Nu gratis tuner…. en géén aansluitkosten!
Word je er al niet op het meest onmogelijke moment over opgebeld, dan vinden ze je wel via de brievenbus. Nu dan weer de digitale TV. De digitale verlokkingen lachen ons toe. Vandaar ook de naam van de nieuwe zender van John de Mol: 10. Digitaal gesproken een 1 en een 0. De nullen en ééndagsvlinders rollen en vliegen via ons beeldscherm de woonkamer in, gevolgd door de voetbaluitslagen. Maar heel anders dan via de diep gebronste stem van wijlen Frits van Turenhout; null – null. De vooruitgang hè. Daar is toch niemand op tegen? En bovendien; het levert weer een enorme vrijheid op in je persoonlijke leven. In de nabije toekomst bepaal je ongetwijfeld zelf interactief het tijdstip naar welk programma je op dat moment wilt kijken. Dan kom je al weer heel dicht in de buurt van het ook al zo interactieve internet.
Zelf uitmaken waar en wanneer je het Journaal kijkt. Ja, je kunt nu ook TV kijken in de badkamer of in het kleinste kamertje. Shit, wel lastig als net je huisgenoten grote boodschappen willen doen. Maar daar moet je schijt aan hebben vooral als ze beginnen te zeiken. En als het toiletpapier op is heb je altijd de TV-gids nog. Heb je geen TV-gids? Met de programma’s kun je ook je reet afvegen.

Nu is het nog zo dat je, indien je het bedienen van de video-recorder ook zo omslachtig vindt, moet kiezen tussen de programma’s op de diverse zenders. Bij de aanschaf van dat apparaat in een ver verleden heb je jezelf natuurlijk voorgenomen om de gebruiksinstructie goed door te lezen. Maar ach…. dat komt nog wel. Inmiddels is die in de dagelijkse papiermassa ten onder gegaan. En daar zit je dan. Je wilt wel maar…. hoe ging dat ook al weer. Oh jée….. het is al begonnen. Nou, laat dan maar hoor….. ik wil in ieder geval Nova zien. Dat andere programma wordt wel weer een keer herhaald…….
Een soort van natuurlijke selectie ofwel het recht van de sterkste – programma’s.

Straks, indien de digitale techniek nog verder geëvolueerd is, kun je met gemak al je vrije tijd programmeren en hoef je echt niets meer te missen van dat geweldige TV-aanbod. En selectief hoef je ook niet meer te zijn want waarom zou je nog kiezen. En kiezen waar tussen? Oké, we hebben allemaal wel onze voorkeuren. Maar al het aanbod dat ook maar enigszins aan onze criteria voldoet kun je nu prachtig mooi spreiden over je beschikbare tijd. Geweldig toch?

Ik voorspel u, lieve kijkbuiskindertjes dat er dan van uw interactieve sociale (huwelijks-) leven geen drol meer terecht komt, om van uw nachtrust maar niet te spreken. Wees eens eerlijk….heeft de ontdekking en exploratie van ColumnX u nooit parten gespeeld? …..Ja, je hebt er wél een hoop voor teruggekregen ja….. Ja, óók in sociaal opzicht…… Ís goed…..

Een vriend van mij heeft onlangs Digitenne aangeschaft. Waarschijnlijk vanwege de keiharde pornozender Spice Platinum die gratis in het zenderpakket meegeleverd wordt. Kunnen al die sex-verslaafden eindelijk eens 24 uur per dag aan hun trekken komen. En als de zwakkere broeders (en misschien ook zusters) onder ons nog niet verslaafd waren, dan worden ze het vanzelf wel.
Nou het werkt perfect! Maar één probleempje; de radio laat alleen van zich horen als de antenne op een bijzettafeltje staat en de TV ontvangt alleen beeldsignaal met de antenne in het raamkozijn. Ik heb hem voorgesteld dan maar het bijzettafeltje in het raamkozijn te plaatsen.

Wel, lieve kijkbuiskindertjes, ga nu maar lekker slapen……oogjes toe en snaveltjes dicht.


KawaSutra

Columnist (nou ja) van 2005 t/m 2012 Een voorzichtige comeback in 2017 Het leven, daar gaat het om!

11 reacties

Ma3anne · 12 mei 2005 op 08:46

[quote]Wees eens eerlijk….heeft de ontdekking en exploratie van ColumnX u nooit parten gespeeld?[/quote]
Haha, Kawa de Uil heeft het door!

