Het eerste dat – bij deze dagdroom titel – in mijn brein opkomt is de serie Colditz. Een populaire tv serie over 2e W.O. krijgsgevangenen in een Duits kasteel. Nu, anno 2018, denk ik aan The Great Escape van de aarde. Ver weg in het universum op zoek naar..? Naar wat? We fantaseren over een wereld en buitenaardse ‘levens’ die we een beeld meegeven van wat wij als buitenaards wezens willen zien; angstaanjagend of juist vriendelijk.

‘Hello is it us you’re looking for?’, om vervolgens in de poten van een grommend geluid makend wezen te worden vermorzeld.  

In de ruimte zweeft Elon Musk’s Tesla en achter he stuur een pop.  Miljoenen kilometers verder in ons onmetelijk universum, landt deze auto met de pop , en dan?

Ach, wie is er niet groot geworden met E.T. en dan bedoel ik niet Erica Terpstra, maar dit terzijde.


Nummer 22

Verwarde Oprichter van het Absurdisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde, kijker en luisteraar naar amderen.

Geef een reactie