Denk je gezellig met de bus te gaan, kom je de drie kleine kinderen tegen, genaamd Knir. Knar en Knor. Die zijn vast weer op de vlucht voor de boze wolf. Of zijn het zelf wolven in schaapskleren? Nee, deze hadden bomberjacks aan, grappige Nikies en kisten aan hun pootjes. Dan zullen het vast wel nazi’s zijn, gabbers of skins misschien. Of van die gothic’s? Nee? Alto’s misschien? Nou ja, ik haal die beestjes steeds door elkaar.
Ik hou het maar op de drie kleine biggetjes. Ze mogen dan wel zo klein zijn, maar hun bek is veel te groot voor hun lichaam. Ter voorbeeld zal ik eens een big nemen genaamd Knor die Knir zat te pesten.

“Nee, jij hebt nog nooit geneukt he, jij doet alleen nog maar aan zoenen. Ga jezelf maar lekker vingeren in je natte kale kutje, want een echte grote lul zal je nooit krijgen”, zei Knor. Knir vond dat niet zo lief en zei: “Nee, knor ik heb ook liever me vinger, want die is nog groter dan jou lul.” Knor werd boos en zei: “doe je nog wel aan pijpen sletje of ben je daar ook nog te preuts voor? Vraag je moeder maar om advies, want die heeft zat ervaring als hoer!”

Allemachtig! En dit komt allemaal uit die mondjes van, ik schat zo’n 13 jaar oud. Iedereen zal wel komen met het argument “slechte opvoeding”, maar ik denk dat het eerder aan een zuurstof tekort aan de hersenen ligt. Ze hebben het over dingen waar ze totaal geen verstand van hebben. Ze hebben vast teveel “Rooie oortjes” gelezen of zijn stiekem te laat naar bed gegaan, waardoor ze per ongeluk porno op tv zagen. Wat televisie wel niet met kinderen kan doen, het is toch wat.
En ze leefden ook nog in het verleden, want ze riepen steeds dingen als “kankerzwarten en sieg heil”. Ach ja, de meeste kinderen hebben een voetbalspeler of Eminem als idool, maar sommige hebben Hitler als idool, wel origineel moet ik zeggen.
De meeste kinderen kijken tv, zwemmen, voetballen of computeren, maar de drie biggetjes houden van pillen slikken, hardcore feesten en zwarte mensen neersteken, tja, ieder zo zijn hobby. Normale biggetjes zitten braaf op school, maar deze biggetjes zaten helaas achter me in de bus. Conclusie: Die biggen zijn rijp voor het slachthuis.

Categorieën: Maatschappij

15 reacties

pepe · 18 juli 2004 op 19:26

[quote]Wat televisie wel niet met kinderen kan doen, het is toch wat.[/quote]

Het is niet alleen de tv, maar wat denk je van de digitale-pc-moorden die ze plegen voor enkel wat punten. Ik vraag me af hoe ongezond dat is voor die jonge geestjes.

De taal die ze soms uitslaan is onverstaanbaar voor onze generatie.

Bakema_NL · 18 juli 2004 op 19:35

Als je een voetbalspeler en/of Eminem als idool hebt geeft dat ook al niet veel hoop op een ontwikkeling richting enig intelligentie-niveau.
Verder heb je wel gelijk, er komt een taal uit waarbij je achterover slaat.
Een paar weken geleden kreeg ik van de school van mijn zoontje (bijna 6 jaar oud) het nieuwe info-krantje voor het komende jaar/schoolkrantje. Daar staan dan wat tekeningen in van kinderen en zo en meer van die gein. En ook een paar pagina’s met teksten, waaronder onderstaande hoogstaande rap-lyrics……. [quote]dis1jami
zelf………….dnck dissing
Hallo ik ben Jamie riss
en ik ben gedisd
door Robert die kanker bich
dis2robert
ik ben robert van de png crew
je weet wel hoe
ik damp die jonkoe
genoeg doekoe
dis3mustafa
nome 4 life
dnck vergis je niet
dit is een dis beat
tegen jullie ingediend
oja vincent bakker
ik weet niet of je het
weet maar je bent een stakker
een echte oelewaper : rap made by robert [/quote]

En zo’n school zit er dus niet mee om dat af te drukken, de koters in kwestie (basisschool 4 – 12 jaar) worden zelfs beloond met publicatie. Het is dus waarschijnlijk normaal om kanker dit kanker dat te zeggen en het belangrijkste in het leven is natuurlijk geld en blowen. Allemaal normaal tegenwoordig op die jonge leeftijd, zelfs er alleen al aan denken. En dan nog de schrijfwijze uiteraard, ook helemaal op het niveau van nu, want verder komen de meesten gewoonweg niet. Met de school praten we nog wel.

thcisok · 18 juli 2004 op 19:43

tja het is nou een niet genetisch bepaald dat mensen met niet werkende hersens kinderen kunnen krijgen.in het verleden hadden we nog bj internaten (waar ik zelf ook op heb gezeten)
en die zijn in de loop der jaren bijna allemaal omgetoverd in azc’s. de drie biggetjes zouden hier perfect passen want het slachthuis lijkt mij nog een te vroeg stadium. je moet ze namelijk eerst vetmesten

Mosje · 18 juli 2004 op 20:40

Als ik je verhaaltjes van de laatste tijd zo lees, heb ik het gevoel dat jij op weg wilt naar het schrijven van absurdistische stukjes.
Dat lukt al aardig maar nog niet helemaal. Zo lang dat nog niet compleet lukt, moet je uitkijken met wat je zegt. Voor je het weet wordt iets te serieus en te letterlijk opgevat.
De zin over Sieg Heil en Hitler zou kunnen in een absurde vertelling. In dit stukje twijfel ik zeer of het wel gepast is.

Li · 18 juli 2004 op 21:37

Je hebt helemaal gelijk. Dit soort taalgebruik is vreselijk…:-x

[quote]maar de drie biggetjes houden van pillen slikken, hardcore feesten en zwarte mensen neersteken, tja[/quote]

Dit gedeelte klopt niet helemaal. Ik heb dat namelijk nergens in je column kunnen lezen. Dat ze pillen slikken, van hardcore feesten houden en zwarte mensen willen neersteken is jouw verklaring.

Ma3anne · 18 juli 2004 op 21:50

Shitonya, ik vind deze column op het randje. Als het verzonnen is en je er maar van alles bijhaalt, kan het niet. Als het letterlijk is wat je gehoord hebt, kan het wel. jij bent de enige die weet, wat er werkelijk aan de hand was. De lezer blijft in het ongewisse.

Bakema, stond die raptekst niet in een bepaalde context? Kan me niet voorstellen dat een school dit als leuke poëzie publiceert. Zo ja, dan mag je ze er wat mij betreft inderdaad op aanspreken.

Shitonya · 18 juli 2004 op 22:15

Geloof me als ik zeg, dat het “absurdistische” stukje een citaat is van wat ik letterlijk hoorde toevallig in de bus.
Ik schrijf niet vaak eigen ervaringen, maar dit was er wel toevallig eentje.
Het was een voorbeeld van hoe de jeugd spreekt. Dat ze steeds jonger worden met zulke taal. Bakema gaf daar ook al een heel goed voorbeeld van.
Omdat het een voorbeeld was uit het dagelijks leven en door de aanhalingstekens ook een citaat, vond ik hem wel degelijk in deze column passen.

Maar Mosje, maak je maar niet ongerust: m’n columns wil ik echt niet naar absurdisme (sorry als ik het verkeerd gespeld heb) schrijven 😉

En Li: ik heb maar enkele zinnen van hen geciteerd, het gedeelte over pillen en “zwarten” en de rest van hun kreten heb ik maar achterwege gelaten, anders werd de column wel erg lang.