Mosje · 12 mei 2005 op 09:14

Hoe meer aanbod, hoe minder er gekeken wordt. Overkill, een fenomeen dat voor vele zaken geldt, en zeker ook voor tv.

Louise · 12 mei 2005 op 12:00

Dan maar terug naar het grote dierenbos met maar 1 TV met maar één zender, met daarop een knipogende uil?
Wel makkelijk met kiezen, dat wel.

champagne · 12 mei 2005 op 15:01

[quote]Shit, wel lastig als net je huisgenoten grote boodschappen willen doen. Maar daar moet je schijt aan hebben vooral als ze beginnen te zeiken.[/quote]

Hoe verzin je het!

Volgens mij is de toilet de enigste rustige plek wanneer je 6 (?) kids in huis hebt…en nachtrust en je interactieve huwelijksleven was dacht ik toch al ver te zoeken, gezien je laatste columns 😀 Maar columnx vaart er wél bij, ga vooral door!!!

WritersBlocq · 12 mei 2005 op 18:25

Hoi Kawa,
Ik vind het niet je sterkste stukje, maar een soort monoloog van hoe je het wilt. Wat er ook aangeboden wordt, je blijft toch altijd zelf de regie houden over wat en wanneer je kijkers het registreren?
Ik bedoel het niet lelijk hoor en zie absoluut uit naar je volgende! Groetje, Pauline.

Wright · 12 mei 2005 op 19:39

[quote]Wees eens eerlijk….heeft de ontdekking en exploratie van ColumnX u nooit parten gespeeld? [/quote]

Kijk een stuk minder televisie, inderdaad!
Bevalt prima overigens. 😉

KawaSutra · 12 mei 2005 op 20:08

[quote]Wat er ook aangeboden wordt, je blijft toch altijd zelf de regie houden over wat en wanneer je kijkers het registreren? [/quote]

Mijn boodschap was enigszins cynisch bedoeld. Klinkt misschien wat bevoogdend maar ik denk dat een groot deel van de bevolking zich met al die nieuw verworven vrijheden geen raad weet. Volgens mij is het een actueel probleem dat mensen neigen tot uiteenlopende verslavingen. Zolang de bron van die overconsumptie uiteindelijk geen grenzen meer kent, wordt de kans op verslaving steeds groter. Uiteraard zal niet iedereen zich hierdoor aangesproken voelen. Gelukkig maar……….. Maar niet iedereen heeft het vermogen zijn eigen grenzen af te bakenen.

Maar WB, ik vat het absoluut niet lelijk op. Deze column was uiteraard heel anders van aard. Heeft dat ook iets met verwachting te maken?

Misschien een aardig onderwerp voor een discussie.

WritersBlocq · 12 mei 2005 op 20:27

[quote]Volgens mij is het een actueel probleem dat mensen neigen tot uiteenlopende verslavingen. Zolang de bron van die overconsumptie uiteindelijk geen grenzen meer kent, wordt de kans op verslaving steeds groter. [/quote]
Dit geldt absoluut voor veel mensen, ik ken ze ook. Zelf behoor ik niet tot de verslaafden, behalve als het om nicotine gaat. Chat, CX, whatever, het is leuk, maar voor mij niet meer dan een aanvulling op een rijk leven. Aangezien ik de column aan mijzelf heb gespiegeld, had ik er dus minder mee, maar ik begrijp heel goed wat je wilt zeggen. Ik heb te doen met hen die eenvoudigweg veel blijven vreten/zuipen/kijken/luisteren omdat er zoveel voer is.
Gezellig om met je te discussiëren, zaterdag live! Groetje weer, Pauline.

Mup · 12 mei 2005 op 21:05

[quote]Wees eens eerlijk….heeft de ontdekking en exploratie van ColumnX u nooit parten gespeeld? …..Ja, je hebt er wél een hoop voor teruggekregen ja….. Ja, óók in sociaal opzicht…… Ís goed…..[/quote]

Het een groot deel daarvan missen straks, dat zal me parten gaan spelen:-)

Leuk verwoord,

Groet Mup.

Li · 12 mei 2005 op 22:19

[quote]Bij de aanschaf van dat apparaat in een ver verleden heb je jezelf natuurlijk voorgenomen om de gebruiksinstructie goed door te lezen. Maar ach…. dat komt nog wel. [/quote]

Ai.
Dit alleen al is een aparte column waard!

Li

pepe · 13 mei 2005 op 20:45

Wel grappig dat ik juist door CX mijn bijna-buuf heel goed heb leren kennen!! Wat anders nog maar de vraag was geweest!!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder