Het Amsterdam Museum besloot om de term ‘Gouden Eeuw’ in de ban te doen. Volgens het museum hoeft de term niet geheel afgeschaft te worden, maar moet er wel meer ruimte komen voor de schaduwkant van deze periode.

Na zwarte Piet, Kerstmis, negerzoen, voc, Michiel de Ruyter, etc de volgende gedwongen en geconditioneerde kraal aan de ketting van onze totalitaire heilstaat Nederland. De gouden Eeuw mag niet meer. De VOC ging haar al voor. Evenals Michiel de Ruyter. Allen elementen die “beschaafd Nederland” ondermijnden .

Toegegeven; het is de totale ontmanteling van het levensgrote Ego waaruit dit alles kon ontstaan. En deze ontmanteling lijkt niet meer te stoppen,. Termen als vliegschaamte, stikstof-ellende, veestapel-zonde en wat dies meer zij, zie je steeds meer opduiken .

En het is prima dat het collectieve ego wordt afgebroken. Maar het gevaar ligt op de loer dat de ene slechte, ego-gerelateerde conditionering wordt overgenomen door een andere ego-gerelateerde conditionering.

Zorg er dus wel voor dat er iets in de plaats komt dat het ego vervangt. Zorg ervoor dat je zelf gaat nadenken over waarden die in het algemeen belang zijn. Namelijk: de werkelijkheid achter het Ego..

Categorieën: Overig

van Gellekom

Observeren, zelfspot, humor. En niet persé in die volgorde, bepalen mijn NU moment. Kortom; I love my cat, as much as I love you..

1 reactie

Nummer 22 · 16 september 2019 op 08:14

Over historie en ego dat voorbij is.

Geef een reactie