‘ Dromen’, wie is er niet groot mee geworden? We zullen het nooit weten, want dromen die verteld worden zijn geen dromen meer.  Nee?, dat zijn wensen en verlangens. ‘ Een droom zou uitkomen als ik de…………. win!. Zo hoor ik nu – heel toevallig- een advertentie op de radio over een Duits automerk en dat je langs de autodealer moet gaan om een droom te laten uitkomen (..). Jawohl, tegen betaling een auto met een ster als logo gaan rijden en dan jaren lang moeten af betalen. 
De mensheid droomt wat af. Over liefde, gezondheid, eten, warmte, koude, het klimaat, werk, een dak boven het hoofd, een groter huis, een volkstuintje, de ander waarop je heimelijk verliefd bent, een auto, fiets, step, scootmobiel, rollator, een paar steunkousen, de oudejaars staatsloterij prijs, het winnen van een zangwestrijd en velen dromen over de boezem van Dionne Stax.. om maar wat te noemen. 

Dromen kunnen ook nat zijn als je als jongeman de eerste ongecontroleerde zaadlozing hebt.. bijvoorbeeld. 

En ik droom over van alles en nog wat, over wat ik nog meer wilt gaan doen tijdens mijn aards bestaan. Vele dromen zijn uitgekomen. 1 daarvan deel ik met u: 3 dagen gewerkt in een dorpskliniek in Chitwan (Nepal grens), 2 abcessen (knie en oksel) verwijderd, een patient thuis bezocht en deze flink laten blurbben hij heeft last van maagzuur oprispingen, assisteren bij het trekken van een kies. Ook heel veel kunnen lachen met de dorpelingen, maar dit terzijde. 

Ik wens u vele, vele dromen!


*) Noot van de redactie: Vanaf volgende week zaterdag worden de dagdromen via de redactie verzorgd, Nummer 22!

 

 

 


Nummer 22

Verwarde, inmiddels Anno 2021 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de eigenheimer onder de eigenheimer, maar dat alles geheel terzijde.

2 reacties

Nummer 22 · 2 december 2018 op 13:50

Begreep ik al?

Arta · 2 december 2018 op 23:35

Superleuk dat je zo enthousiast bent dat je de aftrap geeft! 😉

Geef een antwoord