De islam is een geloof apart. Het is 1400 jaar geleden opgericht en is nu één van de grootste geloven ter wereld. Hoe kan dat? Laten we aannemen dat Nederland 300 tennisclubs heeft en dat 1 van die tennisclubs de regel invoert dat de leden niet langer mogen opzeggen. Ook wordt bepaald dat kinderen van leden automatisch lid worden, en hun kinderen, en hun kinderen… enzovoort. En dat er zeer zware straffen staan op het verlaten van de tennisclub of het beoefenen van andere sporten dan tennis. Kijk dan eens over 1400 jaar welke tennisclub de grootste van Nederland is! Sterker nog, deze doortastende vereniging zou een van de grootste tennisclubs ter wereld zijn, met vele miljoenen leden van wie velen nauwelijks zullen weten wat een tennisbal is. Op deze manier is de islam 1400 jaar geleden opgericht.

Uit een recent gepubliceerd onderzoek blijkt dat 25% van de moslims de Sharia in Nederland willen implementeren. Dit moeten we tegengaan! De Sharia is de islamitische wetgeving. Die bestaat uit de Fiqh die het islamitische recht toepast door middel van 4 bronnen, de Koran, de Soenna, de Qiyas en de Idjma. De Koran is het woord van God en dus de eerste bron van het islamitische recht. In de Soenna worden de uitspraken en het leven van (de in de ogen van de moslims perfect geleefde) Mohammed beschreven. In de loop van de tijd werd Qiyas een term om te verwijzen naar uitspraken en fatwa’s van juristen waarop een rechter zich op zijn oordeel baseerde. De Qiyas is dan ook het afleiden van regels die niet in de Koran en de Soenna worden beschreven. De Idjma is een vierde bron van het islamitische recht dat alleen gebruikt wordt wanneer de eerste drie geen uitkomst bieden. Hierbij telt het meerderheidsstandpunt van een aantal rechtsgeleerde moslims.
Dit is in het kort hoe het islamitische recht in elkaar zit. Ik moet er wel bij vertellen dar er meerdere en verschillende interpretaties zijn van de Sharia, net als we in Europa ook niet één rechtssysteem hebben.

Het is sinds jaar en dag bekent dat sommige moskeeën en islamitische scholen een opleidingsinstituut is voor moslimfundamentalisten (en nog schieten door gemeente gesubsidieerde, moskeeën als paddestoelen de grond uit). Sociaal zwakke moslims blijven zo onder elkaar, de blinde helpt de lamme. Moskeeën zijn immers bijna altijd bolwerken voor conservatisme, waarbinnen men zich op de heilige wet, de Sharia, zal beroepen. Ik pleit voor een strikte scheiding tussen kerk en staat, strikter nog dan nu in Nederland het geval is, waar de overheid zelfs het initiatief heeft genomen tot het opzetten van een imamopleiding.

Afvalligheid wordt niet getolereerd staat in de Koran.Je mag nooit je twijfels uiten over de Islam, doe je dat wel wordt je gestenigd. Vrouwen zijn minder dan mannen, zij moeten tijdens het bidden in de moskee achter de man zitten en als de vrouw naar buiten wil moet zij toestemming vragen aan haar man, ook moet zij toestemming krijgen om een andere man een hand te mogen geven. Dat laatste is volgens de Koran uit respect voor de vrouw, maar waarom mag je als man een andere man wel een hand geven? Hoef je voor mannen geen respect te tonen? En om het dan maar niet over homoseksualiteit te hebben, want dat is natuurlijk een ziekte, een zwakte, een achtergestelde groep zijn die homo’s, en als één van je familieleden homoseksueel is dan verban je hem uit je familie of je gaat naar de apotheek en je haalt er een pilletje voor.

Het staat allemaal in de Koran, en aangezien de Koran de eerste bron van de Sharia is moeten wij de islamisering van Nederland tegengaan, door Moskeeën, islamitische scholen en imamopleidingen te sluiten omdat dit grotendeels bronnen zijn voor fundamentalisten.

Tegen de hardwerkende moslim die goed zijn best doet en participeert in de Nederlandse samenleving, die de taal goed spreekt en de normen en waarde die in Nederland gelden accepteert, daar heb ik geen moeite mee. Waar ik moeite mee heb is die 25% die de Sharia wil implementeren!


17 reacties

DriekOplopers · 19 februari 2008 op 11:16

Gelukkig, slechts 25% van de Moslims wil de Sharia. Nog geen 5% van de Nederlandse bevolking dus. Kortom: niets aan de hand.

Is het echt waar dat de overheid moskeeën subsidieert? Weet je dat zeker?

Volkomen eens met de strikte scheiding van kerk en staat. En ook vanaf de preekstoel mogen geen dingen worden verkondigd die bij wet verboden zijn, zoals aanzetten tot haat jegens bevolkingsgroepen. Dat staat wel op gespannen voet met de vrijheid van Godsdienst. Waar leg je de grens? Een bijzonder lastig dilemma!

