Goedemiddag, waarmee kan ik u van dienst zijn?U bedrukt T-shirts met teksten? Klopt! Mooi, ik wil een T-shirt bedrukt met, ja waarmee eigenlijk.? U bent de klant, dus zegt u het maar. Waarom zou ik beste T-shirt bedrukker. Omdat u dat vraag aan mij? Wat vroeg ik dan? Of ik een T-shirt kan bedrukken. Oh, en kunt u dat?

Zo, zit je hier! Meneer, ik moet deze persoon meenemen en terug brengen naar de kliniek voor wartaal uitslaande personen. Oh, ik had dat niet in de gatem, maar nu u toch hier bent, wat zou u op een T-shirt bedrukt willen hebben en geheel gratis omdat u mij een zeer vriendelijk mens bent, tenminste zo komt u bij mij over. Dat is mooi, uh doet u maar : Wartaal!  Wartaal? Oorlogstaal is dat ook goed?, daar heb ik al een sjabloon voor gemaakt.  

Nee, doet u maar ‘Fake News!’  Wat is dat voor een onzin! Zo, zit je ook al hier samen met die andere persoon. Wie is dat eigenlijk. Nou, dat weet ik niet, wel dat we samen een uitstapje maken zonder toestemming van de opper nurse van afdeling 1, jawel de gesloten afdeling.  Meneer, dit zijn gekken, om maar een algemeen woord te gebruiken. Ook een mooie tekst ‘Gekken’ . Precies, we zijn eigenlijk allemaal gek al neigt dat soms naar waanzin, maar dit terzijde. Kom op we moeten stelletje malloten.

(Fragment uit een dagboek: ‘Gek zoals het gedrukt moet worden op een T- shirt’ . genomineerd voor de Grote Wartaal Prijs van Literair Nederland 2018 – helaas uitverkocht)

 

 


Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2021 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de eigenheimer onder de eigenheimer, maar dat alles geheel terzijde.

0 reacties

Geef een antwoord