In het conceptverkiezingsprogramma van D66 is te lezen, dat ‘sommige vrouwen te vroeg worden overvallen door een zwangerschap’. Op vandale.nl wordt bij het woord ‘overvallen’ de volgende betekenissen weergegeven: een onvoorziene aanval; een vijandelijke ~; onverwachts aanvallen. De gekozen titel van deze column is dan zo gek nog niet.

Nu is er overigens nog een overeenkomst op te maken uit hetzelfde conceptverkiezingsprogramma, namelijk dat ‘D66 voor het afschaffen van de wettelijke bedenktijd van 5 dagen is’. Het niet willen voortzetten van de zwangerschap, lees moord, zou dus als straf voor de ‘overvaller’ sneller uitgevoerd moeten kunnen worden.

In een dergelijk geval zou je zeggen dat de ‘overvaller’ recht heeft op een advocaat. Maar daar is dan echter niets over in het conceptverkiezingsprogramma te lezen. Onbegrijpelijk eigenlijk! Want een kind van één, eerst nog aangemerkt als ‘overvaller’ en die mocht blijven leven, is eveneens bij onmacht om zijn/haar stem te laten gelden. Vraag is dan ook, of dat kind niet alsnog bang moet worden alsnog gestraft te worden? Gelukkig staat over dat laatste niets in het verkiezingsprogramma vermeld, want dat een ongeboren kind geen advocaat heeft is al erg genoeg.

Snap nu waarom er een organisatie is als ‘Schreeuw om Leven’.


9 reacties

Emiliever · 19 april 2010 op 19:51

Ik vind het moedig om zo’n weinig populaire mening hier te durven verkondigen! Overigens ben ik het van harte met je eens.

Kwiezel · 19 april 2010 op 20:14

Daan, ik heb je stukje een paar keer gelezen en kom er nog steeds niet makkelijk doorheen. Op de een of andere manier leest het niet zo lekker. Overigens vind ik het krankzinnig dat je het stoppen van een zwangerschap hetzelfde vindt als moord!

arta · 19 april 2010 op 22:19

Vrij kort door de bocht, vrij lastig leesbaar (zelfs in de titel klopt de interpunctie niet) maar wél met schrijfpotentie…

Een kindermoord is dus eigenlijk niets meer of minder dan een postnatale abortus???

Dees · 20 april 2010 op 06:02

Moet iets niet levensvatbaar zijn alvorens het vermoord kan worden? En Emilie, nu breekt mijn klomp. Want 18 jaar later mag het tot inmiddels levensvatbare depressietje van jou wel een Drion pil slikken? Hmmmmm…

Dees · 20 april 2010 op 06:03

[quote]Een kindermoord is dus eigenlijk niets meer of minder dan een postnatale abortus???[/quote]

Hahaha, ik ken best een paar achterstallige abortussen her en der, maar dan voornamelijk de volwassen variant 😉

Fem · 20 april 2010 op 08:00

Volgens mij is de zwangerschap en niet het ongeboren kind hier de overvaller…

SIMBA · 20 april 2010 op 08:24

In sommige gevallen is het écht beter om het kind niet geboren te laten worden!

lisa-marie · 20 april 2010 op 08:34

Kort door de bocht en erg zwart-wit gedacht, ik ga voor grijs!!!

arta · 20 april 2010 op 08:53

@ Dees: Whaaa, hier ook wel 1 of 2… (of 3 0f 4…):lol:

Geef een antwoord