We worden in deze tijd omgeven door egorukkers! Bats hatsa klats dat is de stelling die ik door jullie tere strotjes ram. Als ik na 11 uur ’s avonds de televisie aanslinger dan word ik begroet door zwoele vrouwenstemmen met ‘he lekkere sabelmans van me, zit je daar lekker in je bankje stoere vent’? SABELMANS!!!??? Ik voel mezelf op dat moment meer een halfgare zweetlollie, waarom word ik dan toch op dat moment zo aangesproken met sabelmans. Zou het dan wezen dat er kerels zijn die zich aangesproken voelen tot die teksten? Het kan toch haast niet anders? Wat een kneuzenkermis zeg, stel je voor misschien is je buurman wel een sabelmans of de meester of toch die enge oom. Ik denk dat in ieder mens wel een sabelmans schuilt, want elk wezen op deze aarde heeft toch een ego die gevoelig is voor complimentjes. Als we nu een concluderen dat sabelmans staat tot ego dan moet je toch realiseren dat elke keer als je in de spiegel kijkt je een heuse sabelmans recht in de ogen staart.
Er zijn drie soorten sabelmanzen te vinden in het wild.Wel te verstaan de pioneer-sabelmans, de wannabee-sabelmans, en de uber-sabelmans. De pioneer-sabelmans is gemakkelijk te herkennen in het wild, hij heeft namelijk het eerste gedeelte van zijn naam levensgroot op de achterruit staan van zijn verlaagde en gespolieerde sabelmansmobiel. Hij is tevens ook de meest technische uitvoering van alle sabelmanzen, omdat het lichaam van deze sabelmans vaak getooid is met een willekeur aan edelmetalen. Het zicht van dit soort is het slechtst vergeleken met de andere sabelmanzen. Vandaar dat dit soort altijd meren en logo’s van hun kledij optimaal en te groot showen op hun net iets te strakke sabelmansborsten.
De ’wannabee-sabelmanzen’ zijn wel heel bijzonder. Deze manzen kun je herkennen aan hun geluid. Als je scherp luistert naar hun lokroep dan kun je horen dat zij graag quest- of google-wijsheden over de tafel slingeren die zij voor 98% niet zelf bedacht hebben. De overige 2% staat tot het gekreun op de pot wat af en toe valt onder de categorie: dit is het meest zinnige wat eruit kan komen. De beharing van dit soort is boven op den schedel warrig en nonchalant verder vertoont dit soort af en toe artistieke beharing rondom den mond. Ook meent dit soort dat het columns moet schrijven waar jullie als gewaardeerde lezer weer positief op moeten reageren om het sabelmans-ego weer op te vijzelen (uhuhm stemmen kan in het venster hiernaast).
De uber-sabelmans maakt het rijtje compleet. Deze is in het wild te herkennen aan zijn effen huidskleur. Ook wordt dit soort wel een babybliss-sabelmans genoemd. Voor de rest herkent deze sabelmans zich ook in de andere twee soorten sabelmanzen.

Lieve mensen ik stop ermee, want ik moet nog even mijn reet bruinen, daarna mijn ego opleuken voor de tv, schenk mezelf dan nog een Aldibiertje in en ga vervolgens dromen over al mijn sabelmansdaden in mijn bedje genaamd; BENNO…

Aju

Categorieën: Maatschappij

9 reacties

WritersBlocq · 7 juni 2005 op 18:19

En, beviel het googlen?
[quote]Lieve mensen ik stop ermee, want ik moet nog even mijn reet bruinen, daarna mijn ego opleuken voor de tv, schenk mezelf dan nog een Aldibiertje in en ga vervolgens dromen over al mijn sabelmansdaden in mijn bedje genaamd; BENNO… [/quote]
Ik denk dat dit aardig overeenkomt met 2% 😕 maar eh, welkom op CX.
Je schreef slordig, het idee is leuk maar de uitwerking minder. Suc6 met je volgende schrijvelarij.

KawaSutra · 7 juni 2005 op 21:23

Welkom Pinterman.
[quote]De overige 2% staat tot het gekreun op de pot wat af en toe valt onder de categorie: dit is het meest zinnige wat eruit kan komen.[/quote]
Deze zin kan ik niet zo erg volgen maar het klinkt wel grappig.
[quote]De uber-sabelmans maakt het rijtje compleet.[/quote]
Jammer dat je de derde categorie zo afgeraffeld hebt. Ik werd net nieuwsgierig.
[quote] in mijn bedje genaamd; BENNO… [/quote]
Om deze uitsmijter te begrijpen moet je eigenlijk eerst jouw eerste (?) column lezen op de door jou in je profiel genoemde website. Misschien had je die dan eerst moeten plaatsen.

Leuk geschreven maar let wel een beetje op je tikfouten.
En wat sabelmans betreft, ik voel me er niet door aangesproken maar op zes zenders tegelijk dan begin ik me er toch wel aan te irriteren. Kunnen ze niet gewoon een mooie ‘natuurfilm’ uitzenden rond die tijd? 🙂

Wright · 7 juni 2005 op 21:58

Het lezen van deze column voelde een beetje als overvallen worden door een vocabulaire lawine.:-o

Welkom op CX

Troy · 8 juni 2005 op 00:45

Ik vind je schrijfstijl best ok:-). We sabelmansen wat af met zn allen. De heftige kritieken laat ik nu even aan mijn collega’s over. Ik ben geen schoolmeester en je bent in ieder geval origineel en dat heeft bij mij een hoge prioriteit.

Grt Troy

Louise · 8 juni 2005 op 08:53

Op zich wel een interessant onderwerp, maar een beetje als een vloedgolf geschreven. Ook door het minimale gebruik van komma’s.
Ik ga hem eerst nog maar eens lezen 😉

Dees · 8 juni 2005 op 13:12

Hmmsz ja. Het heeft wel iets deze column, de titel vind ik prachtig.

Grtz,

Dees

Mosje · 8 juni 2005 op 15:03

Eerlijk gezegd een beetje een te lang stukje, dus ik ben blij dat jij een witte reet hebt.
😛

Ma3anne · 8 juni 2005 op 22:33

[quote]Ik denk dat in ieder mens wel een sabelmans schuilt, want elk wezen op deze aarde heeft toch een ego die gevoelig is voor complimentjes.[/quote]
Nee, ik geloof niet dat er in mij een sabelmans schuilt.

Li · 8 juni 2005 op 22:33

Ik krijg hier sabelmansduizelingen van.
Een beetje teveel van het ‘goede’. 😉

Li

Geef een reactie

Avatar plaatshouder