De wereldberoemde Vlaamse schrijver Herman B doet zijn kat weg. Het dier moet weg omdat het niet overeen komt met zijn hond. Dit is de officiële versie. Zij die Herman B kennen weet dat hij maar al te graag de kat in het donker knijpt en het zou me geen zier verwonderen dat Seinfeld – zo heet de poes – absoluut niet in het donker wou geknepen worden. Het zou uiteraard ook kunnen dat Herman na een nachtje stappen, na het uitschoppen van zijn schoenen met zijn blote tenen in een plas kots van de kat beland is.
Ondanks het feit dat hij naar eigen zeggen stapelzot is op het poesje en zijn brede lezerspubliek weet ondertussen maar al te goed dat Herman B stapelzot is op poezen, heeft hij de kat dus teruggestuurd naar de Poezenboot. Dat is een opvangboot voor gedumpte en verwaarloosde katten in Gent.

Hij kon zijn kat ook naar Tania D M gestuurd hebben, zijn ex die het spuugzat was dat Herman B hele dagen poezen pakte. Ze liet hem zitten met zijn verzameling roze kattenbakken. Zuivere, kraaknette, ongebruikte roze kattenbakken want Herman liet zijn kat in de tuin van de buren schijten. Maar hij hield zich nauw aan zijn principe: stuur nooit je kat naar een vrouw, zelf niet naar je ex-vrouw.

Hij kon de kat ook onder de garagedeur verpletterd hebben en dan aan de wereldberoemde Vlaamse kunstenaar Bart Jansen verkocht hebben om er een Seinfeldcopter van te maken. Neen, poezenvriend Herman B bracht Seinfeld naar de Poezenboot waar de poezenmadam beloofd heeft dat het een speciale behandeling zal krijgen. Herman B heeft haar op zijn beurt beloofd haar volgende week achterwaarts in de poes te naaien.

Categorieën: Actualiteiten

6 reacties

Meralixe · 2 juli 2012 op 21:16

Totaal gebuisd om Herman B. te imiteren! :eh:

Shitonya · 3 juli 2012 op 19:32

nja maar dan een slap aftrekseltje van Herman B. Je kunt best schrijven Giedo, maar doe niet bewust/onbewust Hermannetje meer na. Dat is gewoon schandalig en een belediging voor die geweldige man. Foei!

GiedoD · 4 juli 2012 op 11:56

‘k zal ‘t nooit meer doen maar was wel de bedoeling niet

GiedoD · 4 juli 2012 op 11:57

mijn excuses aan Herman B en zijn kat

Mien · 6 juli 2012 op 10:14

Slordig stukje.

Zij die Herman B kennen weet dat hij maar al te graag de kat in het donker knijpt …

Moet zijn:
Zij die Herman B kennen weten dat hij maar al te graag de kat in het donker knijpt …

… waar de poezenmadam beloofd heeft dat het een speciale behandeling zal krijgen.

Moet zijn:
… waar de poezenmadam beloofd heeft dat hij (of Seinfeld) een speciale behandeling zal krijgen.

Ook even opletten met het gebruik van zouden, willen, kunnen. Zuinig mee zijn. Het leest namelijk niet lekker.

Op de inhoud valt weinig op te merken. Het is nogal kattig. 😀

Verder sluit ik me aan bij de opmerking van Shitonya.

Mien

GiedoD · 7 juli 2012 op 09:37

Bedankt voor de opmerkingen. Ik hou er rekening mee. Prettig WE

Geef een antwoord