Mag ik zo vrijpostig zijn, je te zeggen dat je naar mijn mening wel wat beter begint te schrijven? Maar lees je werk nog eens na op foutjes. Die leiden wel af.

Groet,

Driek

sidneydb · 19 februari 2008 op 13:08

Bedankt driek, kan je dan wat voorbeelden geven, dan kan ik daar op letten de volgende keer.

Teunis · 19 februari 2008 op 14:50

Je stooit met nogal wat termen sidneyb. Moslims, fundamentalisten, islamisering, moskeen, sharia’s: je veegt ze op een hoop als of het een massief blok is richting de afgrond.

Verder ben je ga je nogal kort door de bocht met je feiten. Een voorbeeld:
[quote]Het is sinds jaar en dag bekent dat sommige moskeeën en islamitische scholen een opleidingsinstituut is (?) voor moslimfundamentalisten [/quote]

Wat moet ik met zon zin? bibberen van angst? me achter de bank verstoppen?

En je redenaties snap ik wel, maar kloppen in mijn ogen niet:
[quote]Het staat allemaal in de Koran, en aangezien de Koran de eerste bron van de Sharia is moeten wij de islamisering van Nederland tegengaan, door Moskeeën, islamitische scholen en imamopleidingen te sluiten omdat dit grotendeels bronnen zijn voor fundamentalisten. [/quote]
???
Omdat de koran de basis is van de sharia, moeten wij de islamisering tegen gaan? Dat is bijna hetzelfde als: de darwintheorie is de basis van de rassenpolitiek van hitler, dus moeten we de evolutieleer verwerpen.

En verder heb je het over 25% van de moslims in nederland (al stel ik mijn vragen bij het onderzoek). Dit is maximaal 1 a 2% van de totale bevolking. Dus waar heb je het nou eigenlijk over?

Ik denk dat ik het wel weet. Je bent bang voor het grote gevaar dat ‘islam’ heet. En daar wil je in bevestigd worden. Dus knoop je een aantal dingen in elkaar waardoor het lijkt alsof de wereld op instorten staat.

Ik zou zeggen, neem die angst -en het onvermogen om hem te plaatsen- als uitgangspunt en schrijf daar een mooie column over. Maar probeer mij niet met onlogische causale verbanden ervan te overtuigen dat een mug eigenlijk een olifant is.

SIMBA · 19 februari 2008 op 15:16

[quote]Het is sinds jaar en dag bekent dat sommige moskeeën en islamitische scholen een opleidingsinstituut is voor moslimfundamentalisten [/quote]
bekent = bekend
moskeeën en scholen is meervoud, dus: een opleidingsinstituut ZIJN voor..enz.
Soms schrijf je Islam met hoofdletter, soms niet.
Ik zou het mét hoofdletter schrijven.

sidneydb · 19 februari 2008 op 15:16

Dat is toch een hele simpele beredenering. In de Koran staan verschrikkelijke dingen. De Koran is de basis van de Sharia. Het islamitische recht bestaat uit de Sharia. Dus moeten we de islamisering tegen gaan zodat de sharia nooit ingevoerd wordt in Nederland.

Verder heb ik het ook over 25% van de moslims die de Sharia in Nederland willen invoeren. Tegenwoordig leven er 1 miljoen moslims in Nederland, 1/4 daarvaan wil dat de Sharia in Nederland wordt geinplementeerd. 10 jaar geleden waren er nog barweinig moslims die bedachten om de Sharia in Nederland te willen invoeren. In 20 jaar zijn er dus 1 miljoen moslims in Nederland komen te wonen, over 40 jaar dus 2 miljoen, over 60 jaar dus 4 miljoen en over 100 jaar dus 16 miljoen. Stel dat nog steeds 25% van de moslims de Sharia willen implementeren dan zijn dat er dus 4 miljoen. Maar nu laat ik mijn gedachte een beetje de vrije loop.

sidneydb · 19 februari 2008 op 15:18

oke, bedankt Simba!
heb het trouwens wel vaak hoor, ook met betekend en betekent.

Teunis · 19 februari 2008 op 15:42

[quote]De Koran is de basis van de Sharia. Het islamitische recht bestaat uit de Sharia. Dus moeten we de islamisering tegen gaan zodat de sharia nooit ingevoerd wordt in Nederland.[/quote]

Ergens tussen de sharia en islamisering verlies ik je Sidneyb. Wat heeft het islamitische recht met islamisering te maken?

Ik ben ook tegen de invoering van de sharia, maar ik denk dat het niet zo’n vaart zal lopen.

