Lang ben ik fan geweest van de geweldige show van de Muppets. Geweldig zoals die poppenshow van Jim Henderson de wereld veroverde. Onder de bezielende leiding van Kermit de Kikker, zeg maar de Peter Jan Balkenende van de Muppets, werd de show gerund. Miss Piggie, een gezet varken, was zijn tegenspeelster, sja nu u het zegt, ze heeft wel wat van mevrouw Verdonk die zo rommelt met asieluitzettingen weg. Hoe meer ik er over nadenk des te meer ik in de gaten begin te krijgen dat we bij de laatste verkiezingen de hele Muppetshow hebben gekozen.
Mijn God we worden geregeerd door een stel marionetpoppen.
De ellende is dat ik bij de echte Muppets altijd kon lachen en bij deze namaak Muppets altijd moet huilen.
Neem nu bijvoorbeeld die nooit lachende enorm sikkeneurige twee ouwetjes op dat balkon: Stetler en Waldorf. Ik weet zeker dat onze Ministers Donner en Remkens er model voor hebben gestaan. Ze lijken als twee druppels water. In ruil hebben onze ministers de tekstlijnen van de Muppets gekregen. Altijd mopperen, nooit iets goeds van de andere Muppets zien en altijd betweterige kritiek hebben.
Dank zij hun leven we onder code geel……. Ik durf het haast niet te vragen maar waar let ik nu op? Kan ik op een geheime plaats mijn instructies op halen? In een speciaal extra Muppetbericht horen we dat er een brief bij de Verenigde Naties is bezorgd.
Den Haag en Brussel lopen gevaar. Onze Stetler en Waldorf, Donner en Remkens dus, geven een persconferentie. Hierbij liegt Remkes dat er dus een brief is. Hij zegt ook nog eens dat onze geheime dienst de brief in onderzoek heeft. Donner zet zijn zuinigste CDA gezicht op. Nederland zucht en kreunt onder de terroristen druk.
En dan zien we Remkens weer op de televisie. Er was geen brief. Hij had zich vergist. Heel de Nederlandse politie zocht naar de niet bestaande draaiboeken van code geel. Hij was even in de war met een brief van Bin Laden. Bij nader inzien bleek ook dit geen brief maar een radioboodschap te zijn.
Hoe kan je nu twee brieven verwarren die er niet zijn en één van die brieven ook nog eens door een veiligheidsdienst laten onderzoeken. Als een voetbalcoach bij een foute wissel al het veld moet ruimen dan mogen wij nu zeker ook wel iets verwachten.
Ik kan alleen maar hopen dat een minister die ons land zo onzorgvuldig regeert, ook nog eens 33% loonsverhoging krijgt, zichzelf wisselt.
Want van zo’n slechte Muppetpersiflage …..Kijk daar word ik nou effe niet goed van

Quote: “All’s well that ends well.”
“Doesn’t matter to me, as long as it ends!”
-Waldorf and Stetler, The Muppet Movie


18 reacties

rrobin · 21 juli 2004 op 20:16

Als fervent fan van de Muppets heb ik gegruweld van de vergelijking die je trekt, maar je punt is duidelijk. De alinea-indeling had beter gekund, maar mooi uitgelegd en geinige beeldspraak 🙂

Waldorf: Well, you gotta give them credit.
Statler: Why’s that?
Waldorf: Well, they’re gonna keep on doing it till they get it right.

[img]http://home.planet.nl/~vlugg039/waldorf.jpg[/img]
Hehe, kon het niet laten, die twee hadden hun eigen spin-off moeten krijgen 😀

Mosje · 21 juli 2004 op 22:14

Jeetje Hans, alweer een column van jouw hand. Heb jij je hele oeuvre ingestuurd of zo??

En neem het niet zo zwaar allemaal joh, ik heb ook wel eens twee briefjes gewisseld. Twee briefjes van 100.
Of is dat wat anders?
😛

Hans · 21 juli 2004 op 22:52

Nee Mosje, ik schrijf er iedere week 1 voor Radio rijnmond en per maand 1 voor de Stichting Romeo 1 voor een vakbondsblad en 1 voor een personeelsblad en af en toe als gast in andere periodiekjes. Dus ik moet wel blijven schrijven om een blok te voorkomen. Als ik alles instuur heb je een berg ellende om door te lezen. Maar ik neem het allemaal niet zwaar hoor. Het is dankbaar om over deze muppets te schrijven 😉

Eftee · 21 juli 2004 op 22:54

Lijkt wel of ze willen dat er in Nederland ook eens een terroristische aanslag plaatsvindt. Zal wel een saai bestaan zijn, minister.
Volgende keer worden ze helemaal niet meer serieus genomen. Dan is de vergelijking met de muppets compleet.

Leuke column weer, Hans.

gast · 22 juli 2004 op 00:53

Ik vond de column wat warrig eigenlijk. Misschien wat teveel namen gebruikt. In ieder geval is de maker van de muppets niet Jim Henderson, maar Jim Henson.

rrobin · 22 juli 2004 op 03:18

Warrig, omdat er teveel namen in zitten? Hoeveel namen kun je dan onthouden? 😮

KingArthur · 22 juli 2004 op 10:00

Leuke column Hans. Misschien als er een tweede keer code geel wordt afgegeven mogen ze net als bij voetbal het veld ruimen 😉

Klein puntje van kritiek: Je laatste zin in je inleiding is wat lastig leesbaar.
[quote]sja nu u het zegt, ze heeft wel wat van mevrouw Verdonk die zo rommelt met asieluitzettingen weg[/quote]

Beter had geweest: ze heeft wel wat weg van …

Trek dit je niet persoonlijk aan zelf heb ik hier namelijk ook wel eens last van. Het is alleen jammer dat dit in je inleiding gebeurt.

pleuro · 22 juli 2004 op 10:39

Of het nou Jim Henderson of Jim Henson was, zou me de reet kunnen roesten. Ik heb samen met een rasechte muppetfanatic grandioos genoten van deze column! We want more… We want more!

gast · 22 juli 2004 op 12:23

Hoe kun je nu over een rasechte muppetfanatic praten als je niet eens de naam weet van wie die muppets ontworpen heeft… 🙄

pleuro · 22 juli 2004 op 13:14

Ik weet wel wie de geestelijke vader van de muppets was. Ik geef alleen aan dat het voor mij niet van belang is of iemand een schrijffoutje maakt met betrekking tot de naam van de bedenker!

Het valt ook niet mee om begrijpend te leren lezen hé troetelturkje!

Hans · 22 juli 2004 op 16:07

Jullie hebben gelijk Henderson is een lokale deelraadsvoorzitter van de PVDA in de deelgemeente Feijenoord. Maar als Muppet ook niet te versmaden hoor. And for the record: Ik ben fan van de Muppets die ik dan ook geen Muffins noem en nou niet echt fan van hun ontwerper. Zeggen we trouwens niet: Whats in a name? Bommel werd ook Broddels genoemd en begreep dat het over hem ging. Als u met al deze nieuwe namen nog kan vatten wat ik bedoel. Tje het zijn moeilijke tijden. Liefs van Haaans o nee hans of toch met een hoofdletter? Weet u zie maar. Wie zonder schrijversfouten is schrijve de nieuwe column.

gast · 22 juli 2004 op 16:55

troetelturk…hmm die is nieuw. Maareh…het was geen schrijffoutje, maar gewoon een domme naamfout. Als je dan ergens over schrijft doe het goed.

Louise · 22 juli 2004 op 20:48

Hij hapte lekker weg, Hans.
Deze mix van muppets en politiek 😛

Ma3anne · 23 juli 2004 op 06:14

De vergelijking is geweldig! Statler en Waldorf voor Remkes en Donner. 😀

Over de spelfout in de naam Henson: flauw om daar over te vallen, Moustafa en niks te zeggen over de spelfouten in Miss Piggy, Statler en Remkes.;-)

tontheunis · 23 juli 2004 op 08:11

Mooi, broeder Hans. Uit mijn ziel gegrepen, mag ik wel zeggen. Maar bleken zij slechts twee oude mopperende mannetjes op een balkon, dan ware mij dat liever.
Ik ben bang dat we hier te maken hebben met een waanzinnige geleerde met zijn assistent…
Wat me echter het meest bevreesd, is die persoon van wie Kermit altijd zegt ‘Who wrote this show?’

Met klasse geschreven!

pleuro · 23 juli 2004 op 09:00

[quote]Over de spelfout in de naam Henson: flauw om daar over te vallen, Moustafa en niks te zeggen over de spelfouten in Miss Piggy, Statler en Remkes[/quote]

SSSSSSSt Ma3anne, het betreft hier geen schrijffoutje, maar zowaar een gewichtige naamfout! En dat zomaar opgemerkt door een n**kfout! 😀 😀

rrobin · 23 juli 2004 op 18:17

De een zeurt wat over naamfouten.. de ander begint te zeiken over n**kfouten.. 😡

Ik vraag me af wie er nou het meeste fout zit.

Hans · 25 juli 2004 op 23:45

Kijk het is allemaal zo simpel. Maar voor die trouwe lezertjes die het spel nog niet helemaal door hebben: Een column is goed als men hem prijst. Een column is beter als je er mee op gevoelige teentjes kan trappen. Hij is pas echt geslaagd als mensen er elkaar voor in de haren vliegen. Deze is dus geslaagd. Hij wordt op fouten uitgeplozen. Mooier kan ik het als bedenker niet wensen. Met dank aan de lezer 😛

Geef een reactie

Avatar plaatshouder