Stilte graag in de zaal. Verdomme, ik zeg STILTE.  Dank u!  

Nu gaat mevrouw jonkvrouw Annechien Waarvan Terzijde uit Overveen e.o. haar column van 400 pagina’s voordragen.  De leden die willen slapen, gaat uw gang. SNURKEN wordt afgestraft met een emmer koud water. Na afloop van haar lezing kunt u een gesigneerd exemplaar gratis ophalen bij de ingang van de zaal.

Mevrouw jonkvrouw Waarvan Terzijde aan u het woord. ‘Leuden van de VVVC, ut is muh een eer da ik u mijn column mag voordraegen. De titel is: ‘Ons Soort Mensen’

Ons soort mensuh  -daar behoort U niet toe- worden ook oude adel kakkers genoemd met een ribcord broek, een tweed jas met mouwstukken, een shawl van een bekende modehuis merk en nahturlijk de zegelring.Tenminste de mannelijk soort. Ons soort vrouwen draagt graag een mantelpak, groene rubberlaarzen, een hoedje van de ruitershop en wij rijen bij veurkeur in een klassieke mini of ander oud veurtuig. Bij de vrouwen wordt de zegelring aan den pink gedragen en bij de heren aan den ringvinger. Ons soort mensen bestellen geen pils maar een biertje, zeggen geen vorruk en mes, maar bestek om maar wat te duiden hoe wij ons soort mensen met elkaar omgaan. We zijn van adel als we in het rode boekje staan beschreven of is het nu het blauwe boekje, nou om het even. Ons soort mensen. Blablabla Koninklijke familie blablablabla Landgoed fair blablabla bla bla armoede troef blabla bastaard kinderen blablabla prins Hendrik blablabla Maxima nep adel blabla bla bla …

Dank uw wel Mevrouw Jonkvrouw Waarvan Terzijde. U hebt ons weten te boeien met uw column over de adel in ons land wat dat ook moge zijn. Toch wil uw uit uw column even verifiëren; Klopt het dat de adel eigenlijk het echte klootjesvolk is of in uw woorden Kleutjus volluk? Nou, eh uh JAH dah kleupt!

 Graag een applaus en maak uw slapende buurvrouw of buurman even wakker.

Rondvraag tot slot. Ik begin hier vanaf de rechterzijde.  Meneer de voorzitter, wat is nu volgens u eigenlijk een column? ‘ Dat is een vraag die ik doorgeef aan het bestuurslid de heer de Sloper, maar ik noem hem Barend. Dus Barend ga je gang. Barend? Helaas Barend is al vertrokken. Wij nemen uw vraag mee naar de 48e vergadering in 2018.

Dan nodig ik u allen nu uit voor de drankje, wat warme snacks en verzoek ik u bij het verlaten nog even uw bijdrage in de daarvoor bestemde emmer te gooien.

Ik zal zelf toezicht houden dat u allen een minimaal bedrag van 50 euro deponeert.

Hiermee sluit ik deze 47e vergadering en wens u allen inspiratie voor uw columns.   Ja, u mag applaudiseren!

 


Nummer 22

Verwarde, inmiddels (na alle jaren hiervoor) Anno 2022- Juli 3 minder verward, en mede oprichter van het Absurdistisch Verbond met als mede lid en co oprichter Kees Schilder "Paco Painter"en zijn andere alter ego's. (De inmiddels emeritus) Prof.dr.mr.ir. R. Leijdecker (1955) van het O.I.L. Onderzoeks Instituut Leijdecker waarnemer, beschouwer en publicist over maatschappelijke ontwikkelingen met een knipoog. Een flinke knipoog! Reiziger over onze aarde (4 x helemaal rond ) kijker en luisteraar naar anderen. Eigenlijk, de Eigenheimer onder de eigenheimers, maar dat alles geheel terzijde.

7 reacties

van Gellekom · 15 april 2017 op 13:03

Mijn applaus voor de elite van de columns

Nummer 22 · 15 april 2017 op 14:07

Leuve wij..leuve alle columnx columnisten. Wij zijn OSC..ons soort columnisten! Precies! Ik hef ut glaz op u! Prut!

NicoleS · 15 april 2017 op 21:02

Inspiratie heb je! ?Erg leuk???

Esther Suzanna · 16 april 2017 op 09:12

Zinvolle bijeenkomst hoor, mag ik de organisator hartelijk bedanken voor de inspirerende lezing? Ik heb eindelijk een keer uitstekend geslapen. 🙂

Nummer 22 · 16 april 2017 op 09:52

Mindfulness is daar niets bij! ?

Mien · 20 april 2017 op 00:26

Wvttk mis ik … ?

Geef een reactie

Avatar plaatshouder