Want ik denk dat er niet veel van je cijfers en prognoses kloppen. Echt, een lagere schoolleerling kan op een bierfiltje een betere berekening maken. Kijk: het fenomeen moslims bestaat in nederland sinds de jaren 60. Momenteel zijn er 300.000 marokkanen en 350.000 turken, wat somaliers, afghanen en wat moslims uit suriname. In totaal een miljoen. Dit is overigens 6 a 7% van de totale nederlandse bevolking. Een kwart daarvan is 1 a 2% die de sharia wil invoeren. Daar hebben we het dus over. Zoveel moslims komen sinds een stop op de importbruiden niet meer nederland binnen. Maar, ze maken wel ietsjes meer kinderen. Dus echt, met ontzettend veel baren, komen ze over 50 jaar misschien op 2 miljoen. 12 tot 15% van de bevolking. Big deal.

Groeten Teunis

sidneydb · 19 februari 2008 op 19:41

Met dit huidige asielbeleid van Vogelaar zitten we over 100 jaar wel met 16 miloen moslims.

Mosje · 19 februari 2008 op 19:42

Beste Sydney, je bent een typische Hollandse boer. Te veel hooi op je vork. In een stukje van een paar honderd woorden een wereldgodsdienst afbreken gaat niet.
Wat je zou kunnen doen is één aspect van de islam onder de loep nemen, en dat proberen onderuit te halen. Zal je moeite genoeg kosten.

Teunis · 19 februari 2008 op 19:54

[quote]Met dit huidige asielbeleid van Vogelaar zitten we over 100 jaar wel met 16 miloen moslims.[/quote]

Welk onderzoek heeft dit nu weer aangetoond? Een trendrapport van bureau Wilders, Wilders & Wilders?

Ik lach me rot om jou. En dat is eigenlijk ook wel weer wat waard.

Groetjes Teunis

arta · 19 februari 2008 op 19:55

Kortzichtigheid kent geen tijd….

sidneydb · 19 februari 2008 op 21:05

ik schoffel nu toch de mensen die de Sharia willen invoeren onderuit of zie ik dat verkeerd?

DriekOplopers · 19 februari 2008 op 22:07

@Sydney:

[quote]ik schoffel nu toch de mensen die de Sharia willen invoeren onderuit of zie ik dat verkeerd?[/quote]

In je column doe je daar een serieuze poging toe. Maar in de comments haal je alleen maar jezelf onderuit met overdreven en onjuiste veronderstellingen en beweringen. Doordraven doe je [b][u]in[/b][/u] een column, niet daarbuiten . 😉

Siebe · 19 februari 2008 op 23:09

Ik vind het concept eigenlijk heel grappig hoor. Het helpt soms om zaken te versimpelen tot een gemakkelijk voorbeeld (de tennisclub) waarmee je een [i]pointe[/i] illustreert als het ware. Wel denk ik dat je het hier wat te groot hebt aangepakt zoals ook al door anderen werd aangegeven. Daarmee sneeuwt je eigenlijke punt (sharia) een beetje onder.
Bovendien had je denk ik het voorbeeld ook anders in moeten steken. Als de tennisclub de nederlandse maatschappij met haar regels enzovoort representeert, dan is je voorbeeld meer een kwestie van dat een stelletje leden van de vereniging die de regels wilden veranderen. Door bijvoorbeeld de tennisbal voortaan alleen nog maar met een stel schaatsen te bespelen. Maar nogmaals, ik vind het idee heel erg leuk en columntechnisch als inleiding van je punt ook erg slim gedaan.
Maar van thema’s als afvalligheid, discussie over wat Mohammed gezegd of gehoord zou hebben, de rol van vrouwen, homosexualiteit, dubieuze financieringen zou je stuk voor stuk individuele columns kunnen maken. Er zijn er overigens die dat doen. Even surfen maakt je snel wijzer. Voor inspiratie bijvoorbeeld. Of feiten… 😉

Inhoudelijk sta ik er verder heel simpel in: ik heb geen enkel probleem met moslims en ik heb ontzettend de schurft aan de islam. De dag dat hier de sharia wordt ingevoerd, zal de eerste dag zijn dat ik elders woon.

Gr.
S

sidneydb · 20 februari 2008 op 09:49

Een beetje humor op columnX kan geen kwaad he Teunis 😉 😆

Dees · 20 februari 2008 op 14:28

Ciskney de Rat (je foto, ken je Ciske de Rat eigenlijk als je nu 17 bent?).

Over de column heb ik niet vreselijk veel te zeggen, dat hebben bepaalde anderen al vrij behoorlijk gedaan. Maar ik vind ook dat je beter gaat schrijven, nu nog je beperken tot hetgeen je aankunt.

sidneydb · 20 februari 2008 op 20:51

hahah ja tuurlijk ken ik Ciske de Rat, ben groot fan!:D

Geef een reactie

Avatar plaatshouder