ik heb het al eens gezegd, maar ik vind het een goede column Bols!!
Ik hou mijn hart vast als mijn kids naar school gaan. Zijn ze een pester of zullen ze gepest worden….brrrrrr…..en wat is erger…..???

Prlwytskovsky · 30 april 2006 op 15:58

Pesten? Dan zit je bij mij goed,op het werk word ik de bedrijfskietelaar genoemd, wat wil je nog meer?

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder