Een tijdje geleden werd ik door mijn vriendin Isabel op haar persoonlijke site gewezen. Nou is Isabel niet zomaar een vriendinnetje, maar meer mijn tweede ik, Zo’n type dat je tegenkomt en waarbij je dan gelijk de conclusie trekt dat je haar kent uit de tijd dat je nog languit baantjes trok in de moederschoot. Isabel en ik kwamen elkaar via de digitale snelweg tegen en er ontstond een diepe vriendschap waar we nu nog van onder de indruk zijn. Twee wildvreemde meiden die zonder het van elkaar te weten dezelfde interesses hebbben…(onze sexuele geaardheid) dezelfde voorkeur voor fastfood… (patatje oorlog en een bamischijf met mayonaise) dezelfde voorkeur voor lingerie… (strawberry underwear om ons huppeltutten imago eer aan te doen) dezelfde humor… en bovenal onze passie om op verbale wijze iemand tot een mensonwaardig niveau af te kunnen branden.

Wanneer ik op haar site beland zie ik een foto van mijn Isabel staan, waardoor ik gelijk weer weet wat haar tot zo’n heerlijk mens maakt. Als ik iets verder kijk zie ik een gedicht staan waar ik kippevel van krijg. Zo herkenbaar voor mij en dus ook weer voor haar, en het slaat de spijker zo doeltreffend op zijn spreekwoordelijke kop.

Mijn ogen

niemand op deze wereld
heeft dezelfde ogen als ik
mijn ogen zijn anders
anders op ieder ogenblik

ik kan ze laten stralen
ze laten lachen bovendien
ik kan ze laten huilen
ik kan ze laten zien

ik kan ermee doden
mee verleiden als ik wil
ze zitten vol met leven
maar soms zijn ze zo kil

mijn ogen liegen niet
ze zijn altijd zo oprecht
mijn ogen kunnen spreken
maar hebben nog nooit iets gezegd

Nou hebben mijn ogen ook vaak een onweerstaanbaar effect op het mannelijke geslacht, en zijn ze daardoor ook vaak schuldig aan het uitlokken van bepaalde gevoelens die dan van mijn kant niet wederzijds zijn. Soms stellen die mannen je dan ook nog eens de vraag “Heb je ook die gevoelens voor mij?” waar ik vaak met een ontnuchterend “Nou schat…. ik krijg van jou slechts een misselijkmakend gevoel, maarja… dat is ook een gevoel!” op antwoord.

Na het lezen van het gedicht pak ik zo snel mogelijk de telefoon en bel haar op. “Ies!!!! ik moet iets van je weten!” galmt mijn stem door de hoorn en ze lacht hardop, omdat ze weet dat ik weer iets heb gevonden waarin we elkaar herkennen. Ik vraag haar wat de meeste mannen zeiden nadat ze een blauwtje bij haar liepen en vervolgens roepen we in koor….

“En ik was er nog zo zeker van, dat jij dezelfde gevoelens voor mij had!”…. “Damn those eyes!”


13 reacties

viking · 2 februari 2004 op 08:21

Goh, jij bent toch niet de schoonzus van Godspeed he? 😀

Liz · 2 februari 2004 op 08:51

Wat een prachtig gedicht Pleuro!

En heerlijk dat je zo’n goede vriendin op internet hebt gevonden.

Mosje · 2 februari 2004 op 09:26

Zo lees ik ze het liefst op maandagmorgen in alle vroegte.

Ma3anne · 2 februari 2004 op 11:45

Het ogenspel tussen man en vrouw. Alle elementen zitten in deze column. Van kwetsbaarheid tot wreedheid. Mooi beschreven! It’s all in the game… 😉

deZwarteRidder · 2 februari 2004 op 12:37

vond het wel een leuk gedichtje…maar u is wel een bikkel he ?
Rich@Rd

Eftee · 2 februari 2004 op 13:36

Ze hebben het wel eens over tweelingzielen. Jij hebt dat geloof ik met Isabel?
Kort en krachtig geschreven. Leuk!

pleuro · 2 februari 2004 op 13:53

Niet de zus van Godspeed… maar wel een bikkeltje idd….. en bij deze dan een blik op de one and only pleuro!

[img]http://www.clubs.nl/ClubsData/244335/incoming/ikke%20dus.JPG[/img]

Mercurius · 2 februari 2004 op 15:24

Heerlijk he, die mannen stangen! 😀

Ik wou die blik in de ogen van die afgewezen mannen wel eens zien. Volgens mij spugen ze vuur.
Mooie column met inderdaad een prachtig gedicht.

PS: weet je zeker dat je niet meer voor Isabel voelt dan alleen een goede vriendin of is het toch 2 zielen, 1 gedachte??? 😉

ciao Mercurius

pleuro · 2 februari 2004 op 17:09

Het ene sluit het andere niet uit Mercurius 😀 ik had het ook over onze sexuele geaardheid, en ik draai er dan ook niet omheen dat ik Bi-sexueel ben.

Mosje · 2 februari 2004 op 19:20

Toen Jamai naar buiten trad met zijn sexuele geaardheid ontving hij veel fanmail, waarin hem vooral gevraagd werd door te gaan met zingen.
Dusse uh, bij deze een fanmailtje van mij: Je blijft toch wel schrijven he???
😉

Suus · 2 februari 2004 op 20:41

Tsje, is dit even herkenbaar…..dat eeuwige geouwehoer over mijn ogen…..pfff.

Leuk stuk!

Maurits · 2 februari 2004 op 20:54

1 Pleuro was al slecht nieuws voor sommige mannen. Nu blijken het er zelfs 2 te zijn. En wie weet hoeveel meer. Een gewone Hollandse jongen durft op een gegeven moment niet meer aan een dame te vragen of ze soms een vuurtje heeft, wel eens vaker in die tent komt, of ze wil neuken? Of Pizza. Maar goed, dat is gelukkig andermans zorg. Ik rook niet, kom zelden in tenten waar op de bar gedanst wordt en haal pizza meestal bij Albert Heijn. En het neuken schiet er ook wel eens bij in. Maar of je daarvoor als man bij de Pleuro’s van deze wereld aan het juiste adres bent. Ik vraag het me af.

Mosje · 2 februari 2004 op 21:58

Maurits,
Zeg maar nee, dan krijg je er wellicht twee!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder