De jongerenafdeling van de SGP is bezorgd. Natuurlijk hoort dat ook bij de aard van het beestje; vrolijkschap en streng-gereformeerde doodgraverij gaan nu eenmaal slecht samen. Maar de zorg van de SGP gaat in dit geval over het baargedrag van de gemiddelde Nederlandse vrouw, die, tegenwoordig schrikbarend hoog opgeleid, tien keer nadenkt voordat ze aan kinderen wil beginnen. Daar tegenover staat de allochtone vrouw, al snel goed voor een gemiddelde van vier kinderen en aangezien streng gereformeerden blijkbaar een basisbegrip hebben van rekenen, zien zij onze samenleving – nu al zo verdorven – eruit gebaard worden door al die enge moslimfundamentalisten. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten; een beetje gaat heen en vermenigvuldigt u fundamentalist ziet al gauw anderssoortige fundamentalistische beren op de weg natuurlijk. Slogies.

De SGP roept op tot het nemen van de verantwoordelijkheid en het tegengaan van het enge individualisme dat aan de basisbeginselen van onze maatschappij loopt te trekken. Stelletje reltiepjes, die ketterse gestudeerde vrouwen.

In een deel van mijn verwrongen geest doemen taferelen op met fokshows, waarbij moekes met de mooiste en slimste gerefo kindjes aan komen zetten. Voor de wat oudere jongetjes is er een wedstrijd Bijbelkennis, de meisjes kunnen in hun eigen hoekje breien of in het keukentje spelen, als voorbereiding op de schone taak die voor hen is weggelegd.

Statige mannen in begrafenispakken lopen rond en delen goedkeurende schouderklopjes uit. Ook de roede wordt niet gespaard, tucht moet zijn. Mamma’s houden hun meisjes in de gaten, onderwijl bedeesd wachtend op hun man met de uitslag; zoonlief had toch Leviticus 1:87 en Genesis 3:2 door elkaar gehaald. Moeder bereidt zich voor op een avond met slaag voor haar kind. Het doet haar als rechtgeaarde moeder pijn, maar het is de wil van manlief en is hij niet degene die alles weet? Is hij niet het verlengstuk van God? Zij buigt haar hoofd richting haar 8 maanden zwangere buik en bereidt in haar hoofd alvast de maaltijd voor, zoals ze die straks zal toebereiden in haar immer propere huis.

Onderwijl jutten de mannen elkaar sexueel op. Gebaard worden moet er en het gemiddelde ligt nu wel op 5 kinderen per gezin binnen de gemeenschap, maar de voorouders konden er toch meer uit persen! Neuken en baren voor de goede zaak en tegen de islamisering van de samenleving, al zullen ze er een minder Fortuyneske benaming aan geven. Het is God’s wil en God heet in die contreien nog gewoon Onze Vader en niet Onze Pim Zaliger.

Ach ja, die SGP-ers. Met een beetje pech wordt deze partij middels een proces eindelijk maar toch gedwongen om vrouwen toegang te geven tot lidmaatschap. Waarom vrouwen dat zouden willen is mij een groot raadsel. Maar een ding realiseer ik mij nu wel, de jongere garde bereidt zich er hevig op voor. Mocht het al zo ver komen, dan nog zullen de heren er weinig last van hebben. Want die vrouwen, baren zullen ze. Ooit een moeder van vijf of meer kinderen in de politiek gezien?

Nou dan.


11 reacties

Shitonya · 15 mei 2004 op 12:20

Ken niet anders zeggen dan een steengoeie column! 🙂
Ik heb het ook niet echt op die hele sekte van een SGP…

( super gruwelijke penistrekkende Partij) 💡

Eftee · 15 mei 2004 op 14:10

Leuke column. Lijkt me niet dat er nog veel vrouwen zijn die zich laten dwingen zwanger te raken voor een ander. Die tijd is geweest.

Mosje · 15 mei 2004 op 17:29

Eerst naar Nederland komen en dan neuken.
Typisch een geval van “binnenwippen”.
😛

Kees Schilder · 15 mei 2004 op 18:14

Mag ik even doortrekken?
Geweldig beschreven!

Ma3anne · 15 mei 2004 op 21:15

Het past in de politieke tijdgeest: Probeer de klok zover mogelijk achteruit te zetten, door systematisch de verworvenheden en rechten van iedereen af te pakken. In deze context: haal de pil uit het ziekenfonds en God doet de rest.

De pastoors hebben destijds mijn grootmoeders opgejaagd tot ongekende fokhoogte. Na nummer tien was het nog niet genoeg en konden er best nog een paar zieltjes bij worden gemaakt voor het Rijke Roomsche bolwerk. Mijn oma’s waren regelrechte broedmachines… agottoch, de schatten. Ze wisten niet beter.

Hebben we in elk geval nog iets bereikt: de SGP die de standpunten van de roomsen overneemt. Toch een zekere mate van verbroedering tussen religies. Maar nou net weer op een manier, waar we niet op zitten te wachten.

Het gaat lekker allemaal……….
Misschien moet Dolle Mina, met of zonder hoofddoekje, haar stem weer eens krachtig laten horen….

Bakema_NL · 16 mei 2004 op 00:19

Ongeacht of het een partij achterlopers zijn, te religieus etc en je bent het niet met ze eens etc etc……….hebben ze toch een punt.

Irma · 16 mei 2004 op 13:59

Dank je voor deze column. Ik weet nu dat ik geen SGP moet stemmen; ik voldoe ‘niet helemaal’ aan het beeld…

😛 😉

Dees · 16 mei 2004 op 15:20

Thx.

@Shitonya, penistrekkende partij? Die moet je me toch even uitleggen!
😀

@Eftee, van vrouwen die op een partij stemmen die ze het actieve lidmaatschap ontzegt en die in de grondbeginselen van het programma uiterst discriminerende uitgangspunten heeft geformuleerd, kan je echt nog wel meer onderdanigheid verwachten denk ik. Denk je niet?

@Mosje, Kees 😀

@Ma3anne alias Dolle Mina ;-), feminisme, het heeft allemaal zo’n negatieve bijklank, althans voor vrouwen in en rond mijn generatie. “Ik ben geen feminist hoor”, hoor ik vrouwen vaak zeggen, bang als ze zijn geassocieerd te worden met vrouwen die ketchup tussen hun benen smeerden om een standpunt kracht bij te zetten. De paarse tuinbroekfobie is nog danig verankerd. Dat Nederland zwaar achterloopt met het emancipatieproces (dat bovendien nu stil lijkt te staan), is niet bepaald een hot item. Al zou het dat wel moeten zijn. De SGP is alleen het meest flagrante voorbeeld. Maar wel een die niet al te lang geleden serieus in aanmerking leek te komen voor het vormen van een coalitie. Dat dat toch kan, daar kan ik me zo boos over maken…

Bakema, als je met “punt” een zetel bedoelt, heb je een punt.

Overigens heb ik ooit eerder op een publiek forum een stuk geschreven over de SGP, waarbij ik het woord vrouw in hun programma veranderde in het woord neger. Je wilt niet weten hoeveel ik toen over me heen heb gekregen, de streng gereformeerde lobby lurks in the bushes.

Dees · 16 mei 2004 op 15:21

Oh en Irma, hij was juist op jou geinspireerd!

:-D:-D:-D

Irma · 16 mei 2004 op 16:46

Zou je dan de G er even tussenuit willen flossen?
Dan zitten we weer op 1 lijn!

Li · 17 mei 2004 op 22:53

Geweldig beschreven.
Enneh.. ik vind die kinderen zo op elkaar lijken.
Kinderen van één vader? Of SGP-kloontjes:-o

Li

Geef een reactie

Avatar plaatshouder