Eftee · 18 juli 2004 op 22:28

[url=http://sissyfight.com/]Sissyfight[/url]
Deze kwam ik afgelopen week tegen, doordat een Amerikaanse het erover had. Ik wilde wel even weten waar ze het nu over had, dus zocht ik het op. Ik schrok me een ongeluk. Het is tegenwoordig heel normaal, schijnbaar, om zo met anderen om te gaan. Of anders gezegd, om anderen het leven zuur te maken. De gevolgen daarvan zijn ook niet te overzien, vrees ik.
Wel zal ik alles blijven proberen, om te zorgen dat mijn zoon niet zulke fratsen uit gaat halen en niet de taal zal gaan gebruiken die jij in je column hebt beschreven.

Bakema_NL · 18 juli 2004 op 23:26

[quote]Bakema, stond die raptekst niet in een bepaalde context? Kan me niet voorstellen dat een school dit als leuke poëzie publiceert. Zo ja, dan mag je ze er wat mij betreft inderdaad op aanspreken.[/quote]

Kan je je dat niet voorstellen? Hoeft ook niet, want het is gewoon waar. En de enige context waarin het stond waren wat verhaaltjes/gedichtjes van kinderen. Dus eentje over de juf bv, eentje over vakantie en deze stond er gewoon ook ergens tussen, gewoon een leuke bijdrage van een paar leerlingetjes……………dit soort dingen verzin ik niet en als het in een bepaalde context zou staan waardoor het heel anders bedoeld zou zijn dan het overkwam dan had ik dat geweten, zover reikt mijn vermogen tot begrijpend lezen toch wel. Het is dus gewoon zo triest.

Hans · 19 juli 2004 op 00:52

Een column is nooit op het randje. Hij mag altijd. Een column hoeft niet een anders waarheid te zijn. Dus een schrijver met een boodschap, en die zit hier in, hoeft zich niet in te houden. Een column is pas geslaagd als mensen er over spreken. Positief is leuk maar negatief is ook goed. Het maakt tongen los.

Ik ben blij dat ik altijd het vrolijke weekblad Donald Duck heb gelezen en dat er een Grote boze Midas wolf is die de biggen als je er rijp voor zijn nog wel eens aan schukken gaat scheuren na ze levend gebraden te hebben. En zo kwam er toch nog een goede wending aan het verhaal.

Dees · 19 juli 2004 op 07:35

Een column kan misschien wel te ver gaan. Als een column haat zaait bijvoorbeeld. Dat gaat voor deze totaal niet op trouwens.

Overigens Shitonya, ik vind de biggetjes en het slachthuis goed gevonden. Maar sommige zinnen lopen minder lekker. Iets meer aandacht daarvoor en je columns denderen de wereld in 😉

Zoals altijd wel weer leuk leesvoer.

Hans · 19 juli 2004 op 10:53

Tuurlijk ben ik tegen dingen die haat zaaien.
Maar kijk eens naar columnisten als: Hugo Borst en Jan Mulder. Twee paardenlulsalades *mooi lang scrabblewoord) van het zuiverste water. Ze schrijven Dickie Avocaat de bondscoach zo de grond in dat de man Nederland niet eens meer in durft. Wie stelt waar de grenzen. Ik ga uit van normen en waarden. Toch weet ik zeker dat die van mij anders liggen dan van Petertje Jan Balkenellende

KingArthur · 19 juli 2004 op 11:33

Graag geen mond en klauw zere big voor mij. Ik suggereer de vuilverbrandingsoven.

Hans · 19 juli 2004 op 13:14

Preventief ruimen dus…….. wat moet dat moet dan maar 😀

Ma3anne · 19 juli 2004 op 14:33

Bedankt voor je uitleg, Shito, erg genoeg dat het op waarheid berust wat je schrijft.

Hans: In een column kan inderdaad veel. Maar ik kan bepaalde columns natuurlijk op het randje vinden. Zoals de columnist zijn mening heeft, heeft de lezer die ook.

Bakema: ik twijfel niet aan je vermogen tot begrijpend lezen, maar ik stelde gewoon een vraag hoe dat stukje geplaatst was. Dat kon ik niet zien in je eerste reactie.

Geef een reactie

Avatar plaatshouder