Gerecyclede bejaarden: daar heb je pas iets aan.
Van AOW opvreters naar Bejaardennederwiettelers.
Dan hebben die ouwe lui ook nog zin in onze maatschappij. Ik heb even niet meegedaan in de grote boze buiten wereld.
Gewoon omdat ik mijn neus achterna ben gegaan. Lekker op vakantie. Om als ouwe brombeer overal van te genieten. Lekker overal effe wel goed van worden omdat ik op vakantie mijn eigen beschermde leuke wereldje opzoek.
Natuurlijk kreeg ik het voor elkaar om mij aan dingen te ergeren maar ach…. U weet hoe het is in het Franse land schuif je het van je af en als je iets niet leuk vindt dan doe je of je het niet verstaat.
Helemaal ingeschuurd in dit nieuwe patroon van genieten en genieten maar kwam ik thuis. Het eerste wat er door mij heen schoot toen ik mijn huisje in liep was: ”Waar zal ik het me u eens over hebben.” Ik bladerde door de krant en tussen het Olympische nieuws, de overwinning van Feijenoord, een gesneuvelde militair en waterschade zag ik een artikel over een bejaarde.
Deze schelm van 75 jaar had een heuse Nederwiet plantage opgezet. Ondanks dat ik zelf niet van de geneugten als alcohol, sigaretten en drugs wens te genieten heb ik bewondering voor deze bejaarde. Zo’n plantage opzetten is één maar een afzet gebied bedienen is twee. Ik zie het mijn moeder nog niet doen terwijl die toch ook best ruim denkend is. Zijn 440 plantjes werden dan ook inbeslag genomen en vernietigd.
De man verklaarde aan de politie dit te doen om de AOW te compenseren. Kun je nagaan hoe heer Balkenende zelfs de bejaarden in de criminaliteit weet te krijgen dank zij zijn zuinige beleid.
Toch zie ik er wel kansen in. Wat dacht u van een coöperatieve bejaardennederwietteelt BV? Even terug naar mijn moeder. Zij woont op een gang met een stuk of 40 andere bewoners. Er is een rechter gang en een linker gang en ook nog eens 12 etages. Iedereen mag 5 wiet planten hebben. Het klimaat is er warm en vochtig genoeg voor.
Tel uit je winst dan hebben ze toch bij elkaar iedere oogst de toppen van 1000 plantjes. Van die opbrengst kan je een leuk bejaardenbusreisje maken! Bovendien is het weer een leuke bezigheidstherapie.
Beneden in de hoek van de koffieruimte een coffeeshop ingericht en klaar is Kees.
Per toerbeurt verkopen de dames de wiet via een loket aan de klanten die via een drive inn oprit, die er toch al ligt voor het vervoer op maat, langs komen.
Het bijkomende voordeel zou zijn dat de jeugd die nu vaak de bejaarden beroven, meer respect voor de ouderen zouden hebben. Je kunt moeilijk je dealer beroven. Vanwege de wietdampen zouden de bejaarden die jicht en reuma pijnen hebben dat misschien niet voelen en ook weer kunnen glimlachen.
Maar ja het zal wel een wishful thinking blijven.
Van zo’n plan zal altijd wel weer een ambtenaar zeggen:
“Kijk en daar word ik nou effe niet goed van.”


6 reacties

Mosje · 22 augustus 2004 op 00:23

Ondanks je slordige schrijfstijl, ik lees tal van fouten en foutjes, toch met plezier gelezen.
Ik ondersteun je plan!

Ma3anne · 22 augustus 2004 op 03:10

Goed idee, Hans! Dan kan de AOW afgeschaft, want in deze bejaardenbusiness valt voor iederen wel een activiteit te bedenken om eigen geld te verdienen. Pijpjes kleien, kmoppen malen, prefab joints draaien en noem maar op.

Ik ga maar vast eens een goed bedrijfsplan in elkaar zetten om mijn oude dag financieel veilig te stellen in huize Avondrood.:-D

sally · 22 augustus 2004 op 14:00

ik vind het een geweldig plan.
Alle bejaarden hebben wat nuttigs om handen en als ze het zelf ook nog met mate gaan gebruiken worden ze misschien ook nog wel weer blij en tevreden.
😉
liefs Sally

Louise · 22 augustus 2004 op 18:49

In het begin wist ik even niet waar je naar toe wilde, maar halverwege werd het ineens wel heel erg komisch.
Heerlijke humor en dat niet alleen, het is ook een uitstekend plan. Op alle fronten. 😀

Hans · 22 augustus 2004 op 20:32

Sorry Foor de voutjes Mosje. Ik kwam laat thuis uit Zwitserland en moest de volgende dag vroeg op om aan het werk te gaan en de column op Radio Rijnmond in telezen. Ik had hem voor het inzenden nog even moeten nazien. 😳

ignatius · 23 augustus 2004 op 15:57

Leuk bedacht!
Als die wiet onder het mom van mediwiet geteeld en verkocht wordt is het misschien zelfs legaal. En Bob Dylan zong al: “everybody must get stoned…” 😉

Geef een reactie

Avatar plaatshouder